Karaman: Ödenek yetersiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Karaman: Ödenek yetersiz
A
a

Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanı Muammer Karaman, okullara öğrencilere dağıtılan ücretsiz kitapların içeriğinin yetersiz olduğuna işaret ederek, kaynak kitap konusunda, “Kimse eğitimcileri suçlamasın” dedi.  Karaman ayrıca okullara yeterli ödeneğin gelmediğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Şube Başkanı Muammer Karaman Eskişehir’de eğitimde yaşanan sıkıntılar ve sendikanın gerçekleştireceği genel kurul öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Karaman ES TV ekranlarında canlı yayınlanan “Vaziyet” programının konuğu olarak yazarımız Arif Anbar ve ESGROUP Genel Koordinatörü ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş’ın sorularını yanıtladı.  “Sendika seçimlerine siyaset giriyor mu?” sorusuna yanıt veren Karaman, “4 yıl önceki dönemde de ben siyasetin duruşunu arzi bir durum olarak değerlendiriyorum. Bir müdahale yok. Belki arkadaşların gönlünden geçenler olabilir. Şöyle olsa daha iyi olabilir umutları olabilir. Bu başka bir şey şuanda mevcut il başkanımız Zihni Bey (AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan) hukukçu her şeyden önce bu manada bir siyasi partinin nerede durmasıyla ilgili biliyor. İnsanları bölerek değil, bütünleştirerek yol alabileceğimize inanan bir ufukla bakıyorum. Sadece AK Parti değil, Saadet Partisi, BBP, CHP… Beni en çok ziyarete gelenler arasında emekli öğretmenlerden kurulu CHP’nin eğitim komisyonu. Onlarla da çok güzel tartışmalar yaptık.” dedi.

OKULLARA ÖDENEK GELMİYOR
Okullarda bağış toplandığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Karaman, “ “En büyük payı hükümetin. Okullara yeterli ödenek vermemekle ilgili yükümlülük sahibi hükümetin maalesef… Bu bugün olan bir sorun da değil yalnız. Ben aklım erdiği dönemlerde bir Hayri Kozakçıoğlu isminde süper Vali falan da oldu. İstanbul Valisi iken kullandığı bir ifade var sembol ifade para toplamayla ilgili, ‘Kazı yolacaksınız ama bağırtmayacaksınız’ bağış toplamakla ilgili böyle bir dönem vardı. Bence o dönemde basın, iletişim olanakları bu geniş olmadığı için, belki bağırtının duyulması söz konusu olmuyordur. Şimdi millet dünyayı cep telefonuyla beraber cebinde taşıyor. Olan her şeyi basit bir kamera çekimiyle, öğrenci bile çekip kamuoyuyla paylaşabiliyor. Ama şunu örtmüyor; böyle bir sorun var evet. Okullara ödenek gelmiyor hakikaten. Eksik var.’

KIRTASİYEDEN ALDIKLARINI BİLİYORUM
 Öğrencilerden istenen kaynak kitapla ilgili yaşanan tartışmaları da değerlendiren Karaman, “Kimse eğitimcileri suçlamasın” dedi. Karaman şunları söyledi: “Kaynak kitap işini de soracaksınız. Sormalısınız. Hani çocukların sırasının önüne kitaplar geliyordu. Bu kaynak kitaplar neyin nesi? Mesele ders kitabını koymak değil demek ki. Bunun içeriği de önemli. Bizim bu kitapların içeriği ile ilgili sıkıntılarımız var. Eğitimci arkadaşlarımız bu manada bunları yetersiz görüyor. Madem o kaynak kitapları devlet şöyle yapsın. Kim basıyla bu kitapları? A,B,C şirketleri ben senden alayım bunları bir komisyon kurayım yanlarına ilave şunları da istiyorum’ Kaynak kitapla ilgili şunu söylemek istiyorum. Hiç kimse eğitimci arkadaşlarımı yargılamasın. Özellikle ‘efendim devlet kitapları bedava veriyor, bu kaynak kitapların alımına karşıyım kardeşim, alanın canını yakarım’ yapmayın. Ben bu açıklamaları yapanların kendilerinin kendi çocukları için kırtasiyelerden kitap aldığını biliyorum.

İSTEYEN VELİLER VAR
Mesele şu dört sene sonra sınav var. Siz bu sınavda çocuğun başarısını sağlamak istiyorsunuz. Çocuğu o sınava hazırlayacaksınız. Bununla ilgili bizim kaynak kitaplarımızda ne diyelim sorular yok. Çocuğa farklı sorular çözmekle alakalı sorular eksik. Ya da konu anlatımlı soruyla destekleyen noktada değil. Milli Eğitim diyor ki, ‘Benim bir müfredatım var ben bugün bayrak sevgisi ondan sonra vatan sevgisi, Atatürk sevgisi,’ çocuk diyor ki şu konulardan bana daha çok soru çıkıyor, buna göre hazırla. Veli diyor ki ‘benim çocuğum aman iyi liseye girsin.’ Devletin verdiği kitap yeterli olsa da bir velinin, ‘kardeşim ben çocuğumu başarılı kılmak istiyorum. Ben çocuklarıma ekstra kitaplar alıp hazırlayacağım’ deme hakkı yok mu? Bunu yapmayan öğretmene, kaynak kitap aldırmayan öğretmeni veliler kınıyor biliyor musunuz? ‘Falanca öğretmen çok kaynak kitap aldırmış, bu öğretmen hiç ilgilenmiyor, bu hiç kaynak kitap aldırmıyor’ diyor. Böyle bir şey var, böyle bir mantık var.  Kaynak kitapla ilgili kimse eğitimcileri suçlamasın.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 12 Ekim 2018 23:11

Bu Karaman üyesi olan öğretmen kazma sapı ile dövüldüğünde hesap soracağı, üyesinin hakkını arayacağı yerde arabuluculuk yapmaya kalkan di mi? Sarı sendikacı.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi