Kasırga Eskişehir'i etkiler mi?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kasırga Eskişehir'i etkiler mi?
A
a

İyon Denizi üzerinden gelen Tropical Medicane olarak adlandırılan kasırganın yönünün değişmemesi halinde Türkiye'de büyük zararlara sebep olabileceği tahmin edilirken, kasırganın pazar ya da pazartesi günü yurdumuza ulaşması bekleniyor.

Sütiş Eskişehir
Peki Eskişehir ve bölgemiz bundan etkilenecek mi? Meteoroloji'den açıklama geldi:

"Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte Fırtınanın Bölge Müdürlüğümüz Sorumluluk Sahamızı (Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik) etkilemesi durumunda 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 50-70 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların yer yer 30-50 kg/m kuvvetli yağış şeklinde olması beklenmektedir. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü olarak fırtınanın oluşumu ve gelişimi takip edilmekte olup; Fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusunda gerekli olduğunda tahmin, uyarı ve açıklamalar yapılacaktır."


Medicane Kasırgası
 

Geçtiğimiz haftalarda özellikle ABD ve Filipinler'de etkili olan tropikal fırtınalar hayatı olumsuz etkilemiş, onlarca can kaybı ve yaralanmayla birlikte maddi hasara da neden olmuştu. Ancak, meteorolojik haritalarda daha çok kasırga ve tayfun olarak ifade edilen tropical medicane (tropikal depresyonun) Akdeniz'de görülmesinin beklendiği belirtildi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi