Karı-koca yurt dışına kaçarken yakalandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Karı-koca yurt dışına kaçarken yakalandı
A
a

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) ilgili yaklaşık 3 yıl önce başlayan dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı ve ByLock kullandığı iddia edilen eşi, iki çocuğuyla yurt dışına çıkma hazırlığı yaparken Edirne'de gözaltına alındı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Eskişehir'de, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu bazı kişileri usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılanan ve 3 yıldır aranan firari sanık eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erkan S. ile örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu iddia edilen eşi Halise S, yurt dışına kaçmak isterken Edirne'de jandarma ekiplerince yakalandı.

İki çocuğu da yanında bulunan şüphelilerin ifadelerinin ardından Eskişehir'e getirilecekleri öğrenildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 28 Şubat 2015'te, Eskişehir ile Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda, Eskişehir'de aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, siyasetçiler ve gazetecilerin de bulunduğu bazı kişilerin telefon görüşmelerini izinsiz dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 22 zanlıdan biri tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Daha sonra tutuksuz yargılanan 12 emniyet mensubu, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Sanıklardan aralarında Erkan S'nin de bulunduğu 3 kişi ise yakalanamamıştı.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi