İşte öğrenci affının tüm detayları

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşte öğrenci affının tüm detayları
A
a

Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Çeşitli nedenlerle üniversitelerine devam edemeyen öğrenciler için af yolda. Peki aftan kaç öğrenci yararlanacak, kapsamı nasıl olacak?

Sütiş Eskişehir
Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı paketteki önemli düzenlemelerden biri de öğrenci affı. YÖK'de affa dair çalışmalar başladı. Edinilen bilgiye göre, açıköğretim ve örgün öğretimdeki tüm öğrencileri kapsayacak. Bu nedenle 500 bin öğrenci için yasadan yararlanıp okula dönüş yolu açılabilecek. Af kapsamına Birinci ve ikinci öğretim ayrımı yapılmayacak. Tüm öğrenciler yararlanabilecek. Okuldan ayrılan lisans, önlisans, hazırlık sınıfı, yüksek lisans öğrencileri, TUS ve DUS dahil tüm öğrencileri kapsayacak. Sadece eğer bir öğrenci terör suçu işlemiş, teröre bulaşmış ve bu sebepten üniveristesi ile ilişiği kesilmiş ise bu haktan yararlanamayacak.

Yasadan yararlanıp üniversteye geri dönmek isteyen öğrenciler, ayrıldıkları üniverstelere başvuru yapacak. Ayrıca bu öğrencilere yatay geçiş hakkı da verilecek. Ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu gösterenler, üniversiteye giriş yılı itibari ile taban puanını sağlamaları durumunda yaşadıklari ilerdeki üniveristelerde eşdeğer programlara geçiş yapabilecek. Aynı zamanda, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniveristesi ve İstanbul Üniveristesi bünyesindeki açıköğretim, önlisans veya lisans düzeyindeki eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilecekler. Tasarının yasalaşmasının ardından üniveriste öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim güz döneminde üniveristelerine geri dönebilecekler.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi