Kazım Kurt: Bu seçim bir uyarı olabilir

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt: Bu seçim bir uyarı olabilir
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası ile bir araya geldi. Odunpazarı Kent Konseyi tarafından ‘Odunpazarı’nı birlikte yönetiyoruz’ sloganı ile düzenlenen buluşma, Aladdin Cafe’de gerçekleşti. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Fethi Özkara katıldı. Oda üyeleri ile güncel siyasetten, yaşanan ekonomik krize ve 31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlere kadar birçok konuda sohbet eden Başkan Kurt, üyelerin istek ve şikâyetlerini de dinleyerek notlar aldı. 

5 yılda Odunpazarı Belediyesi’nde yaptıkları çalışmaları anlatan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin önemine dikkat çekti.  Türkiye’de neredeyse her yıl seçim yapıldığını belirten Başkan Kurt, “Alıştık, kanıksadık bu durumu. Çünkü seçimlerin çok büyük bir yararı da görülmüyor. Sistem kilitlenmiş durumda. Ekonomik sıkıntıyı, piyasanın durumunu benden daha iyi biliyorsunuz, yaşıyorsunuz. 17 yıldır, tek başına iktidar olan bir parti ile yönetiliyoruz. Girdiği bütün seçimleri kazanmış, bütün seçimleri kazandığı için de sürekli aynı yanlışları yapmaya da devam etmiş. Çünkü vatandaş beni seviyor, ben ne dersem oluyor diyor. Ama Türkiye’nin geldiği nokta 2002’de hangi ekonomik, hukuki sorun varsa katlayarak büyümüş ve yaşanılamaz bir ortam doğmak üzere” dedi. 

Ekonomik sıkıntıların insanları suça yönlendirdiğini ifade eden Başkan Kurt, “İnsanlara suç işletiyor. Farklı yollara sevk ediyor, ahlaki anlamda bir çöküntü başlıyor. O nedenle de 31 Mart’a giderken Türkiye’nin geldiği bu durumu iyi değerlendirmemiz lazım. Kimdir sorumlusu ve bu sorumludan hesap sormanın bir tek yolu da sandık. Bu seçim Cumhurbaşkanı’nı etkilemez, Onun Cumhurbaşkanlığı devam eder. Ama biz, sandıkta Cumhurbaşkanı’nı uyarabiliriz. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bütün illeri kazanırsa; yanlış yapıyorsunuz, dikkat edin böyle giderseniz bir daha ki seçimde size oy vermeyiz demektir bu.  Belki kendisine çeki düzen verir. Türkiye’nin ekonomisi, siyaseti ve hukuku ile ilgili doğru adımlar atar” diye konuştu. 

11 HALK MERKEZİ, 19 KÜTÜPHANE, 3 GENÇLİK MERKEZİ, 5 KREŞ

5 yılda AKP’li başkanın 10 yılda yaptığı işin iki katını yaptıklarını vurgulayan  Başkan Kazım Kurt, 5 yılda 11 halk merkezi, 19 kütüphane, 3 gençlik merkezi, 5’te kreş açtıklarının altını çizdi. Halk merkezlerinde çeşitli dallarda atölyeler açtıklarını kaydeden Başkan Kurt, bu atölyelere 15 bin kişinin katıldığını söyledi. “Ders çalışan, kitap okuyan çocuklar var. Pasta yapmayı, örgü örmeyi öğrenen kadınlar var. Biz, bunların tamamını, hizmeti insanların ayağına götürerek yaptık. Önceden de Odunpazarı Belediyesi’nde atölyeler açılıyordu, ama sadece Tabakhanedeki bir binada. 75. Yıl’dan,  71 evlerden, Ömür’den, Büyükdere’den insanlar gelemiyordu. Şimdi bina onların ayağına gitti” diyen Başkan Kurt, Emek Mahallesi’nde açılan atölyelere katılan bir çocuğumuz geçen sene lise giriş sınavlarında ilk yüzde 1’in içine girdiğine dikkat çekti. Bu yaştan sonra bir şey olmaz mantığını da yıktıklarını dile getiren Başkan Kurt, “60 yaşında resim atölyesine katılıp, sergi açanlar var.  Hayatında fotoğraf çekmeyen insanlara fotoğraf çekmeyi öğretip sergi açtık. İnsanların sosyalleşmesini sağladık. Klasik belediye çalışmalarının dışında bunları yaptık” dedi. 

“HER MAHALLEYE HALK MERKEZİ”

Yaptıkları bu çalışmalara yenilerini ekleyeceklerinin altını çizen Başkan Kazım Kurt, gelecek 

dönemde bütün mahallelere halk merkezi açacaklarını söyledi. Sivil toplum örgütleri ile iş birliği yapmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Kazım Kurt, Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası ile yapıkları atık jilet kampanyasını örnek gösterdi. Başkan Kurt, “Berberler ve Kuaförler Odası bir konudan rahatsızsa bize ilettiğine birlikte çözüm aradık. Örneğin, birlikte jilet topladık. Doğru bir çalışmaydı, bütün Türkiye’ye de örnek oldu” şeklinde konuştu.  

“HER MAHALLEYE KREŞ”

Konuşmasında Emek Mahallesi’nde açtıkları Koca Çınar Yaşam Merkezine de değinen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:  “Yaşlı kreşi diyebileceğimiz bir uygulama içindeyiz. Sabah sekizde Şirintepe’den Emek’teki Koca Çınar Yaşam Merkezi’nde gelen var. Oradaki yaşlılarımız mutlu, onların tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz. Koca Çınar Yaşam Merkezi’nde yaşlılarımız sosyalleşiyor, yalnızlığını ortadan kaldırıyor. Akşam olduğunda da evine gidiyor. Gelecekteki dönemde de bunu yatılı bir Yaşam Merkezi’ne dönüştüreceğiz. 5 kreşimiz var. Çalışan kadınlar çocuklarını bırakacak merkez bulamıyordu. Çok başarılı bir hizmet oldu, ama yeterli değil. Önümüzdeki dönem bütün mahallelerde kreş açacağız. Çocuğunuzu rahatlıkla bırakıp, işinize gideceksiniz. Kreşe çalışan kadınların çocukları gider diye bir anlayış var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Tüm çocuklar kreşe gider ve gitmelidir. Çünkü, bu aynı zamanda okul öncesi eğitimdir. Önümüzdeki dönem çok daha iddialı bir biçimde bu işi yürüteceğiz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
BEŞ YIL HEBA OLDU NE YAPTIN. 30 Ocak 2019 13:55

ya ne uyarısı allahın aşkına sen 31.mart akşamından sonra tamamen izine çıkıyon odun pazarı bölgesi derin bir oh cekecek nasip olursa

7 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi