Ahmet Ataç 15 02 2024

İstese Cumhurbaşkanı'na suikast yapabilirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İstese Cumhurbaşkanı'na suikast yapabilirdi
A
a

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyetteki yapılanmasına yönelik davada yargılanan 14'ü tutuklu 18 sanığın beraat ve tahliye talepleri reddedildi.

Sütiş Eskişehir

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar Hasan D., İskender A., Gökhan E., Hüseyin B., Yunus T., Ahmet D., Mehmet Akif A., Ahmet G., Adem I., Mustafa Ç., Cavit E., Ahmet E., Mutlu U., Tamer B. ve tutuksuz sanıklar Halil Ö., Elmas A., Yıldıray T., Vedat G. ile avukatları hazır bulundu. 
 

Savunma yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etti. 
 

Tutuklu sanıklardan Adem I.'nın avukatı, "Müvekkilim Cumhurbaşkanına suikast yapabilecek kadar yakındı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yenikapı mitinginde Sayın Cumhurbaşkanımızın 8 yakın korumasından biriydi. Yakın korumaların tim amiri olarak görev yaptı. Eğer bu terör örgütü ile alakası olsaydı görevini kötüye kullanırdı. Suçlamaları kabul etmiyoruz." görüşünü savundu. 
 

İddia makamının verdiği mütalaa sonrası mahkeme heyeti, tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi. 
 

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi