Ahmet Ataç 15 02 2024

İzmir, Eskişehir gibi olsun!

Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı oldu ve İzmir’in Eskişehir gibi olması gerektiğini ifade etti

20 Kasım 2018 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. Bununla beraber projelerini ve İzmir’le ilgili hayallerini açıklamaya başladı. Burada şehrimizi ilgilendiren nokta şu: Karabağ, İzmir’in Eskişehir gibi olması gerektiğini ifade etti. İşte o açıklama: “İzmir marka bir şehir olmalı. Kaçak yapı, gecekondu sorununu çözmeli. Proje tadilatları ve revizyon planları ile yeni yeşil alanlar yeni donatı alanlar çıkar ve orta vadede canlandırırsınız. İzmir merkezi eski yıllara dönmeli, eskisi gibi turist gelmeli, Eskişehir gibi olmalı.” Bu açıklamadan da anlaşılıyor ki Karabağ’ın hayali, Eskişehir gibi bir İzmir yaratmak. Şehrimizde yaşayıp da, şehrimizi karalayan insanlara dönüp baktığımda, bu açıklamayı oldukça değerli buluyorum. Bir İzmirli, Eskişehir’i örnek olarak gösteriyor. Gururlanmayalım da ne yapalım?

Zeydan'ın cesareti

Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan, Yargı Reformu Startejisi ve Stratejik Plan-Özel Sektör Dış Paydaş Toplantısına katıldı. Zeydan toplantıda öyle bir konuşma yaptı ki altına imza atılası… Türk ticaretinin gelişmesindeki en önemli unsurun adalet olduğuna vurgu yapan Zeydan özetle şunları söyledi: “Özel sektör olarak en büyük arzumuz adaletin en iyi şekilde işlemesi. İyi işleyen bir hukuk sisteminin olmadığı 
yerde, bireylerin birbirlerine ve kurumlara karşı güveninden söz edilemez. Böyle bir ortamda huzur da olmaz, sağlam bir ekonomi de. Bu nedenle, huzurumuz ve güvenimiz için,  güçlü bir ekonomiye sahip olmanın temel şartlarının başında; iyi işleyen bir hukuk sistemine sahip olmak gelmektedir.” Bu gerçeği birinin söylemesi gerekirdi. Zeydan cesaretli davrandı ve bu gerçeğe vurgu yaptı. Umuyorum Türk adalet sistemi, hak ettiği biçimde düzenlenir ve yürütülür.

Tuç'un seçtiği rakip

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkanı Aday Adayı Hasan Tuç, aday adayı tanıtım toplantısında hem partisini hem de Yılmaz Büyükerşen’i eleştirdi. Partisini eleştirirken teşkilat içindeki kavgaya vurgu yapan Tuç, “Eskişehir’i seviyorsak hizmet etmek istiyorsak içimizdeki bu küskünlüğü giderip el ele vermeliyiz. Mevcut milletvekilleri, il, ilçe başkanlarımızla 31 Mart’a kadar sahada olacağız. Artık bu zihniyete son vermemiz lazım” dedi. Tuç, Yılmaz Büyükerşen’i ise yoğunlukla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri üzerinden eleştirdi, Tepebaşı Belediyesi’yle kavgalı olduğunu öne sürdü. Bu noktada dikkatimi çeken şu oldu. Tepebaşı’nı gözüne kestiren Tuç, buna rağmen mevcut başkan CHP’li Ahmet Ataç’tan pek bahsetmedi. Sanıyorum Tuç, rakip olarak Yılmaz Büyükerşen’i seçti.

Bu galeride sanat var

Odunpazarı Belediyesi, bir yıl önce Çağdaş Sanatlar Galerisi kurmuştu. Bugün gelinen noktada böyle bir galeriye ne kadar ihtiyaç duyulduğu daha iyi anlaşıldı. Belediye, bir yılda tam tamına on üç sergiye imza attı. Bu on üç sergi, öyle laf ola beri gele diye de yapılmadı. Ulusal ve uluslararası sanatçıların en nadide eserleri, sanatseverlerle buluşturuldu. Dahası, zaman zaman eser sahipleri de sergilere katıldı, eserlerini bizzat anlattı. En son Prof. Dr. Halil Akdeniz’in ‘Kültür İmleri-İmgesel Yorumlar’ adını verdiği resim sergisi Çağdaş Sanatlar Galerisinde sanatseverlerle buluştu. Akdeniz’in olgunluk döneminin bir ürünü olarak ortaya koyduğu Kültür İmgeleri dizisinden bir seçkiyle yer aldığı sergi, sanatçının yaşadığı düşünsel, biçimsel değişimlerin ve arayışların bugününe odaklanıyor. Belediyeyi tebrik ediyor, bu kaliteli sergilerin devamını diliyorum.

Santrale izin yok!

TÜİK verilerine göre, 2017 yılında 2 milyon 684 bin kişi yaşadığı şehri değiştirdi. Eskişehir ise en çok göç alan illerden biri haline geldi. Eskişehir net göç hızına göre geçen yıl en çok göç alan dördüncü kent oldu. Peki, 2017 yılında kentimize kaç yurttaşımız yerleşti? Tam tamına 38 bin 60 yurttaşımız. Peki, Eskişehir niçin göç alıyor? Havası en temiz şehirlerden biri olduğu için olabilir. En yaşanılır kentler arasında ön sıralarda yer aldığı için olabilir. Kültür sanat yaşamının geliştiği için olabilir. Kısacası modern ve kıskanılan bir Avrupa kenti olduğu için olabilir. Tüm bu nedenlerden dolayı kentimize sahip çıkalım ve bu olumlu unsurları derdest edecek garabet niteliğindeki kömürlü termik santralin kurulmasına izin vermeyelim! 

MHP'nin şansı: Kadir Bıyık!

Parti içerisinde yer alan muhaliflerin parti politikalarına isyan etmesiyle MHP Genel Merkezi, teşkilatlar bazında ciddi bir tasfiye sürecine girdi. Söz konusu süreçte, MHP’nin birçok teşkilatı resmen kapatıldı! Bununla beraber parti içerisinde büyük bir kargaşa baş gösterdi. Bu tasfiye sürecinden ve kargaşadan MHP’nin Eskişehir teşkilatı da nasibini aldı. İşte bu kargaşanın içerisinde Kadir Bıyık sahneye çıktı ve dedi ki: “Partiyi toparlayacağım.” Dediğini de yaptı. Partisini toparladı ve partisinin 24 Haziran seçimlerinde bir milletvekili çıkarmasında baş aktörlerden biri oldu. Bıyık bu sefer, MHP’den Çifteler Belediye Başkanı Adayı oldu ve vakit geçirmeden çalışmalara başladı. Ne diyelim? Aday Bıyık olunca, MHP’nin şansı büyük oluyor!

Sanayi-Belediye iş birliği

Bir kentte sanayi-belediye iş birliği oldukça önemlidir ancak çoğu zaman kurulamaz. Fakat Eskişehir’de bu iş birliğinin önemli bir örneğine rastladık. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanlığı ile Tepebaşı Belediyesi arasında engelli bireyleri istihdama dâhil edecek ‘Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi İşbirliği Protokolü’ imzalandı. İmzaları atan EOSB Başkanı Nadir Küpeli ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, söz konusu projenin Türkiye’de ilk olduğuna vurgu yaptılar. Bu projeyle birlikte Tepebaşı Belediyesi Engelliler Montaj Atölyesi’nin bir benzeri, EOSB’ye açılacak ve ilk olarak 30 engelli faydalanacak. Bununla beraber engelli çocuklarımız, başarının tadına varacak, sosyalleşerek mutlu olacak, aile bütçelerine de katkı sağlayacak. İki kurum arasındaki iş birliği Türkiye ve Eskişehir’e örnek olsun. Temennimiz, bu ve bunun gibi iş birliklerinin artması.

Kireç'in suyu...

Eskişehir’in Kireç Mahallesi’ni hepimiz biliyoruz. 130 haneli ve 730 kişinin yaşadığı büyük bir kırsal mahalle olmasına rağmen aşağı yukarı 25 yıldır su sorunuyla boğuşuyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan Kireç Mahallesi ahalisi, sorunu Büyükşehir Belediyesi’ne iletince, Başkan Yılmaz Büyükerşen ESKİ’ye talimat verdi ve “sorunu çözün” dedi.  Bu noktada ESKİ, mahallelinin sorununa el attı. Ekipler, kısa sürede su kaynağı buldular. Daha sonra kaptaj drenaj çalışması ve cazibeli içme suyu hattı için kazı-dolgu çalışması gerçekleştirildi. Kaynaktan alınan su, döşenen bin 700 metre boru ile mahalle çeşmesine, 2 bin metrelik boru ile su deposuna taşınacak. Büyükşehir Belediyesini ve ESKİ’yi kutluyorum. Kıt imkanlarla kırsal mahallelerin sorunlarını çözme noktasında canhıraş çalışıyorlar. Devamını diliyoruz.

AFİŞ
DANGAL

Arif Anbar Afiş 20 11 2018
2016’da vizyona giren Film, Hintli Mahavir Singh Phogat’ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları’nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır. Yönetmenliğini Nitesh Tiwari’nin üstlendiği Hint yapımının başrollerinde Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh yer alıyor. 

BİR TWEET
KAZIM KURT

Eskişehirspor’umuzun, lisanslı ürünlerinin satış mağazası olan ESSTORE’un yeni şubesi gerçekleştirilen tören ile açıldı. Es-Es’imize hayırlı uğurlu olsun. @Eskisehirspor 

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Yılmaz Büyükerşen - Ali Baş
Büyükşehir Bld. Bşk. Yılmaz Büyükerşen: Evladım sen çaktırmadan meclis üyeliği aday adaylığına başvur, oradan başkan yardımcısı filan olursun.
ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş: Bir an kendimi Erman Gölet zannettim iyi mi? 

KARİKATÜR

Emrah Arıkan 20 11 2018


DÜNYA İNSANLARI

James Nachtwey Somalia 1992
FOTOĞRAF: James Nachtwey/1992
Somali’de bir anne, kıtlık sonucu ölen çocuğunun cansız bedenini kaldırıyor

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aliş 21 Kasım 2018 01:11

Alın sizin olsun dışı SİZİ içi BİZİ yakarrrrrrr.....

0 1 Cevap Yaz
Erkal 20 Kasım 2018 10:05

Bizim baskani alabilirsiniz

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi