KADEM Eskişehir Temsilciliği açıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KADEM Eskişehir Temsilciliği açıldı
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 vizyonunda kadınların daha fazla yer alacağına inanıyorum." dedi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Eskişehir İl Temsilciliği, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz'ın katıldığı törenle açıldı.

Karacan, Öğretmenevi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kadınların insanlığın varoluş sebebi olduğunu söyledi.

KADEM Eskişehir Temsilciliği'nin açılmasının kent için önemli olduğunu dile getiren Karacan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 vizyonunda kadınların daha fazla yer alacağına inanıyorum. Eğitim alan kadın, çalışma hayatına daha çok katılıyor. Ülke olarak eğitime yatırım yapmaya devam ederken, çok sayıda da kızımızın en üst seviyede eğitimlerini tamamlaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uluslararası platformda şehrimiz kadınlarının proje ve etkinlikleri bundan sonra KADEM vasıtasıyla yürütülecek. Kadınlarımızın daha etkin, daha heyecanlı, daha topluma faydalı olması için herkesin eline taşın altına koyması gerekiyor."

"Güçlü ailenin temeli güçlü kadındır"

Vali Çakacak da özellikle son 10-15 yıldır Türkiye'nin büyümesine paralel olarak insan hak ve özgürlüklerinde ve kadın haklarında, kadına şiddetin önlenmesinde, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katılımlarında önemli gelişmelerin kaydedildiğini bildirdi.

Türk toplumunun temelinde güçlü aile yapısının bulunduğunu ifade eden Çakacak, şöyle konuştu:

"Güçlü ailenin temeli ve ana direği ise güçlü kadındır. Kadının rolünün sadece ailede anne olarak sınırlamıyoruz. Ancak anne olmadan çocuk olmaz. En önemli ve en temel eğitimi ailede, anneden alarak başlıyoruz. Kültürümüzde kadın sadece ailenin yönetiminde etkin değil aynı zamanda devlet yönetiminde de hep etkin olmuştur. Kadınların evde, siyasette, bürokraside, ekonomik hayatın her kademesinde nüfus olarak ve etkinlik olarak her geçen zaman daha fazla olmasını arzu ediyoruz. Kadınlar nasıl ki güçlü ailenin en önemli unsuru ise demokrasimizin de en aktif unsuru olmalıdır. Yan yana geldiklerinde çok şey ifade eden 'kadın ve demokrasi' kavramları 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkma noktasında da kendini göstermiştir. Kadınlar KADEM ile daha da güçlü olacaktır."

"Kadını ötekileştiren anlayışla mücadele edeceğiz"

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ise derneğin 24'üncü temsilciliğini Eskişehir'de açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnsan haklarının ayrılmaz parçası olan kadın haklarını savunarak, onları siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda güçlendirmeyi hedeflediklerini anlatan Yılmaz, "Bu amaçla söylem ve politika üretiyor, projeler yürütüyor, kampanyalar düzenleyip kadınları geliştirici eğitimler ve sorunlarına çözüm üretecek çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. Kadını ötekileştiren her türlü anlayışla mücadele etmek hepimizin öncelikli görevidir. Günümüzde kadınlar ile erkekler arasında suni ve haksız bir eşitlik yarışı var. Bu yarış, aslında kadının hanımlık ve annelik meziyetlerini zaafa uğratıyor ve onu farkında olmadan tüketiyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından KADEM Eskişehir Temsiciliğinin açılışı gerçekleştirildi.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi