İşte Eskişehirspor’un FİFA’daki dosyaları!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşte Eskişehirspor’un FİFA’daki dosyaları!
A
a

Eskişehirspor yönetimine talip olmak isteyenler için dev hizmet. İşte Siyah Kırmızılıların FIFA'daki dosyalarında son durum...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor haberleri

Acil olarak ödeme yapılması gereken, Eskişehirspor'a her an ceza olarak dönebilecek dosyalara kontrolsüz dosyalar ismi verilmiş durumda. 6 farklı isimden oluşan o dosyalara toplamda 1 milyon 422 bin Euro para ödenmesi gerekiyor. Bu dosyalar defalarca kez yapılandırıldı, defalarca kez ötelendi. Alacaklıların artık tavrı çok daha sert. En yenisi üç yıllık olan bu dosyalar konusunda yeni gelecek yönetimin işi çok ama çok zor. 

İNANILMAZ TOKO DOSYASI

Toko’ya 297 bin Euroluk bir borcun 130 bin Euro’su geçtiğimiz yıllarda ödenmiş. 26 Temmuz’da Eskişehirspor’a gelen resmi bir FIFA yazısı ile kulübe ihtar çekilmiş oldu. Bilindiği kadarıyla 167 bin Euro alacağı bulunan Toko’ya Osman Taş tarafından 10 bin Euro gibi bir ödeme yapıldı ve bir kaç aylık süre kazanıldı.

ERKAN'IN MENAJERİ DE PARA BEKLİYOR

Erkan Zengin’in menajeri Patrick Mörck’e faizler ve dosya masrafları dahil 133 bin euro borç bulunuyor. Bu dosyadan dolayı Eskişehirspor zaten geçmiş dönemde transfer yasağı yemiş. 2016 yılından beri devam eden bu dosyada itiraz süreçleri sona ermiş durumda. İsveçli menajerin alacağından dolayı -6 puan yememiz an meselesi. 

PİNTO'NUN İNSAFINA KALMIŞ DURUMDAYIZ

Sebastian Pinto’ya bilinen faizler ve dosya masrafları hariç 493 bin Euro borç var. Şilili futbolcuya 20 Ağustos tarihinde 100 bin Euro ödeme yapılacağının yazılı olarak sözü verilmişti ancak herhangi bir ödeme yapılmadı. Pinto’dan dolayı Eskişehirspor puan silme ve transfer yasakları almıştı. Bir sonraki yaptırım küme düşürme cezası. Oyuncunun FIFA’ya başvurup küme düşürme sürecini başlatması bekleniyor. Pinto’nun inisiyatifinde bir durum olduğu için Eskişehirspor bu tehlike ile ne zaman yüzleşeceği henüz bilinmiyor.

FUNES MORI CANIMIZI YAKMAK ÜZERE

27 Ağustos 2019 tarihinde FIFA’dan Eskişehirspor’a gönderilen resmi yazıda Arjantinli futbolcu Rogelio Funes Mori’ye ödeme yapılması gerektiği aksi takdirde kulübe kesinleşmiş transfer yasağı uygulanacağı bildirilmişti. FIFA Eskişehirspor kulübüne de 6 Eylül 2019 tarihine kadar da süre vermişti. Ancak Osman Taş yönetimi bu konuda herhangi bir ödeme yapamadı. Bu dosya için faizler ve dosya masrafları için 130 bin Euro’luk bir ödeme yapılması gerekiyor. Acilen bir çözüme kavuşturulamazsa Eskişehirspor istese de 2020 yılının ocak ve yaz dönemlerinde transfer yasağını açamayacak.

BİR KARMAŞIK KULACH DOSYASI

Vladyslav Kulach’ın Eskişehirspor’dan 80 bin Euro alacağı bulunuyordu. Daha önceki yıllarda 30 bin Euro’su ödenmiş. Yapılandırmalar, yeni anlaşma zeminleri, yapılan ödemeler, faizler, zamanında yapılmayan ödemeler derken bugün Kulach’a resmi olarak 70 bin dolar borcumuz bulunuyor. Hesaplarımızı hep Euro’dan devam ettirdiğimiz için de ekleyelim. 70 bin dolar bugün 64 bin Euro yapıyor.

BU DOSYA ÇOK KONUŞULMADI AMA -6 GÜNDEMDE

Nassim Ben Khalifa’ya faizler ve dosya masrafları dahil 445 bin Euro borç var. CAS’da da süreç tamamlanmış durumda. Yani ek süre kazanmak adına herhangi bir yolumuz yok. İsviçreli futbolcu alacağından dolayı -6 cezasını istediği zaman uygulatabilir.

CAS GÖREVLİLERİ ARTIK MAIL ADRESİMİZİ EZBERLEDİ

Eskişehirspor’un CAS olarak da bilinen Spor Tahkim Mahkemesi’nde de yargı süreci devam eden dosyaları var. Boffin, Akaminko, Cristian Tanase isimleri bunlardan sadece birkaçı. Önümüzdeki aylarda kulübe mail yoluyla gelecek resmi karar yazıları ile de Eskişehirspor ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecek. 
Kaynak : 222haber
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
pompeo 29 Eylül 2019 16:40

ne demisti TIR ci ... toko ... inanilmazzz ... defederico .. tamm bir top cambazi .....

0 6 Cevap Yaz
Mustafa 29 Eylül 2019 13:34

bu yönetim bu borçları bilerek talip olmadımı neden birşey yapmadı defolun gidin şu takımın başından,şimdiye kadar sizin verdiğiniz zararı hiçbir yönetici vermedi tarihe en BECERİKSİZ;DÖNEK yöneticiler olarak geçeceksiniz

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi