Kavgayla değil, projeyle

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kavgayla değil, projeyle
A
a

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ES TV’de yayınlanan Ekstra Gündem’in konuğu oldu. Çalışkan: Mücadeleci, başarıya odaklı, hırslı bir İl Başkanı olarak söyleyeyim; Projeniz yoksa, iyi şeyler üretemiyorsanız halkın gönlüne giremezsiniz.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ES TV’de yayınlanan Ekstra Gündem programının konuğu olarak ESGROUP Koordinatörü Ali Baş ve Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı. İlk olarak kendisinden bahseden Çalışkan, “Eskişehir 2002 sonrasında benim Balkan Göçmenleri Derneği’nde yer almış olmamdan kaynaklı, sivil toplum örgütlerine, AK Parti’nin o zaman yine yönelim ve teveccühü sebebi ile 2003 yılının sonunda ben AK Parti’ye müracaatımı yaparak, AK Parti teşkilatlarında görev almaya başladım. İlk görevim Odunpazarı Meclis üyeliği. Odunpazarı Belediyesi’nde imar komisyonu üyeliği, meclis başkanvekilliği görevi. 2009-2014 döneminde hem Odunpazarı Belediyesi’nde hem de Büyükşehir Belediyesi’nde İmar Komisyon Üyeliği, grup sözcülüğü görevlerinde bulundum. Devamında 2014-2019 döneminde yine bu kez Tepebaşı Belediyesi’nde Meclis Üyesi olarak devam ettim. Son üç dört aydır da Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliğim devam ediyor” diye konuştu. Meclis üyeliğinin parti tarafından tercih edildiğini kaydeden Çalışkan, “2009’da da ben Tepebaşı ilçesinden Tepebaşı başkan adayı olmuştum. O dönemde aynı kulvara aday olan arkadaşlarımızın farklı meclislerde değerlendirilmesi sebebi ile Odunpazarı Belediyesi’nde meclis üyeliği görevi tevdi edildi. Bir sonraki süreçte biz Tepebaşı ilçesine daha hakim, o bölgeyi daha iyi bilen, o bölgede çalışmalar yürütmüş bir meclis üyesi olarak Tepebaşı Belediyesi’nde Meclis Üyeliğine devam ettim. Tamamen partisel bir tercihtir” ifadelerini kullandı. 

"Bu göreve hevesliyiz"
Yönetim kurulu üyelerinin birkaç gün içerisinde belirleneceğini açıklayan Çalışkan, “Biz Belediyedeki görevimizden sonraki süreçte tevdiyeden il başkanlığının hemen akabinde çalışmalarımıza başladık. Biz yönetim kuruluna ilişkin daha önce görev yapmış tüm AK Partili yönetici arkadaşlarımızı arayarak bu listelere katkı sağlamalarını, arkadaşlarımızı bize önermelerini istedik. Bir kaç gün içerisinde biz bu sürecin tamamlanacağını değerlendiriyoruz. Şehrimize fayda sağlayacak, özgüveni tam, başarıya aç, susamış ve gelecekte hedefleri olan bir liste oluşturmayı hedefliyoruz. 1-2 gün içerisinde listemiz hazır olur” diye konuştu. 2003 yılından beri teşkilatın içerisinde olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Önümüzde de bir yerel seçim var. Yerel idareleri bilen, üç belediye de de görev yapmış, onlara ilişkin yer görevde yer almış biri olduğumuz için ben 2014 il başkanlığı seçimlerinde de aday olarak Ankara’ya götürülmüştüm. Hemen akabinde Tepebaşı İlçe Başkanlığı, bir sonraki süreçte tekrar Tepebaşı İlçe Başkanlığı... Biz partimize katkı sağlayacağımızı değerlendirdiğimiz her noktada görevlendirme tevdi edilmesinde bu göreve hazır noktada hep bekledik. Ama bu bir rol kapma yada yarışma mantığı içerisinde değil. Tabii ki bize tevdi edilen görevi sevgi ile hürmetle saygıyla isteyerek kabul ettik. Onlar bize verdiler biz aldık noktasında değil. Bizde bu göreve hevesliyiz istekliyiz. Çünkü biz AK Parti teşkilatı olarak özellikle merkezde yerel idareler 
anlamında başarıya sonuna kadar hasret yapıda devam ediyoruz. İnşallah merkeze ilişkin bu hasreti en iyi noktada sona erdireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Üç vekilden tam destek
Yerel seçimlerde hiçbir yere aday olmayacağını kaydeden Çalışkan, “Bizim parti disiplinimiz içerisinde kendimize tevdi edilen görevi yapmamız ve onu sonunda kadar korumamız, kollamamız ona ilişkin başarıya ulaştırmamız hedeftir. Benim bundan sonraki önümüzdeki ilk yerel seçimde hiç bir yere aday olmam söz konusu değildir. Bugünden yerel ve genel seçimleri konuşmamız çok erken”dedi. Üç vekilden de destek aldığının altını çizen Başkan Çalışkan, “Ben her üç vekilimizin de bizi istediğini biliyorum. Bunun arkasında her hangi bir şey yok. Her üç vekilimizin de AK Parti’nin başarısı için, AK Parti’nin özellikle yaklaşmakta olan yerel idare seçimlerindeki başarısı için çaba sarf ettiğini biliyorum. Kendine ilişkin benim özellikle yeni başlayanlardan kaynaklı hiç bir duyumum, hiç bir olumsuzluk yok. Genel başkan yardımcımızın, bakanımızın ve sayın hocamızın bize olan güveni, desteği tam.  Bu bir söylenti olarak yansıyor ama tabii AK Parti çok güçlü bir teşkilat. Belki arkadaşlarımız içerisinden farklı duyumlar alan veya çok farklı kanallardan gelen bir bilgi kirliliğinden kaynaklı bir şey. Şunu herkes çok iyi bilmeli ki, biz AK Partideki üç vekilimizin ortak istişaresi bilgisi ve teşkilat başkanımıza bu yönüyle ilişkin söylemleri sebebiyle seçilmiş bir il başkanıyız” dedi. “Bundan sonraki süreçte de herkesi kapsayan herkesle aynı çizgide olan ve özellikle AK Parti’nin başarısı için mücadele eden vekilleriyle yan yana sırt sırta bir yürek paylaşan bir il başkanı göreceksiniz” diyen Çalışkan, “Ben üç vekilimize de teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin söylentilere kulak asmamasını, doğruyu bizim ağzımızdan öğrenmelerini arzuluyorum. Son genel seçimlerden sonra AK Partiye ilişkin ilgi teveccüh yerel idarecilerin kazanılacağı, Belediyecilerin kazanılacağına ilişkin mutlak bir başarı isteği buna ilişkin bir hedefe yönelme. Disiplinle çalışma, bağlılık. Bunların hepsi 
bugün partimizde var. Tüm teşkilatlarımız yarın seçim olacakmış gibi sahadalar. Her an hazırız ve hazır olduğumuz içine başarılıyız” ifadelerini kullandı. 

"Neden 15-0 olmasın?"
Tüm belediyeleri almalarının mümkün olduğunu belirten Çalışkan, “Öncelikle yönetimlerimizi oluşturma hayretimiz var. Belki rakamsal anlamda kolay gözüken bir rakamsal değer değilmiş gibi görünüyor ama biz Büyükşehir dışında daha önce tüm belediyeleri aldık. 14-0 mümkün de 15-0 neden mümkün olmasın tabii ki. AK Parti belediyeciliği ve AK hizmetle tüm şehrimizi tanıştırma hedefimiz var. Daha iyisini daha doğrusunu yapma şehre daha iyisini kazandırma hırsı ve sevgisiyle hizmet aşkıyla dolu olarak görüyoruz. Biz AK belediyeciliği AK Parti anlayışıyla kazandırıp, hizmetleri artırarak adaletli, yenilikçi teknolojiye ayak uyduran ve şehri daha ileriye taşıyacak bir belediyecilik ön görüyoruz” diye konuştu. Farklı partili siyasiler tarafından tebrik edildiğini aktaran Çalışkan, “Hiç istisnasız hepsi aradı. Hatta dün sayın CHP İl Başkanımızla bir ortamda karşılaştık. Kendisi de tebrik etti. CHP, MHP, Büyük Birlik Partisi’nden arayıp tebrik eden siyasi rakiplerimize de teşekkür ediyoruz. Bu bir siyasi nezakettir. Bizi Belediye Başkanlarım dahil olmak üzere tüm siyasi partilerimiz aradı tebrik etti. Siyasal hırs, siyasal başarı, siyasal yönelim bambaşka bir şey ama belki siyasi nezaket bu şehirde bu anlamda oturmuş vaziyette” dedi. 

"Daha iyisini yapma hırsıyla geliyoruz"
“Projeniz yoksa, iyi şeyler üretemiyorsanız halkın gönlüne giremezsiniz” ifadelerini kullanan Çalışkan, “Kavga bambaşka bir şey. Mücadeleci, başarıya odaklı, hırslı bir il başkanı olarak söyleyeyim. Belediyelerimizi alma zarureti içerisinde çamur atarak, kavga ederek bir şey… Biz sadece daha iyi yaptığımızı ve daha iyi yapacağımızı anlatarak, projeler üreterek… Bugün belki biz belediyeleri yönetemiyoruz ama belediye
leri aldığımızda kentsel dönüşüm anlamında neler yapacağımıza ilişkin alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Yarın belediyeleri yönetecekmiş gibi bugünden çalışmalarımızı yapıyoruz. Proje üretmezseniz halka anlatamazsınız. Neyi yapacaksınız? Nasıl sonuç alacaksınız? Nasıl şehri daha iyi hale getireceksiniz? Sosyal ve fiziki projeleriniz nasıl? Engelli gruplarına ve gençlere ilişkin projeleriniz nasıl? Bunların hepsini tek tek anlatmak zorundasınız. Keza bizim teknolojinin gelişmesi sebebiyle de projeler üretmemiz lazım. Teknolojiyi de içine alan ve teknolojiden çocuklarımızı koruyan projeler de üretmemiz lazım. Daha iyisini yapma gayesi ve hırsıyla geliyoruz. Bu anlatım ve mücadele kavga olarak nitelendirilmemeli. Bizim mücadeleyi her türlü mecrada daha iyi olduğumuzu, daha iyi yöneteceğimizi, daha iyi mücadele edeceğimizi ve belediyeleri daha iyi yerlere taşıyacağımızı değerlendirerek bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Başarı, hırs, istek, arzu bu belediyeleri kazanmamız sonucunu doğuracak ki bu sadece AK Parti il başkanında değil, AK Parti’nin en ücra köşedeki tüm üyelerine, tüm teşkilatlarında, tüm AK Parti’ye oy verenlerde aynı azim, aynı hırs, aynı istek, aynı heves var. Ben bunu AK Parti il başkanı olarak görebiliyorum. Hepsinin gözlerinde o başarıya ilişkin istek ve belediyelere ilişkin arzu ışıl ışıl yanıyor” diye konuştu. 

"Sosyal belediyecilik önemli ama yeterli değil"
Sosyal belediyeciliğin fiziki belediyecilikten sonra gelmesi gerektiğini vurgulayan Çalışkan, “Belediyele
rimiz seçim kazanma gayesiyle sosyal belediyeciliğe ağırlık vererek çalışmalarına devam ediyorlar ama bu arada fiziki belediyeciliği de unutmamak lazım. Belediyeciliğin özü fiziki belediyecilik değil midir? Şimdi siz dışarıya çıktığınızda eğer alt yapı, sel su taşkınlarına ilişkin kanalizasyon, keza kenar mahallelerdeki sorunlar, yol, kilit taş, parke bu sorunları çözmeden… Belediyelerin her şeye ilişkin sorumlulukları var. Sosyal donatıları, parkları, oyun alanlarını, spor tesislerini yapacaksınız. Bunlara ilişkin öncelikle imar planlarını yapacaksınız. Şehrin yol haritasını belirleyeceksiniz. Şehrin önünü açacaksınız. Bu söylediklerimiz ne kadar yapılıyor? Biz bunların çok yeterli yapıldığı kanaatinde değiliz. Ben yerel yönetimlerden geldiğim için bu projelerin kıymetini çok iyi biliyorum. Belediyeler artık birbirini görerek, birbiriyle yarışarak hizmet üretiyorlar. Evet kalbe girmek, gönle girmek, sosyal belediyecilik önemli ama salt sosyal belediyecilikle bu işleri çözemeyiz” şeklinde konuştu. 

"Şehirleri biribirine düşürmek anlamsız"
Son günlerde gündemde olan, Eskişehir’in susuzluk problemiyle karşı karşıya olduğu iddialarını değerlendiren Çalışkan, “Suyumuz var. Bizim Eskişehir’e ilişkin Eskişehir Porsuk Havzası Kütahya, Eskişehir, Ankara’nın kısmen bölgelerinin olmuş olduğu gerek içme ve kullanma suyu, gerek sulama suyu anlamında keza doğal bitki örtüsü ve doğaya ilişkin canlıların da bundan faydalanması anlamında bir dengeyle görevlendirilmiş bir Porsuk Barajı’na ilişkin yönetim 
söz konusu. Bunlar DSİ’nin açıklamalarıyla yansıdı. Şehirleri birbirine düşürmemizin, şehirleri birbirine kırdırmamızın manası yok. Doğruyu hep birlikte bulacağız.  Biz şehrimizdeki su havzasının temiz olması, yeterli olması ve sağlıklı su sağlanması için çaba sarf ediyoruz. Porsuk Havzası kendiliğinden akan maliyetsiz bir su sağlıyor bize. Bunun kıymetini bilmemiz lazım” dedi. 

"Porsuk'tan en çok biz faydalanıyoruz"
DSİ’nin görevini yerine getirdiğini söyleyen Çalışkan, “Arıtma suyu zaten Belediyemizin ve ESKİ’mizin görevi. Bizim sağlıklı suya Kütahya, Eskişehir ve Ankara şehirler, Ankara belki sulamaya ilişkin kısmını kullanıyor ama bu şehirde Porsuk’tan özellikle içme ve kullanma suyu olarak en çok biz faydalanıyoruz. Buna ilişkin diyaloglarımız çerçevesinde bilinçlendirilmesi, yasaklanması, yaptırıma bağlanması noktasında diyaloglarımız devam ediyor. Kütahya’ya ilişkin de bugün gelinen noktada ben daha bilinçli hareket edildiği kanaatindeyim. Barajın yılbaşı itibariyle yüzde 55 doluluk oranında yıl sonu itibariyle öngörülebilir doluluk oranının yüzde 25-30’luk doluluk oranına varacağını tahmin ediyoruz. Keza yine, yaklaşık 13 milyon metreküp su akışı oldu. DSİ bu görevi bilinçli, yeterli ve teknolojik olarak yerine getiriyor. Bunu farklı söylemlerle telaşa dayandırma çok da manalı değil. Bu görevlerden bir tanesi zaten Büyükşehir Belediyesi’ne düşüyor. Büyükşehir Belediyesi bu görevini ifa etmeli. Evet bentlere ilişkin, barajlar yapıyorlar ama bunlar şehrimizdeki sorunları kısmi olarak çözüyor. Bizim sağlıklı suyu ekonomik anlamda maliyetleri bu anlamda değerlendiriyoruz ama içme suyu anlamında da içme suyu zenginliği olan şehiriz biz. İçme suyuna ilişkin yapılan zammın çok doğru olmadığını değerlendiriyoruz. Çünkü ESKİ’nin bütçesinden Büyükşehir’in bütçesine aktarılan 40 milyon TL bir bütçe var. Bu bütçe insanlarımızın daha ucuz su içmesi adına değerlendirilmeliydi. Girdi maliyetlerinden bahsediyoruz ama elimizde de fazla veren bir bütçemiz var. ESKİ’nin bu anlamda hem özellikle doğal dengenin bozulmasından kaynaklı sel sularına ilişkin çözümleri üretme zorunluluğu ve görevi var, kanunun yüklediği bir görev. Keza yine hemşerilerimizin temiz, sağlıklı, ucuz suya ulaşmasına ilişkin ESKİ’nin görevi var. Bu görevleri yapması adına biz belediye meclislerinde görevlerimiz, eleştirilerimizi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

"Eskişehir'de su sorunu yok"
2019’da da su sıkıntısı yaşanmayacağını kaydeden Çalışkan, “Ama burada tabi çökeltiden kaynaklı sebeple benim belki, çok mesleğimle alakalı değil ama teknik bir konu. Çökeltiden kaynaklı sebeple sağlıklı suya ilişkin, akıcı suya ilişkin devam olan bir su şeyimiz var. Önümüzdeki kışta yağış sürecinin nasıl geçeceğine ilişkin bir değerlendirmemiz yok. Porsuk havzası bizim üç ilimizde de önümüzdeki süreçte yeterli yağış alacağına inandığımız beslenme kaynakları olan bir havzamız. Biz Porsuk Nehrindeki bu sorunsalın bugünden yarına hemen ‘Aman suyumuz bitiyor’ noktasında bir değerlendirme olduğunu değerlendirmiyoruz. Bugün Eskişehir’in bir su sorunu yok. Gelecek yıl da Eskişehir’in su sorunu olmayacak” ifadelerini kullandı. 

"Görev aşkıyla çalışıyorlar"
AK Parti İl Başkanı olarak direkt bürokratik kademelere müdahalelerinin olamayacağını belirten Çalışkan, “Biz sadece birlikte değerlendirme toplantıları yaparak, vatandaşların isteklerini iletmek suretiyle katkı sağlayabiliriz. Şunu biz atayacağız, bunu biz yapacağız gibi bir görevimiz yok bizim. Hepsi bulundukları konumlarda maharetli, işin ehli, liyakat sahibi müdürlerimiz. Bana tebrikler dışında il müdürlerimize ilişkin herhangi bir şikayet gelmedi. Ben onların da daha başarılı olmak adına AK Parti içinde daha iyi şeyler üretmek adına mevcut bilgi birikimlerini partiye aktarmak ve şehrin kulağını açmak adına hareket ettiklerini değerlendiriyorum. Benim kişisel olarak içlerinden tanıdığım arkadaşlarım da var. Hepsinin de bu gayeyle aday olduğunu biliyorum. Diğer kısmı belki bilgi kirliliği, yorumsal bir değerlendirme ama sonuç itibariyle bu görevi yapan arkadaşlarımıza faydalı değerlendirmeler dönmeyeceğini değerlendirdim. Ama hepsinin görev aşkıyla, hizmet aşkıyla, adalet aşkıyla çalıştıklarını biliyorum” diye konuştu.

SIKINTI YOK
Çalışkan, ‘Üç milletvekiliyle de aynı anda fotoğraf çekilir misiniz?’ sorusuna şöyle yanıt verdi: Çektiririz, hiç sıkıntı yok. 


Tüm ilçelerin belediye başkanları tarafından aynı anda ziyaret edilen ve onlarla fotoğraf çekilen Çalışkan, ‘Üç milletvekiliyle de aynı anda fotoğraf çekilir misiniz?’ sorusuna şöyle yanıt verdi: Çektiririz, hiç sıkıntı yok. Hepsiyle birlikte fotoğraf çektiririz. Biz böyle değerlendirmiyoruz. Biz parti geleneği olan, kökleri olan, partisine bağlı bir partiyiz. Ben üç vekilimin de bir arada olacağı fotoğrafları bundan sonraki süreçte bizim de içinde yer alacağımız fotoğrafları göreceğinize inanıyorum. Teşkilatımızda böyle bir ayrışma yok. Üç vekilimiz aynı, benzer düşünüyorlar. Twitter hesaplarına bakarsanız hepsinin birbirlerine ilişkin tebrikleri var. Yani ben bunu çok doğru değerlendirmiyorum. Genel Başkanımız, Sayın Bakanımız, Sayın Hocamız hepsi birlikte aynı resmi vermeye devam ediyorlar. İlçe belediye başkanlarının değişim sürecine değinen Çalışkan, “İlçe başkanlarımız maharetli, çalışkan… İlçe belediye başkanlarımızın değişmesi sürecine ilişkin kısmın da değerlendirilmesi genel merkez tarafından yapılacak. Belediye başkanlarımızın hepsini başarılı ve yetkin buluyorum. Bir sonraki aşamada hepsinin yine aday olacağını değerlendiriyorum ama  bu bir hizmet yarışıdır. Daha iyi yapacağına, gönüllere daha iyi gireceğine inan arkadaşlarımız varsa bizim partimiz  hepsine ilişkin kapılarını açan bir parti” ifadelerini kullandı. 

Ilıca barajı şehre katkı sağlamalı
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Ilıca Barajı ile ilgili konuştu. Çalışkan, “Ilıca Barajı’nın da şehre katkı sağlamalı” dedi


Ilıca Barajı’na da değinen Çalışkan, “Ilıca Barajı keza, benim Büyükşehir Meclisi’nde ve ESKİ’de de sorunsalını bildiğim bir konu. Ilıca Barajı’nın bilirkişi raporlarını da biliyorum. Ilıca Barajı aşağıda sel kapanı bölgesinde Yörük Kırka’ya da yakın yerde yapılması gereken, daha büyük havzası olması gereken bir bent ve barajdı. Bu anlamda daha kısıtlı, daha dar bir alanda kaldı. Ilıca Barajı’nın da şehre katkı sağlaması lazım. Biz bunun yapılma aşamasında da koordineli yapılması gerektiğini ekonomik olarak daha faydalı ve ömürsel olarak daha uzun süreli, daha aşağıda yapılması gerektiği değerlendirmesini yapıyoruz ve bu anlamda ESKİ bütçesinin de doğru yönlendirilmesi, doğru yönetilmesi hakkında çaba sarf ediyoruz. Bunlar aslında daha önce tartışıldı burada. Bunlara ilişkin köşe yazıları yazıldı. Bu anlamda DSİ’nin görüşleri de alınarak yapılmalıydı” dedi. 

Türk Dünyasına pozitif ayrımcılık
Kavga bambaşka bir şey. Yarın belediyeleri yönetecekmiş gibi bugünden çalışmalarımızı yapıyoruz. Proje üretmezseniz halka anlatamazsınız. Neyi yapacaksınız? Nasıl sonuç alacaksınız? Nasıl şehri daha iyi hale getireceksiniz?


Balkan politikalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Çalışkan, “Balkanlar bizim en sevdiğimiz konu. Balkan sevdası bizim geçmişten gelen, keza hizmet etmekten onur duyduğumuz bir camia. TİKA Yunus Emre Vakfı bu konuya ilişkin çok ciddi görevler üstlenmiş vaziyette. Bize düşen kısım daha çok Balkanlar üzerinde, Balkanlara dönük oradaki hemşerilerimizin bir arada olmasını, daha iri, daha diri, daha mücadeleci ve bulunduğu mevkilerde haklarını bilen, koruyan o ülkelerde varlıklarını sürdürmesi gereken hemşerilerimiz olarak değerlendiriyorum. Ben sıklıkla Balkanlara gidiyorum. Kafkasya bizim hemen ötemizde ver her zaman yüreklerimizi yakan bir sorun. Keza Azerbaycan’daki Hocalı Katliamı da aynı şekilde bizim yüreğimizi dağlıyor. Keza, Bosna’daki 8 bin şehidimizin olduğu Srebrenista da bizim yüreğimizi dağlıyor. Nerede bir Türk varsa buna ilişkin bundan sonraki mücadelemiz, sevgimiz, sevdamız devam edecek. Dünya’da Türklüğe ilişkin, Türkün daha iyi yerlerde olmasına ilişkin mücadelenin içerisinde hep olacağız, destekleyeceğiz. Pozitif ayrımcılık, evet azıcık da pozitif ayrımcılık olsun. Türk Dünyasına ilişkin hiçbirini diğerinden ayırmaksızın pozitif ayrımcılık konusunda hizmet üretmeye devam edeceğiz. Belediyecilikte de bunu yapacağız. Yani bakın ben Odunpazarı Belediyesi’ndeyken de kardeş şehir yaptım. Bizim o bölgelerde kardeş şehirleri çoğaltmamız oradaki hemşerilerimizin her zaman yanında, arkasında, bir nefes uzağında olduğunu hissettirmemiz lazım. Oradan bize ilişkin çok ciddi beklentiler var. Orası Evlad-ı Fatiha’nın bulunduğu yer. Bizim ata topraklarımız, ata yurdumuz. Keza, Kafkasya Bölgesi de aynı şekilde Kırım Bölgesi de öyle. O sevda bizde bitmez. Buna ilişkin yaklaşık bir saat daha konuşum” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi