İYİ Parti kendi adaylarını çıkarır

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İYİ Parti kendi adaylarını çıkarır
A
a

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yavuz Temizer, yerel seçimle ilgili bir soru üzerine “Bizim ‘AKP olmasın, MHP olmasın veya CHP alsın... Böyle bir derdimiz yok. Biz İYİ Parti’yiz. Kendi adayımızı çıkarırız. Şu andaki pozisyon İYİ Parti 81 ilde, 958 ilçede kendi adayını çıkarır, kendi meclis üyelerini çıkarır, ne oy alırsa, millet neyi takdir ederse orada durur” dedi.

Sütiş Eskişehir
Partisinin İyilik Kervanı Projesi kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas ile birlikte bünyesinde ES TV, Follow Magazin Dergisi ile Sonhaber, Yenigün ve Anadolu gazetelerini barındıran ESGROUP’u ziyaret eden Temizer, Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım ve Köşe Yazarımız Arif Anbar ile sohbet etti.

Proje hakkında bilgi veren Temizer, şöyle konuştu: “İyilik Kervanı, İYİ Parti’nin yerel seçimler için hazırladığı proje. Türkiye ikişerli ve üçerli iller olmak üzere 30 bölgeye ayrıldı. Genel başkan yardımcılarımız başkanlığında komisyonlar oluşturuldu. Milletvekili, kurucular ve Genel İdare Kurulu üyeleri de bu komisyonda. İki haftalık bir çalışma programıyla 81 ilimiz ve 985 ilçemiz mutlaka ya Genel İdare Kurulu Üyesi, ya Genel Başkan Yardımcısı ya da kurucu üyemiz tarafından ziyaret edilecek. Oradaki il ve ilçe teşkilatlarıyla toplantı yapacak. Bunu ayda bir tekrarlayacağız. Siyaset tabanda olmadıktan sonra çok fazla bir anlam ifade etmiyor. Biz çalışmak zorundayız, bizim çok ciddi para kaynaklarımız yok.”

O nedenle herkes sahada olacak
Temizer, şöyle devam etti: “Arkamızda devlet, hükümet desteği yok. Bizim arkamızda medya desteği yok hatta köstekler var. O nedenle herkes sahada olacak. Çok çalışacağız. Dün merkez ilçe teşkilatların katılımıyla il binamızda toplantı yaptık. Sayın Genel Başkan Yardımcımız başkanlığında Kırmızı Salon’da bir istişare toplantısı yapıldı. Üyelerle görüşüldü. Esnaf ziyareti yapıldı. Arkadaşlarımız bugün (Salı günü) kırsaldaki 12 ilçeye gitti. Genel Merkez’den gelen 12 arkadaşımız Eskişehir’den ekiplerle ilçeleri ziyaret ediyor.”

Atılmadık iftira kalmadı
Türkiye’nin milli mücadele verdiğini ifade eden Temizer, “Bizde içeride veriyoruz. Yok sayılıyoruz, görmezden geliniyoruz, ötekileştiriliyoruz. Hayır, bunu kabul etmiyoruz. 81 milyon bir arada olmak zorundayız. Beni yok sayamazsınız, beni öteki yaparak ülkeyi daha iyi noktaya götüremezsiniz. Bu dili yumuşatmak gerekiyor. Türkiye’de üzerimize gelmeyen kalmadı. Bizim ne FETÖ’cülüğümüz kaldı, ne CIA ajanlığımız kaldı... Atılmadık iftira kalmadı. Meclis’e girdiğimizde ilk verdiğimiz araştırma önergesi FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasıyla ilgiliydi...” diye konuştu.

Milletle birlikte ittifak yapmışız
Temizer, yerel seçimle ilgili bir soruyu şöyle cevapladı: “Yeni bir toplum mühendisliği uygulamaya konuldu. İYİ Parti, CHP oylarını bölecek mi? Bu şekilde konuşmalar yapılıyor. Biz bunların hiçbirine eyvallah etmeyiz. İYİ Parti kendi adaylarını çıkarır. İttifak ile ilgili söylenecek şu an için bir şey yok. Çünkü yasal olarak böyle bir mecra yok. AK Parti ve MHP ‘Cumhur İttifakı’nı devam ettiririz’ diyor da hangi yasaya göre devam ettireceksiniz? Yerel seçimlerle ilgili böyle bir ittifak yasası yok. Bizim “AKP olmasın, MHP olmasın veya CHP alsın... Böyle bir derdimiz yok. Biz İYİ Parti’yiz. Kendi adayımızı çıkarırız. Şu andaki pozisyon İYİ Parti 81 ilde, 958 ilçede kendi adayını çıkartır, kendi meclis üyelerini çıkarır, ne oy alırsa, millet neyi takdir ederse orada durur. Biz milletle birlikte ittifak yapmışız zaten. Bunun haricinde kim kazanıyor, kim kaybediyor beni ilgilendirmiyor. AKP kazanmasın diye CHP... Böyle bir bakış açımız yok. Bu doğru ve sağlıklı da değil. Yarın şartlar değişti, bir ittifak modeli gelişti o zaman onu ona göre değerlendiririz. Yetkili kurullarda değerlendirilir.”

İyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum
Eğitim, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas da “Diğer partilerin ne dediğine, bize biçtiği role, konuma bakmıyoruz. Kendi içimizde değerlendirmeler yapıyoruz. Doğru adaylarla çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Adayların araştırmaları Genel Merkez tarafından yapılıyor. Diğer partilerin bahsettiği gibi sonuçlar alınacağını düşünmüyorum” dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve İl Başkanı Ramis Tunca da İyilik Kervanı’na eşlik etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi