Karacaşehir Camisi'nin duvarı çöktü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Karacaşehir Camisi'nin duvarı çöktü
A
a

İlk hutbenin okunarak Osmanlı Devletinin kuruluşunun dünyaya ilan edildiği Eskişehir'deki Karacaşehir Camii’nin duvarının bir bölümü restorasyon çalışması esnasında çöktü.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Diğer fotoğraflar için tıklayın
Foto Galeri


Dursun Fakih Hazretleri tarafından ilk hutbe okunarak Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun dünyaya ilan edildiği Karacaşehir Cami duvarı restorasyon çalışması esnasında yıkıldı. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Karacaşehir Camii’nde bir yıldır restorasyon çalışması yürütülüyordu. Temel güçlendirme çalışması esnasında cami duvarlarının bir bölümü pazar günü yürütülen çalışma esnasında çöktü. Cami duvarının yıkılmasının ardından Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri alana gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililer, temel güçlendirme esnasında çökmenin yaşandığını aktararak, “Bir yıldır onarımı devam eden bir cami. Caminin temeli yok. Temeli olmadığı için alttan güçlendirme yapmamız gerekiyordu. Temel genişletme çalışması esnasında duvar yıkıldı. Gerekli incelemeleri yaptık. Yıkılan duvar güçlendirilecek ve yeniden örülecek” denildi. 

Karacaşehir Muhtarı Murat Güneş ise yaşanan süreci şöyle anlattı: 
“2017 yılının temmuz ayında Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından camimizin restorasyon çalışması başladı. Çalışmalar başladıktan sonra caminin çatısını onardılar, minaresini onardılar. Son olarak ise caminin dış sıvalarını söktüler. Baktılar ki camide temel yok. Güçlendirme yapacağız dediler. 2-3 ay kurul kararı beklediler. Ben de vali beye durumu ilettim, sonra çalışmalar başladı. Birkaç gün önce caminin bir bölümü göçmüştü. Dün güçlendirme yapılırken yine bir göçük oldu. Madem bir çürüklük var yıkılsın yeniden yapılsın.” 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi