Katil, aileye baş sağlığı dilemişti, karar verildi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Katil, aileye baş sağlığı dilemişti, karar verildi...
A
a

Eskişehir'de, bir açık hava sinemasında çıkan kavgada arkadaşını bıçaklayan ve ölümüne sebep olan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık K. O. (17), olayla ilişkisi olduğu şüphesiyle tutuksuz yargılanan K.Y. (14), A.O. (15) ve R.A. (17) ile maktul Osman Uygurlu'nun ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemede son sözleri sorulan sanık K.O., pişman olduğunu, öldürmeye niyetinin olmadığını belirterek beraatını talep etti. 
Suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanıklar ise olayla ilgili bağlantılarının bulunmadığını söylediler. 
Mahkeme heyeti K.O.'nun 'nitelikli şekilde kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmasının ardından, suçu işlediği tarihte 15-18 yaş aralığında olduğunu göz önüne alarak 6 yıl 3 ay hapis cezası, tutuksuz 3 sanığa ise beraat kararı verdi. 

Cinayet nasıl işlenmişti?
Edinilen bilgilere göre olay, 2017 Temmuz ayında Eskişehir'de bulunan bir açık hava sinemasında gerçekleşti. Burada çıkan kavgada, 16 yaşındaki arkadaşı Osman Uygurlu'yu bıçakla öldürüp kaçan K. O., ertesi gün yakalandı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Olayla ilgilerinin oluğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

"Ailesine baş sağlığı diliyorum" 
İlk duruşmada mahkeme heyeti karşısında savunma yapan tutuklu sanık K. O., hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı dilediğini ifade ederek, “Olay gecesi biz sinemaya gittik. Öndeki 5 kişiden Osman U., R. A.’ya ‘neden sevgilime baktın’ dedi. Dava sonra kavga çıktı. Ben kendimi korumak için yere kapandım. Daha sonra bizi ayırmaya çalıştılar. Ayağa kalktığımda Osman’ın elinde bıçak gördüm. Eline vurunca bıçak yere düştü. Ben elime aldım. Kendimi korumak için bıçağı savurdum. Sonra Osman üzerime geldi. Ben de ona doğru gelişi güzel salladım bıçağı. O da yaralandı. Çok pişmanım. Küçük bir sebep ile çıkan kavga yüzünden katil oldum. Ailesine baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuşmuştu. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi