İtfaiyeden nefes kesen tatbikat

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İtfaiyeden nefes kesen tatbikat
A
a

Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi ve itfaiyecilikte kullanılan malzemeler halkın izlenime açıldı. İtfaiye Haftası sebebiyle düzenlenen yangın söndürme tatbikatı ve kazaya müdahale anı tatbikatı gerçeğini aratmadı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sera AVM’de düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Ülkemizde yangınla mücadele Osmanlı'da 1500'lü yıllara dayanmaktadır. Gerçek anlamda İtfaiye Teşkilatı,1714 senesinde Dergâh-ı Ali tulumbacı ocağı ile başlamıştır. Yıllar içerisinde çeşitli değişimlere uğrayarak 25 Eylül 1923 yılına gelinmiştir. 1923 yılında çıkarılan kanun ile Belediyeler İtfaiye teşkilatlarını kurmakla mükellef olmuşlardır. Şehrimizde İtfaiye teşkilatı 1928 senesinin Ağustos ayında çıkan büyük Kapanaltı yangınından sonra Eylül ayında kurulmuştur" diye konuştu. 

Kütahya'da teşkilatın kurulduğu günden bugüne kendine ait itfaiye binası olmadığını belirten Başkan Saraçoğlu, "Bizim dönemimizde 2016 yılının Kasım ayında modern ve donanımlı bir hizmet binasına kavuşmuştur. Taban alanı 840 metrekare, toplam kullanım alanı bin 354 metrekare, lokal, yemekhane, eğitim salonu, spor odası, mescit, idari binaları ve doğalgaz ısıtmalı garajı ile son derece kullanışlı ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmıştır. İtfaiye Müdürlüğümüz 2 adet kurtarma aracı, 1 pikap, 2 adet 12 Mt. Hidrolik merdivenli araç, 2 adet 18 Mt. Hidrolik merdivenli araç, 1 adet 40 Mt. Hidrolik merdivenli araç, 2 adet tanker, 2 adet tam teçhizatlı arazöz, 1 adet dar alan arazözü ve 1 adet mobil söndürme sistemli araç olmak üzere toplam 15 adet araç ile hizmet vermektedir.2015 yılında başlatılan gönüllü itfaiyecilik programı ile günümüze kadar 170 kişi gönüllü itfaiyecimiz olmuştur. Başvurularımız halen devam etmektedir. Ayrıca İtfaiye Müdürlüğü olarak kurumların talebi üzerine yangın eğitimi ve tatbikatları yapılmakta olup, 2018 yılı içerisinde 16 okulda ve çeşitli firmalarda 1410 kişiye yangın eğitimi verilmiş, tatbikatlar yapılmıştır.Bu vesileyle her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin yaz, kış demeden hem yangın hem kurtarma faaliyetlerinde büyük bir başarıyla ve özveriyle yaptıkları çalışmalarından dolayı tüm İtfaiye Teşkilatımızın İtfaiye Haftasını kutluyorum. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda Şehit olan fedakar kardeşimiz Ömer Türk’e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Kütahya Belediyesi olarak Şehidimizin bizlere emaneti olan ailesinin her zaman yanlarındayız" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan Fotoğraf sergisi ve İtfaiyecilikte kullanılan malzemelerin sergilendiği sergi açılışı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve İl protokolü tarafından yapıldı. 

Serginin gezilmesinin ardından Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Personelinin yangın söndürme tatbikatı, kazaya müdahale anı tabikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sonrası müdahale anları izleyicilere İtfaiye Müdürlüğü Personeli tarafından anlatıldı. 

Etkinliklere, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi