Karantinaya alındılar! Eskişehir'e inecekti, Ankara'ya yönlendirildi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Karantinaya alındılar! Eskişehir'e inecekti, Ankara'ya yönlendirildi...
A
a

Eskişehir’den Umre ziyareti için Suudi Arabistan’a gidenler, Ankara Hava alanında Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından karşılandı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberleri...

15 gün önce Eskişehir Hasan Polatkan Hava Limanı’ndan yakınları tarafından dualar ile uğurlanan 176 kişilik kafilenin yer aldığı dönüş uçağı Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile Ankara havaalanına yönlendirildi. Gerekli sağlık kontrollerinden geçirilen vatandaşların yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantinaya alındığı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Umre amacıyla Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşların Türkiye’ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina süresini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hâsıl olduğu vurgulanarak, “Bu çerçevede Ankara ve Konya’da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının kullanılacağı hale getirilerek karantina süresi de başlatıldı” denildi.

ESKİŞEHİRLİ FİRMA AÇIKLAMA YAPTI
İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, Eskişehir’den  son dönem Umre ziyareti düzenleyen, ilgili firma yetkilileri tarafından dün dönüş yapan vatandaşların yakınlarına mesaj yolu ile bilgi aktarıldı. Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “Önceki akşam Medine’den dönüp Eskişehir Hasan Polatkan Hava Limanına inmesi planlanan uçak, Sağlık Bakanlığı’nın talimatı üzerine Ankara Havaalanına yönlendirildi. Vatandaşlarımız da birkaç gün süre ile gözetim altında tutulacak” denildi. Dün akşam saatlerinde Eskişehir’e inmesi beklenen uçağın da yine Ankara’ya yönlendirildiği açıklandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi