İşte Eskişehir'in tartıştığı kokunun sebebi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşte Eskişehir'in tartıştığı kokunun sebebi...
A
a

Eskişehir, bir süredir Hamamyolu Caddesi ile Banka Caddesi çevresinde duyulan pis kokunun sebebini tartışıyordu. ESKİ bugün yaptığı duyuru ile konuya açıklık getirdi, kokunun sebebi balıkçı esnafıdır dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de özellikle Hamamyolu Caddesi ile Banka Caddesi çevresinde duyulan ve herkesi rahatsız eden pis kokunun kaynağı belli oldu. Bir haber ajansının dün yayınladığı haber üzerine açıklama yapan Eski Genel Müdürlüğü, kokunun kaynağının bölgede satış yapan balıkçı esnafı olduğunun altını çizdi.
Yapılan açıklamaya göre, balıkçı esnafı, vatandaşa balıklarını temizleyerek satmakta ve elde kalan balık parçaları ile bozulmuş balıkları, balık suyu ve kanı gibi atıkları, yasak olmasına rağmen yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarına atıyor. Yine aynı açıklamada, kanallarda biriken balık atıklarının çürüyerek kötü kokulara sebep olurken, zaman zaman da kanalların tıkanmasına sebebiyet verdiğinin altı çizildi.
Bu sebeple söz konusu bölgede daha sık temizleme çalışmaları yapıldığını duyuran ESKİ, her tür temizleme çalışmasına rağmen, kokunun giderilmesinin tek yolunun balıkçı esnafının çöplerini bu kanallara atmaktan vazgeçmesi olduğunu da belirtti.
Açıklamada ayrıca, temizlik için açılan kanallardan çekilen ve çürümüş, atık balıkları gösteren fotoğraflar da yer aldı.
ESKİ atık balık 1 11 2022

İşte ESKİ'nin açıklaması:
Kamuoyuna duyurulur;
Kimi basın organlarında yayınlanan bir haber ile ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur.
Söz konusu haberde, Eskişehir kent merkezinde, Hamamyolu Caddesi ile bağlantısı bulunan Banka Caddesi ve çevresindeki bazı rögarlardan yayılan pis kokunun, bölge esnafını ve vatandaşları rahatsız ettiği vurgulanmıştır.
Bölge esnafının ve vatandaşlarımızın çok iyi bildiği gibi, habere konu olan bölge, balıkçı esnafımızın yoğunlukla bulunduğu bir mevkiidir. Yine çok iyi bilindiği üzere, balıkçı esnafımız, vatandaşlarımıza sattığı balıkları temizleyerek teslim etmektedir. Bu işlem sırasında ortaya çıkan atıkların bir kısmı, balık suyu ve balık kanı gibi sıvılar ile zamanı geçmiş, ezilmiş balıklar, ne yazıktır ki, şehrin “yağmur suyu” ve “kanalizasyon” hatlarına atılmaktadır. Bu kanallara balık, çöp, kullanılmış yağ gibi atıkların atılması uygun değildir, yasal değildir. Bu gibi atıklar kanallarda birikmekte çürüme yoluyla dayanılmaz kokulara neden olmaktadır. Ya da kanalları tıkayarak geri tepmelere ve dolayısıyla çevre kirliliğine neden olmaktadır.
Bu sorunu azaltabilmek adına, bu bölgede, diğer bölgelerimizden farklı olarak, çok daha sık zaman aralıklarıyla temizleme çalışması yapmaktayız. ESKİ olarak bundan önceki dönemlerde her ne kadar Microlife Koku Önleyici Bakteri gibi, ilaçlama gibi, sık aralıklarla temizleme gibi yöntemleri uygulamış olsak da, sorunun ana çözümü bu atıkların kanallara atılmasından vazgeçmektir.
Sonuç olarak, “yağmur suyu” ve “kanalizasyon hatları” çöplük değildir. Bu hatların, amacından tamamen farklı bir işlev için kullanılmasının önüne geçmek, tek çözümdür. Konunun kamuoyu tarafından daha net olarak anlaşılabilmesi için, bu duyuru ile birlikte, ekiplerimizin temizlik çalışmaları sırasında çektiği fotoğrafları da “üzülerek”  paylaşıyoruz. Bu görseller, öyle umuyoruz ki, kokunun nedeni hakkında “yeterli bir fikir” verecektir.
Vatandaşlarımızın ve esnafımızın yaşadığı bu sorun ile ilgili olarak, özellikle bölgedeki balıkçı esnafımızın, daha duyarlı olmasını diliyoruz. Saygılarımızla.

ESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Metin 2 Kasım 2022 11:39

Balıkçılar için şehir merkezinden uzak olmayan bir yere kapalı pazar yeri yapılırsa sorun ortadan kalkar

0 5 Cevap Yaz
Vatandaş 2 Kasım 2022 10:35

O balıkçılara para cezası kesecek delikanlı belediye göremiyorum ben Eskişehir de

0 5 Cevap Yaz
Eses 1 Kasım 2022 21:35

Balıkçı esnafına ruhsatı kim veriyor

0 11 Cevap Yaz
esesli

madem öyle...o balıkçılar o bölgeden kaldırılsın...

0 9
Tuğrul 1 Kasım 2022 18:58

Belediye yetkilileri: “sorunun ana çözümü bu atıkların kanallara atılmasından vazgeçmektir.” Buyurmuş… Koskoca belediyesin. Binersin tepelerine kesersin cezayı, basarsın mühürü, gerekirse kaldırırsın oradan balıkçıları-ki kaldırılması gerektiğine inanıyorum. Şehrin göbeğinde balıkçının ne işi var? Eskisi gibi gitsinler Çukurçarşı’ya…Ya da daha uygun bir yere. Gürültü ve pislikten başka bir şey değiller…

0 14 Cevap Yaz
Cevat 1 Kasım 2022 18:53

Belediye niye bu balıkçılara ceza yazmıyor? Madem atık su ve yağmur suyu kanallarına balık artığı atmak yasak. Benim bildiğim, yasakların cezasıda olur. Zabıta dükkan önünde reklam flaması görse yasak diye çoğu esnafın tepesine dikiliyor. Bu balıkçılar madem yasak dinlemiyor, vereceksin cezasını. Balıkçıların ne ayrıcalığı var? O zaman belediye adamına göre muamele yapıyor diyebilir miyiz? Yoksa gör beni göreyim seni misali, alengirli işler mi var??

0 13 Cevap Yaz
FAHRETTİN 1 Kasım 2022 17:37

Peki yok mu balıkçılara kesilecek ceza?

0 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi