Kaşıkara’dan şiir kitabı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kaşıkara’dan şiir kitabı
A
a

Akademisyen Av. Serhat Kaşıkara, Adımlar Kitabevi’nde “Eksik” adını taşıyan şiir kitabının imza günü etkinliğini gerçekleştirdi.  İmza gününe büyük ilgi gösterildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Etkinliğe, Kaşıkara’nın gerek yakın çevresinden, gerek Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinin akademik camiasından gerekse Eskişehir Barosundan pek çok davetli katıldı.  Kâğıt Yayınevinden çıkan “Eksik” adlı kitabın lansmanı, 14-22 Nisan 2018 tarihleri arasında TÜYAP işbirliğinde gerçekleştirilen 23. İzmir Kitap Fuarında gerçekleştirilmişti.  Şiirlerini kolay yazmadığından dem vuran Kaşıkara, kitaptaki bazı sayfaların ıslanmış olduğunu söyledi ve okuyucuların kitaba göz attıkça bunu fark edeceklerine değindi. Belki de bazı sayfaların okuyucular tarafından okundukça ıslak bir hâle bürünebileceğini söyledi.   Kaşıkara, şiirlerini “sevgi” üzerine kurduğunu ve bu sevginin bazen güzel bir kıza duyulan bir aşkta, bazen doğadaki bir çiçeğin muhteşem güzelliğine duyulan hayranlıkta, bazen küçük bir çocuğun gülümsemesiyle gelen ilhamda, bazense çok istenen bir şeyin hasretinde vücut bulduğunu ifade etti. Bu duyguları gelen ilhamla hemen o anda kaleme döktüğünü belirtti. “Balık için su ne ise, yazar için ilham odur.” diyen Kaşıkara, ilhamın şair için yaşam kaynağı olduğunu belirtti. Gönlünde sevginin pek çok çeşidi olduğunu vurgulayan Kaşıkara, sevginin de kendi içerisinde ayrıldığını, bir anneye, bir sevgiliye, bir eşe, bir arkadaşa, bir çocuğa ya da doğaya duyulan sevginin, çeşit çeşit olduğuna dikkat çekti. “Gönülden gelen gönüllere ulaşır” diyen Kaşıkara, “Sevgiyi hissettiğiniz anda karşı taraf da bunu hisseder, buna inanın. Karşı tarafın bir insan, bir hayvan, bir çiçek yahut cansız bir şey olması fark etmez. Dolayısıyla, niyetiniz neyse, o karşı tarafa geçer.” diye ekledi. Birkaç ay önce rahmetli olan babası Kadir Kaşıkara’yı özlemle anan yazar, kendisi gibi babasının da hukukçu bir şair olduğunu ve babasının ilk şiirlerini çocuklarına “Kızım” ve “Oğlum” başlığıyla yazdığını belirtti. Ve onun varlığını o günkü etkinlikte hissettiğini ekledi. Annesi Gül Kaşıkara ve ablası Seher Kaşıkara’ya büyük şükranlarını ileten yazar, etkinliğe katılan tüm dostlarına da teşekkürlerini sundu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kadir Kaya 11 Ekim 2018 11:20

Eskişehir'de Sanat ve Edebiyat dernekleri Yazar, Şair arkadaşların kitapları çıkar. Şiir etkinlikleri peş peşe olur Haber olarak sizin Gazeteye gelmez. Acaba neden

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi