Kaygıdan kurtulun!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kaygıdan kurtulun!
A
a

BAB Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nden Psikolog Büşra Acar, koronavirüs nedeniyle insanlarda kaygının her geçen gün arttığını belirterek, kaygıdan kurtulmak gerektiğini söyledi. Normalleşme süreciyle birlikte kaygıyla baş etme yollarından bahseden Psikolog Büşra Acar, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Sütiş Eskişehir
DEĞİŞKENLERE ODAKLANIN
Koronavirüs nedeniyle birçok vatandaş kaygı ve endişe taşır hale geldi. Kaygıyla baş etmek gerektiğini söyleyen Psikolog Büşra Acar, “Aslında hayatımızda kaygı yaşayabileceğimiz çok fazla durumla karşı karşıyayız ve coronavirüs bunlardan sadece bir tanesi. Coronavirüsle ilgili gelişmeler bizim kontrolümüzün olmadığı bir alanda geliştiği için daha fazla kaygılanıyoruz ya da var olan kaygılı halimiz tetikleniyor. Bu durumda kontrol edebildiğimiz değişkenlere odaklanabiliriz. Örneğin sosyal medyayı sık takip etmek bizim daha fazla kaygılanmamızı sağlıyorsa kendimize süre kısıtlaması koyabiliriz. Eğer semptomlarımız işlevselliğimizi azaltacak hale geldiyse profesyonel destek alabiliriz. Egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, kendimizle ve bedenimizle ilgilenmek, sosyal mesafemizi koruyarak tanıdıklarımızla ilişki kurmak da bu süreçte kaygı düzeyimizi azaltmaya etki edecektir” ifadelerini kullandı.

EŞLER BİRBİRİNE YARDIMCI OLMALI
Aile içi sorunlara dikkat çeken Psikolog Büşra Acar, bireylerin aralarındaki saygının önemine vurgu yaptı. Kilit noktalar hakkında bilgi veren Psikolog Büşra Acar, “Öncelikle ev içindeki bireylerin birbirlerinin düşüncelerine saygı duyması gerekir. Ekonomik kaygı nedeniyle daha fazla iş yapmak isteme, partnerin duygusal ihtiyaçlarını görememe sık karşılaşılan bir durumdur. Sınır insanın en büyük ihtiyaçlarından bir tanesidir. Bu yüzden iş rutinleri oluşturmalarını ve sınır koymalarını öneririm. Örneğin gece yarısı bile gelen maillere cevap yazmak yerine daha makul saatlerde ve sınırlı bir süre boyunca gelen mailleri cevaplamayı tercih edebilirler.Bu sayede iş yoğunluğu günün tamamına yayılmasındansa belli bir saate sıkıştırılabilir.İşveren tarafından mobbing uygulandığı durumlarda ise işçi haklarını iyi araştırmaları ve bu durumu bildirmelerini tavsiye etmekteyim. Çocukları olan aileler içinde problemlerin kaynağı genelde iş bölümü yapmamak ve düzensiz yaşamdır. Bu yüzden rutinler oluşturmak ve eşlerin birbirine yardımcı olması bu tarz sorunların çözümünde kilit rol oynayacaktır” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ess 25 Temmuz 2020 12:49

ya ne virüsü. enişte dükkanı satmış repo yapmış, eses küme düşmüş, asuman evlenmiş. sen de bize kaygı yapmayın diyorsun. bunlar kişisel. bir de memleket olarak düşünün: euro 8 olmuş.........

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi