ESOGÜ’de Usulsüz Atama Sayıştay’dan Dönmüş

ESOGÜ Eskişehir ve Türkiye için son derece kıymetli bir kurum. Böylesi değerli bir bilim yuvasının başarıları ile gündeme gelmesi en büyük arzumuz.

28 Aralık 2021 08:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ESOGÜ Eskişehir ve Türkiye için son derece kıymetli bir kurum. Böylesi değerli bir bilim yuvasının başarıları ile gündeme gelmesi en büyük arzumuz.
 
Amma velakin son dönemlerde, özellikle son 1 senedir ESOGÜ’nün başarıları değil atamaları ve bir takım usulsüzlük iddialarını işitiyor ve bunları yazmaktan bile rahatsız oluyoruz.
 
Özellikle rektörlük seçiminin yaklaştığı veya bir nevi seçim startını verildiği dönemin ardından bu tür şeylerin üst üste yaşanması insanı şüpheli düşüncelere sevk ediyor.
 
Geçtiğimiz günlerde bu iddialara bir yenisi daha eklendi. Sayıştay tarafından usulsüz olduğuna kanaat getirilmiş bir atama dile getirildi.
 
ESOGÜ Yerel seçimlerde Ak Parti Mihallıççık Belediye Başkan Adayı Adayı olmuş ama aday yapılmayan İsmail Uysal’ı Ziraat Fakültesine Çiftlik Müdürü olarak atamış.
 
İlk başta ne var bunda, atanabilir diye düşündüm. Ancak kazın ayağı öyle değilmiş.
Çünkü mevzuata göre çiftlik müdürü atanacak kişinin lisans mezunu olması şartmış. Ancak İsmail Uysal lisans değil, önlisans diplomasına sahipmiş
 
Hadi yine iyimser olalım ve sehven bir hata yapılmış, fark edilmediği için bu önemli detay atlanmış, insanlık hali diyelim.
 
Lakin bunu da diyemiyoruz!
 
Çünkü söz konusu atamanın hatalı, usule uygun olmadığı Rektör beye bir değil, birkaç kez dile getirilmiş ve bunun sıkıntılı olabileceği söylenmiş.
Rektör bey ise bu uyarılara aldırmamış ve yaklaşık 2 sene boyunca bu konuda herhangi bir hamle yapmamış.
 
Yaklaşık 2 hafta önce ise dananın kuyruğu kopmuş. Sayıştay tarafından yapılan denetleme sonrası bu atamanın 2 senedir usulsüz olarak devam ettiği ve fazla maaş ödendiği raporlanmış.
 
Sonuç olarak yanlış hesap Bağdat’a gitmiş ama Sayıştay tarafından bozulmuş.
 
Peki, bu 2 senelik maaş kim tarafından ödenecek? Uyarılara rağmen müdahale etmeyen Rektör bey mi ödeyecek? Elbette hayır.
 
Takdir sizlerin diyor ve ufak bir hatırlatma ile bitirmek istiyorum.
 
Güneş takvimde yazdığı için tutulmaz, güneş tutulacağı için takvimde yazar!
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hasan keklik 2 Ocak 2022 10:48

Esogü de atamalar hep fiyasko yapı işleri daire başkanı atanan kişi 2 yıllık tekniker kadroda. Ziraat Fak den mezun .görevde yükselme sınavına girmiyor.vekaaleten daire başkanı. Esogü de atamalar hep sıkıntı.

1 1 Cevap Yaz
Misafir 29 Aralık 2021 12:18

Usulsuz atama öncesi eski çiftlik müdürünün görevden alınması tam bir hukuksuzluk. Birde onu masaya yatırmak lazım aslında

0 0 Cevap Yaz
Dahasıda Var 28 Aralık 2021 20:08

Peki Personel Daire Başkanı olarak getirilen sendika yöneticisi neden getirildi? Personel gibi son derece gizliliği olan bir birime.

0 4 Cevap Yaz
MURAT 28 Aralık 2021 09:39

Ne mi var? Her türlü hukuksuzluğu görüp bunun sadece dedikodusunu yapan yanlış işleme karşı dava açmaya bile çekinen taziye sendikacılığının denetim işlevini görememesinin eksikliği var...daha çok şey var da bu kadarı kafi

0 7 Cevap Yaz
MURAT 28 Aralık 2021 09:34

Ne mi var? 2547 sayılı kanuna bağlı çıkarılan görevde yükselme yönetmeliğinin amir hükmünü hiçe saymak var. 5018 sayılı kanuna göre kamu zararı var. 657 sayılı yasanın liyakat ve kariyer ilkelerine aykırılık var...aslında çok şey var hiçbir şey yok

0 7 Cevap Yaz
MURAT 28 Aralık 2021 09:18

"ne var bunda"; anomaliği normalleştirmenin, müesses nizamın paralelinde yapılar kurmanın, çıkar ittifaklarını denge siyaseti olarak yedirmenin, hukukun arkasından dolanmanın dayanılmaz hafifliğinin sloganı...

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi