Jale Nur Süllü belediye başkanlığına aday olacak mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Jale Nur Süllü belediye başkanlığına aday olacak mı?
A
a

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, “Yerel yönetim başarımızın yerelden iktidara yürüyüşümüzü çok önemli bir başlangıcı olduğunu düşünüyorum. Bize iktidarı getirecek olan da bu yerel yönetimlerin başarılarıdır. Vatandaş kendisi de hizmet edeni çok iyi görüyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Jale Nur Süllü, ES TV’de canlı yayınlanan Açıkça programının konuğu oldu. ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve Sonhaber  Muhabiri Meltem Karakaş Kaya’nın sorularını yanıtlayan Süllü, 2022 Bütçe görüşmeleri, CHP'nin siyasete eşit temsiliyet kanun teklifinin detaylarını ve  küresel iklim değişikliği meclis araştırma komisyonundaki son gelişmeleri değerlendirdi.

BAŞARILI POLİTİKA
Yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu düşündüğünü söyleyen CHP’li Süllü şu ifadeleri kullandı: “AKP yerel yönetimlerde aldı ve iktidara oradan yürüdüler. Biz de şimdi aynı yoldan yerel yönetimlere aldık. Tabii bunu yerel yönetimleri almamızda Eskişehir’in çok önemli bir rolü var yani Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen hocamın sergilediği başarılı belediyecilik politikası işte ilk başta yanımızda Bozüyük’e, Bilecik’e, İzmit’e oradan İstanbul’a bu tarafta Ankara’ya Bolu’ya sirayet etti ve gerçekten herkes aynı iyi hizmeti almak istediği için Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımıza oy verdi. Bu dönem Eskişehir bir güneş gibi örnek model oldu. Tüm Türkiye’ye hatta dünyaya örnek oldu.”

ESNAF PERİŞAN HALDE
Saha çalışmalarında esnafla diyaloglarından bahseden CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, “Esnaf bence şu anda ekonomik olarak en ağır hisseden kesim, sadece Eskişehir’de değil. En son Erzincan’a gittim daha önce Rize’ye gitmiştik, Erzurum’da çalıştık, Çankırı’da çalıştık; biz her yere gidiyoruz ensaf perişan bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Ben bazen paylaşıyorum Rize’de gezerken biri bana sosyal medyadan mesaj atmış demiş ki ‘Vekilim Eskişehir’deki esnaf bitti de Rize’de mi geziyorsun’. Hemen biz bulduk o esnafı gittik özellikle ziyaret ettik genç arkadaşımız bakın durumu nasıl güzel özetliyor KOSGEB’ten kredi almış bir makine almış; perişan halde kiramı ödeyemiyorum diyor. Delikanlı elektriği yazmaya geldiklerinde kepengi indirip içeri saklanıyorum dedi. Bu ne kadar acı bir şey. Bu şartlarda ben nasıl ayakta kalacağım diyor. Esnaf elektriğini açmadan oturuyor; soramıyorsun niye karanlık diye biliyorsun nedenini; elektrik faturaları” dedi.

FAYDASINI GÖRÜYORUM
Belediye başkan adaylığı hakkında konuşan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, “20 yıl yerel yönetimlerde olduğum için herkes beni yerel yönetimci olarak görüyor ama bende büyük bir birikim yarattı yerelin içinde çıkmış olmak. 1999’da beri Yılmaz Hocam gibi Ahmet Başkanım gibi yerel yöneticilerle çalışmanın verdiği bir avantajı asılda bugün ülke genelinde de yaşıyorum. Merkezi yönetimde olmasa da parlamentoda faydasını görüyorum yerelden gelmenin. Vatandaşlarla çok sıkı bir diyaloğum olduğu için belki öyle düşünüyor olabilirler. Ben şöyle değilim hani bir hedef koyup kendime ben şunu olacağım, bunu olacağım değil o günkü koşullar neyi gerektirirse ona göre mutlaka böyle bir görev verilirse tabii ki olabilir. Belediye başkanlarımız son derece başarılı görevlerini sürdürüyorlar tekrar aday olurlar mı onu bilemiyorum” diye konuştu.

İKTİDAR GETİRECEK
“Merkezde Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz var ama onu dışında da çok büyük sıkıntımız yok” diyen Süllü, “Ama çok başarılı bulduğumuzu söyleyemeyeceğim belediyeciliklerini; kaynakları bir tercih meselesi hem yerel yönetimlerde hem de merkezi hükümette tamamen tercihler üzerine neyi  tercih ettiğinize, hangi kesime hizmet edeceğinize, hangi kesime öncelik vereceğinize göre tercihlerinizi kullanıyorsunuz. Bizim Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin gerek yerel yönetimler gerek kırsalda; büyük illerdeki belediyelerimiz de halka hizmet etmek temel olan. Yoksa bugün Eskişehir'de bu bütçeyle kimse bu mucizeyi başaramazdı. Bence nasıl başarıldı; kaynaklar verimli kullanılarak 1 liralık şeyi 10 lira ödemeyerek başarıldı bu işler. Ben yerelden iktidara yürüyüşümüzü çok önemli bir başlangıcı olduğunu düşünüyorum yerel yönetim başarımızın. Bize iktidarı getirecek olan da bu yerel yönetimlerin başarılarıdır. Vatandaş kendisi de hizmet edeni çok iyi görüyor. Ben seçmenin sağduyusuna çok güvenmişimdir, seçmen ne zaman tokadı vuracağını ne zaman ödüllendireceğini çok iyi biliyor. Seçmen kendine hizmet edeni değerlendiriyor; AKP’de yanıldığını bu dönem çok güzel anladı” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ SANDIK İSTİYOR
Eskişehirlilerin çok şanslı olduğunu söyleyen Süllü, “Eskişehirliler şehrimiz ile gurur duyuyor, bu gün Türkiye’nin en güvenli şehri dünyadaki en 12 güvenli şehir ise bunu şehrin dinamiklerine, yerel yönetimlerine borçlu olduğumuzu özellikle söylemek istiyorum. Eskişehirlerin sağduyusuna her zaman güvendim yine güveniyorum. Eskişehirler kendine hizmet edeni çok iyi biliyor, değerlendiriyorlar ona göre seçimlerini yapıyorlar. Şimdi ben bu dönem AKP’nin belli algı politikalarıyla pompaladıkları hikayelere artık vatandaşın inanmadığını görüyorum. Dolayısıyla vatandaş da şöyle bir beklenti var; getirin kardeşim sandığı, yeter bu kadar çektiğim, ben oyumu ona göre kullanacağım, bana bunca çile çektiren paramı pul eden, ülkemi bu hale getiren kişilere gereken dersi sandıkta vereceğim diyerek sandığın önüne gelmesini istiyor. Nitekim biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak artık erken seçim çağrılarında, mitinglerine başladık. Çünkü ülkeyi nereden geri döndürebilirsek ne kadar o hasarı bir an evvel gidermeye yönelik çalışmalara başlarsak o kadar faydalı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 PARANIN DEĞERİ PUL OLDU
“Sorunlar her yerde aynı” diyen CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Para yok paranın değeri pul oldu. Yani dolayısıyla zamlar aynı zamlar bakın ben şimdi şuradan TÜİK konusu zamlar inanılmaz şimdi Patlıcan yüzde 8,6 zamlanmış patates yüzde 83,5 kırmızı lahana Bunlar temel gıda ne diye söylüyorum yüzde 73.1 kömür yüzde 110.2 tüp gaz  yüzde 57.4 ben önümüzdeki hafta bütçe nöbetim var Pazartesi günde konuşmam var, bugün biraz çalışayım diye evdeyim o sırada bizim apartman görevlisi arkadaşımız geldi. Ben de böyle çok severim bir Eskişehir'in yerel unu vardır. Hep ondan aldırırım 10 kilodur O da böyle geçen yıl yaz sonu sanıyorum 40 liraydı bugün 100 TL verdim. Un 70 lira olmuş hatta küsuratı da var işte Düşünün yani o kadar arttı. Zaten TÜİK rakamlarına gerek yok aslında hani TÜİK rakamları açıklıyor ya enflasyon rakamlarını genel başkanımız da hani gidip Nereden alıyorsun sen Bu rakamlar diye soracaktı devletin kurumuna almadılar içeri. Düşünün ama TÜİK rakamlarını gerek yok dediğiniz gibi sizde yaşıyorsunuz bende yaşıyorum. Hepimiz cebimizde şunu yaza ya da 1 ay önce kaça aldığımızı biliyoruz. Bugün kaça aldığını biliyoruz yani Hesapsız harcanacak hiç kimsenin parası yok” şeklinde konuştu.

O GÜNKÜ KOŞULLAR NEYİ GEREKTİRİRSE!
Vatandaş sizi belediye başkanlığına yakıştırıyor böyle bir niyetiniz var mı? Sorusuna yanıt veren Süllü, “20 yıl yerel yönetimlerde olduğum için herkes beni yerel yönetimci olarak yönetimci olarak görüyor.  Sürekli ama bende büyük bir birikim yarattı yerelin içinde çıkmış olmak 1999’da beri Yılmaz Hocam gibi Ahmet Başkanım gibi yerel yöneticilerle çalışmanın verdiği bir avantajı aslında bugün ülke genelinde de yaşıyorum. Yani merkezi yönetimde olmasa da parlamentoda faydasını görüyorum yerelden gelmenin. Vatandaşlarla çok sıkı bir diyaloğum olduğu için belki öyle düşünüyor olabilirler. Yani ben şöyle değilim hani bir hedef koyup kendime. Hani ben şunu olacağım Bunu olacağım değil. Hani o günkü koşullar neyi gerektirirse ona göre mutlaka böyle bir görev verilirse Tabii ki hani olabilir” dedi.
 
ÜLKEMİZDE ÖZELLEŞTİRİLMEMİŞ BİR ŞEY KALMADI
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Bakın bizim temel varlıklarımızı satıyorlar Cumhuriyetin temel olarak bunca yıldaki birikimleri şimdi varlık fonunu içine toplandı. Şimdi neleri garanti gösterecekler bilmiyoruz. Daha Katar’dan almadığımız paralar var, Bu maçlarda televizyon reklamları karşısındaki paralar var onları bizi almamışız sen önce onları tahsil et bakalım Hayır şimdi Katar’dan neler garanti gösterecek neler alınacak işte dün sayın genel başkanımız konuşmasına yine söyledi. Katarlılara Yani Sivil Savunma Milli Savunma sanayimizin en önemli şehirlerinden biri olan Sakarya’daki tank palet fabrikasını biliyorsunuz verdik. Ethem Sancak, tank yapacak nerede sayın genel başkanımız da öyle güzel bir şey dedi ki; oyuncak tank getirin koyun ortaya dedi. Gerçekten öyle oyuncak tank bile yok ortada yıllarca bakın Biz fabrikaları narenciye satarak Cumhuriyetin kuruluş yıllarında cumhuriyetin kuruluşu narenciyelerinizi satarak yaptığımız fabrikalarını sattılar. Her şeyimize el koydular, Varlık fonu altında değer getiren şeylerimiz de hepsini bir araya topladılar, şimdi işte Aselsan gündemde yani düşünün hani böyle bir şey içine girdik Hani Kurtuluş Savaşı verdik düşmanımızın işgal altında değil. Belki topraklarımız Evet düşman çizmeleri yok ama şirketleri ile içimizdeler Bugün özelleştirilmiş hiçbir şey kalmadı ülkede düşündüm şu konuştuğumuz telefonla iletişimimiz yabancı şirketlerin de bankalarımız öyle şimdi kamu bankalarını topladılar diyorsunuz. Gözleri de İş Bankası'nda onu da işte katıp içine bir şeyler derdi varlık fonuna kalacaklar Çünkü karlılığı yüksek diye bir Öyle bir hale geldi ki artık satılmadık bir şeyimiz kalmadı madenlerimizin talanı Bir yandan İşte tam o yüzden işbirlikleri ödedik dolarlarımız bir anda Yani inanılmaz bir şekilde hani bir şey var genel başkanımız çok güzel bu bütçe kumpas bütçesidir dedi. Gerçekten Türk milletine kurulan bir kumpasın bütçesidir. Vatandaşa bir şey vermeyen 5 reçetelere rant baronlarına Londra'daki tefecilere bütün kaynaklarımızı aktarıldığı her gün cebimizden paranın eksildiği bir bütçe hani böyle şey Felaket tellalı gibi konuşuyorum Ama durum böyle yani gerçekten durum böyle istemem bir Milletvekili olarak böyle konuşmalar” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Asarcıklı 9 Aralık 2021 13:09

Büyükerşen'den sonra Ahmet Ataç başkan olmalı. Adam ömrünü verdi Eskişehir'e. 98'den beri o da Tepebaşı'nda görev yapıyor ve hepimiz de kendisini seviyoruz. Bu yüzden Jale hanım milletvekili olarak kalsın, aday olursa da seçilebileceğini sanmam

0 5 Cevap Yaz
Eskilehirli 9 Aralık 2021 12:49

Milletvekili olduğundan beri yaptığı somut bir şeyi bilen var mı? Toplantı ve açılışlarda boy göstermekten başka.

0 5 Cevap Yaz
Vatandaş 9 Aralık 2021 12:44

Ahmet Ataç gerisi yalan dürüst bir başkan

1 4 Cevap Yaz
. 9 Aralık 2021 10:16

Ahmet Atac aday olmali

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi