Ahmet Ataç 15 02 2024

Kan bağışında rekora koşuyorlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kan bağışında rekora koşuyorlar
A
a

Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi, geçen yıl AB projesi kapsamında kan bağışında kırdığı rekoru bu sene yürüttükleri kampanya ile geçmeyi hedefliyor. 

Sütiş Eskişehir
Cumhuriyet Anadolu Lisesi, geçen yıl Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen “Geleceğin Kan Bağışçıları” adlı proje kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi 588 ünite kan bağışı toplayarak Türkiye 1’incisi olmuştu. Bu sene kendi rekorunu kırmayı hedefleyen Cumhuriyet Anadolu Lisesinde çalışmalar sürüyor.

5 yıldır kan bağışı projeleri öne çıktıklarını ve kampanyalardaki ünite sayısını her geçen yıl daha da arttırdıklarını söyleyen Lise Müdürü Semih Yavuz, ”170 ile başlayan sayımız, daha sonra 243’e, daha sonra 270’e en son 350’ye ve en nihayetinde de 588’e ulaştı. 5 yıldır yürüttüğümüz bu projede öğrencilerimiz canla başla görev alarak, kapı kapı, Hamamyolu, sokak sokak dolaşarak, Adalarda okulumuzun önünde sürekli stantlar kurarak bu faaliyetleri sürdürdüler. Velilerimizin yoğun katılımları oldu. Bağış kampanyamıza destek verdiler. Bunun ötesinde resmi yazışmaları yürüterek çeşitli kamu, kurum ve kuruluşlarının desteklerini sağladık. Eskişehirsporumuzun futbolcuları ve yönetim ekibinin katkılarını sağladık. Geçen yıl Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında geleceğin kan bağışçıları projesi adı altında okulumuz 588 ünite kan bağışı toplayarak Türkiye 1’incisi oldu. Bu alanda da bir günde toplanan bir ünite kan sayısı bazında geçilmesi zor bir rekora imza attı. Bugün 5 Mayıs 2017 tarihinde yine kan bağışı kampanyamızın bir yenisini gerçekleştiriyoruz. Ve biz kendi rekorumuzu kırmaya 588 ünite kanın üzerine geçmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 100’ün üzerinde kan verildi. Daha sabahın erken saatleri. Gece yarılarına kadar devam eden çalışmalarımız oluyor. Biz hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Gerekirse saat 1’lere 2’lere kadar gece yarısı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 588 ünite kanın üzerine geçmeyi planlıyoruz. Zaten saha araştırmalarımızda ön başvuru anlamında 2 bin 500’ün üzerinde başvuru aldık. Ben rekorumuzu egale edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesinin kan bağışı kampanyalarında Kızılay’a büyük destek verdiğini ifade eden Türk Kızılayı Eskişehir Genel Koordinatörü Ogün Aydoğdu ise, “Milli Eğitim ile ortaklaşa yapmış olduğumuz projede, kan bağışı projemizde Cumhuriyet Anadolu Lisesinin bizim yerimizde ayrı bir yeri olduğunu AB projesinde bize çok katkı sağladığını belirtir. Öncelikle buradan müdüre ve çalışanlarına şükranlarımı dile getirmek istiyorum. Cumhuriyet Anadolu Lisesinde bayağı bir yoğunluk, bayağı bir katılım var. Rekor zaten vardı Cumhuriyet Anadolu Lisesinde. Bu rekoru kimseye kaptırmamaya uğraşıyorlar. Vatandaşlar sizin de gördüğünüz gibi dışarıda sırada bekliyor. Kan hayattır” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi