İşte, Volkan Doğan’ın mal varlığı!

Çok konuşulan bir şey var. Nedir o? Volkan Doğan’ın mal varlığı. Doğan, merak edilen hususa ilişkin ilk kez konuştu. İşte Doğan’ın mal varlığı:

16 Mart 2019 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in önde gelen problemlerinden biri de İmar sorunu. Haliyle hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan isimlerin, hem Tepebaşı Belediye Başkan Adayı olan isimlerin, hem de Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olan isimlerin söylemlerinden bir tanesi de “imar sorununu çözeceğiz” oluyor.

*

Bu söylemi sıklıkla gündeme getiren isimlerden biri de Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan. Özellikle Çankaya, Yenidoğan, Huzur, Erenköy, Alanönü ve Gündoğdu mahallelerinin imar sorununu çözeceğini, projenin ve kaynağın hazır olduğunu ifade eden Volkan Doğan, bakın konuya ilişkin neler söyledi. Okuyalım…

BELEDİYEYE GİTMEK YOK

“Belediye başkanı mazbatasını alınca ne yapar? Belediye başkanlık makamına gider, şöyle bir koltuğuna oturur… Ama biz bunu yaparsak, Allah bunun hesabını sorar. O nedenle ben şunu söylüyorum. 3 Nisan sabahı, biz, imar mağduriyeti yaşanan mahallelerimizde süreci başlatmadan belediyeye gitmeyeceğiz. Yani 3 Nisan, 4 Nisan, 5 Nisan, 6 Nisan tarihlerinde belediyeye gitmek yok. İlk önce hemşerilerimize gideceğiz.

KOLTUKLA İŞİMİZ OLMAZ

3 Nisan sabahı Gündoğdu’da, öğle namazı sonrasında Erenköy’de, ikindiye ise Huzur’dayız. Akşam namazından sonra Çankaya’nın Radar bölgesindeyiz. Ne için? İşte, kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirip, imar mağduriyeti yaşayan hemşerilerimizin mağduriyetini ortadan kaldırmak için. Bu iş bitene kadar belediyeye uğramayacağız. Hemşerilerimizle görüşüp, çalışmayı başlattıktan sonra belediyeye gideceğiz. Belediye kaçmıyor, belediye orada, koltuk orada, makam orada. Ama bizim koltukla, makamla işimiz olmaz. Biz milletin içinden geldik. Bu milletin derdini dinleyerek geldik.

ADA BAZLI DÖNÜŞÜM

Biz ne dedik manifestomuzda? Bu ilçenin başkanı, Volkan Doğan olmayacak. Bu ilçenin başkanı millet olacak. 3 Nisan’da belediye başkanlığı mazbatası fiilen bize verilecek. Ama bize değil, aslında millete verilecek. Yıllardır mağdur olan vatandaşlarımız, 3 Nisan’da belediye başkanı oluyor. İşte biz milletimizin ayağına gideceğiz, belediye başkanı olan vatandaşlarımızın mağduriyetini çözeceğiz. Gözün aydın Odunpazarı. İnşallah, Odunpazarı’na, çok daha güzel günler gelecek. 3 Nisan sabahı başlıyoruz ve ada bazlı dönüşümü yapacağız.”

*

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Volkan Doğan’ın Atatürk Bulvarında bulunan ve bir alan içerisinde kurulu olan çadırına ilişkin ‘kaçak’ iddiasında bulundu. Dahası, belediye tarafından mühürlenmesine rağmen, çadırın yapımına devam edildiğini ifade etti. Peki, Adar’ın bu iddialarına karşılık Volkan Doğan’ın cevabı ne oldu? Şu:

ZOR DURUMDALAR

“O arazi bir vatandaşa ait. Şimdi siz, Tepebaşı’nda, AVM karşısında bir sirk çadırı var, gördünüz mü orayı? Ne zamandır duruyor orada? Peki, CHP İl Başkanı, gidip o çadırın önünde bir açıklama yapacak mı? Şu anda seçim sathı mailindeyiz. Bizim oraya açtığımız çadır… Biliyorsunuz her yıl düzenli olarak Hamamyolu’nda, Köprübaşı’nda, Doktorlar’da bu çadırlar açılıyor mu? Açılıyor. Bakın bir de… Bu çadırı oraya koyma iznini kimden alacağım? Mal sahibinden alacağım. Ben bunun için belediyeden izin almak zorunda değilim. Biz mal sahibinden izin aldık. Zaten mal sahibinden izin almadan böyle bir şey olur mu? Mal sahibinin beyanı var. Emniyete bildirmişiz. Kaymakamlığa yazmışız. Zaten şu an CHP İl Başkanlığı hukuktan ve iyi niyetten uzak. Dün arayıp da avukatları aracılığıyla mal sahibini tehdit ettiler, sıkıştırdılar. Bakın, bunlar, bu kadar zor durumdalar. Korkunun ecele faydası yok.”

*

Volkan Doğan, Odunpazarı’na ilişkin kentsel dönüşüm projelerini açıklarken, her fırsatta Batıkent ile Satılmışoğlu mahallelerini örnek veriyor. Söz konusu iki mahallenin tarlalarının imara açıldığını, bazı isimlerin rant elde ettiğini; ancak bilerek ve isteyerek Huzur, Erenköy gibi mahallelerin atıl bırakıldığını öne sürüyor. Öğrendik ki, Volkan Doğan’ın da Satılmışoğlu Mahallesi’nde bir taşınmazı varmış. Doğan’ın, söz konusu taşınmaza ilişkin ifadeleri şöyle:

ALACAK VERECEK KARŞILIĞINDA

“Ben ticaretle uğraşıyorum, biliyorsunuz. 2014’te şirketi devrederken borç karşılığı elimize gelen 50 bin TL satış bedelli bir yer orası. Alacak verecek karşılığında elimize geçen bir tarla orası. Sonra biz o tarlayı satıyoruz. Şu anda öyle bir tarlamız yok. Yani 2014’te bu tarla bizim üzerimize geçiyor; alacak verecek karşılığında. Sonra da biz onu tekrar satıyoruz. Zaten orası hisseli bir yer. Ve hala orası tarla. İmarı filan yok. Yani benim tarla ya da arazi toplama gibi bir şeyim yok. Olsaydı zaten şimdi o tarla elimde olurdu. Yani oradan bir rant gibi bir şey yok. Sadece elimizdekini aldık sattık o kadar.”

*

Çok konuşulan bir şey var. Nedir o? Volkan Doğan’ın mal varlığı. Doğan, merak edilen hususa ilişkin ilk kez konuştu. İşte Doğan’ın mal varlığı:

SIFIRDAN GELDİĞİMİZ İÇİN…

“Benim mal varlığımda bir şey yok. Hani öyle, çok uzun uzadıya bir listeye de gerek yok yani. Mal varlığım çok açık benim. Şimdi de söyleyebilirim. Validemle benim, karşılıklı oturduğumuz dairelerimiz var. Onun dışında bir arabamız var. Devrettiğim şirkette yüzde 30 hissem var. Onun dışında 3-5 kuruş geçimimizi sağlayacak paramız var. Onun dışında bir şeyimiz yok. Biz sıfırdan geldiğimiz için, çok paramız olsun, çok mülkümüz olsun gibi bir derdimiz yok.”

*

NOT: Volkan Doğan, yukarıdaki ifadeleri, ES TV ekranlarında kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es 17 Mart 2019 01:02

Sayın bakalım,konuşmasının içinde kaçtane"yani" demiş?Çünkü bildiği ve anlatabildiği birşey yok!Söylediğini kendisi anlamıyorki başkası anlasın!Kılavuzun karga olursa,düşeceğin durumda bu olur!

1 6 Cevap Yaz
Esnaf 17 Mart 2019 00:57

Sarı çizmeli volkan,konuştukça aklının dibini gösteriyor.Arkadaş seyyarcılıktan başka bir şey bilmediği için, yaptığı her işde böyle kaçak göçek olur.Ona göre arsa sahibi izin verirse gökdelen de dikebilirsin! Ve........bu kafa Odunpazarını yönetmeye adaymış.....Resmen Odunpazarlılara bir hakarettir bu.....

1 6 Cevap Yaz
H.Hüseyin 16 Mart 2019 14:49

Volkan Bey,siz sanırım hala seyyar satıcıların yaptığı gibi mi iş yapıldığını zannediyorsun.Kamu kurum ve kuruluşları niye var? Hukuk bunun için var ve kimse yasalardan muaf değildir. Siz birde belediyeye yönetmeye talipsiniz,o zaman kimse sizden izin yani (belediyeden) izin almadan kat çıksın,ev yapsın, işletme açsın nasıl alsa sahibi izin verdi diye olur mu?Ya da arsasında seyyar sebzecilik yabsın sağlıklı olup olmadığının önemi yok,ben dedim oldu mu? Bu derebeylik olur o da yasal değil hukuka saygısı olan bir kişi bunu yapmaz. Bence malvarlığını açıklarken maddi değeri ile birlikte açıklanır,bu kamu görevi yapacaklar ve yapanlar için de geçerli ve yasal zorunluluktur. Siz Belediye yönetmeye talipsiniz biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz ve o şekilde açıklama yapsanız daha doğru olurdu.Sizi kim yanıltıyor bilmiyorum ama iyi bir danışmanla çalışsanız daha yararlı olur diye düşünüyorum!

6 35 Cevap Yaz
Şafak 16 Mart 2019 12:07

Belediye başkan adayısınız,fakat her arsa üzerindeki yapının,dükkanın veya işletmenin belediyeden alınacak imar ruhsatıyla veya izinlerle faal hale getirilebileceğini bilmiyorsunuz.Bu ülkede yasal olarak,kendi mülküne 1 çivi bile çakılması yasaklanan birçok ev,arsa ve dükkan sahibi var.Yani bu işler kimsenin oyuncağı değildir.Ruhsatı almazsan,izin almazsan gelir kapatırlar.Mülk sahibinin izninin olması,hiç kimseyi yasalardan muaf etmez...

3 35 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi