Karacan'ın organları hastalara umut oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Karacan'ın organları hastalara umut oldu
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın bazı organları, nakil bekleyen hastalar için umut oldu. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Meryem Karaca, 10 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonrasında Afyon’dan ESOGÜ Hastanesi’ne sevk edilmişti. Hastane yönetiminin organ bağışı konusunda yaptığı önerinin hastanın ailesince olumlu karşılanması üzerine alınan böbreklerin Ankara’daki iki ayrı hastanede bekleyen hastalara, karaciğerin İstanbul’da nakil bekleyen bir hastaya ve korneaların ESOGÜ Hastanesi’nde tedavi gören hastalara nakledileceği belirtildi. Prof. Dr. İlter Özer, Prof. Dr. Bülent Ünal ve Doç. Dr. Murat Ulaş’tan oluşan Transplantasyon Ekibi tarafından yapılan 4 saatlik cerrahi işlemler sonucunda alınan organlar ilgili merkezlere gönderildi.


Bağışçının eşi Hüseyin Karaca, oğlu Murat Karaca, kızları Melike Özaslan, B. Macide Uza, damatları Evren Özaslan ve Emrah Uza ile yaptığı görüşme sonrasında açıklama yapan ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, çok zor olsa da tüm insanlığa örnek olacak bu iznin yüce bir hareket olduğunu ve beyin ölümü gerçekleşen hastaların yakınlarının aynı duyarlılığı göstermesi gerektiğini vurguladı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi