Başkan Büyükerşen: İşte benim anketim!

Benim anketim farklı! Ben vatandaş karşıdan gelirken bakarım. Nasıl geliyor? Gülüyor mu, somurtuyor mu? Bana selam veriyor mu, nasıl konuşuyor? Bunlara bakarak, bir sonuç çıkartıyorum…

26 Mart 2019 08:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi


20 yıldan bu yana Eskişehir’in Büyükşehir Belediye başkanı! Şehirde gezmediği cadde, sokak kalmadı! Dün doğup, büyüdüğü Sakarya Caddesi çevresinde birlikte dolaştık, esnafın kapısını çaldık, sohbet ettik!

Yılmaz hocaya sordum:

-Son anketlerde durum nedir?

Güldü ve anket sonuçlarını açıkladı:

-Benim anketim farklı! Ben vatandaş karşıdan gelirken bakarım. Nasıl geliyor? Gülüyor mu, somurtuyor mu? Bana selam veriyor mu, nasıl konuşuyor? Bunlara bakarak, bir sonuç çıkartıyorum…

-Sakarya Caddesi’nde edindiğiniz izlenim nasıl?

-Sen de gördün birlikte gezdik, vatandaş, esnaf ekonomik olarak bunalmış!

/…

Esnaf ziyaretinde dikkatimi çeken en önemli nokta, mağazaların hiç birinde müşteri olmamasıydı! Uğradığımız berberde bir ki, pastanede de çay içen iki kişi vardı. Kırtasiyeci, beyaz eşyacı, mobilyacı, fotoğrafçı, elektrikçi ve dahası deyim yerindeyse “sinek avlıyordu”

Eskişehirliler, Büyükerşen ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Oy vermeyecek esnaf yok mu? Elbette var! Söylediği sözlerden, bakışlardan rahatlıkla anlıyoruz.

MÜZELER KENTİNDE BİR KIRATHANE!

Sakarya Caddesi’nde uğradığımız kahvehanelerden birisi “Yağmur Kırathanesi” Diğer kıraathanelerden bir farkı var. Kıraathanenin duvarları boydan boya eski tarihli gazeteler var. Yılmaz hocanın bir yanı gazeteci, Arif Anbar ile birlikte gazeteleri okumaya başlıyoruz…

Hocanın yorumu:

-Müzeler kentinde bizim kıraathanelerde işte böyle olur, diyor…

Kırathanenin sahibi Hasan Vehbi beyi ve Mete Eskici’yi tebrik ediyor!

büyükerşen müze kıraathane

DUVARDAKİ FOTOĞRAF!

Yılmaz hocayla birlikte bir çiçekçi dükkanına giriyoruz. Duvarda Büyükerşen’in 4 yıl önce yaptığı ziyarette çektirilen anı fotoğrafı var.

Engin Dolapçı ve çalışanlar o fotoğrafı gösteriyorlar.

Ve bir de şikayet!

-Benim ustalık belgem var ama ustalık belgesi olmadan Ticaret Odası’na üye olan herkes çiçekçi dükkanı açabiliyor. Bazı yerlerde yan yana 3-4 çiçekçi dükkanı var. Bence belediyeler ruhsat verirken buna dikkat etmeli, Avrupa’da böyle…

KIYMETİNİ BEN BİLİRİM!

Hasan Tanbur, esnaf…

Büyükerşen ile kısa sohbetinde şöyle diyor:

-Ben 20 yıl Kütahya’da yaşadım. Eskişehir’in ve Yılmaz Büyükerşen’in kıymetini ben bilirim. Gelip bana sorsunlar
Yılmaz Büyükerşen - 25.03.2019

BOŞUNA GEZİYORSUN!

Kırtasiye dükkanında bizleri Selçuk Yalıboyu ve Hasan Aydın karşılıyor…

İlk sözleri:

-Hocam boşuna gezip, kendini yoruyorsun! Seçimi rahat alırsın!

Yılmaz hocaya “Nar suyu” ikram ediyorlar, “Hocam iyi ki aday oldunuz” diyorlar. Ardından da Sakarya Caddesi’nde “Yılmaz Büyükerşen’in favori olduğunu” söylüyorlar…

Elbette, kırsal alanda yaptıkları projelerden övgüyle söz edip “Manda yoğurduğunu ne zaman yiyeceğiz” diye soruyorlar

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Peker 26 Mart 2019 15:43

iki çeşit gülmek vardır . 1- karşımızdakini seversek gülümseriz . 2- göndereceğiz artık diye gülümseriz.

5 6 Cevap Yaz
rahmierdogan 26 Mart 2019 14:39

Yılmaz hoca rahat alır. En az %60 alacak gibi. AKP tarafına bakınca en fazla %40 gözüküyor zaten. Sakallı Eskişehir'i şantiyeye dönüştüreceğiz diye iddia etmişti. Eyvah ki ne eyvah. Her tarafa beton döker. Porsuğa da döksün o zaman. Yeni bulvar yapar. Volkan da sarı çizmelerini ayaklarına çekip porsuğa parke taşı döşerdi artık. Keşke Hocanın karşısına Nabi Hoca olsaydı da benzer ağırlıklar yarışsaydı. Gerçi o da cevabını alırdı da neyse.Hocaya karşı Sakallı hafif zayıf geldi. Baksanıza Hoca çok neşeli. Kendinden emin. Hoca normalde bu kadar neşeli ve rahat olmaz.

4 15 Cevap Yaz
Adnan

biz neden göremiyoruz bu morali

10 3
Cemal

Abartılır ama bu kadar abartılmaz dediğinize göre en az %20 fark olur demişsiniz hesaplayalım : eskişehirde 651.336 seçmen var. seçimlere %90 katılım olsa %96 geçerli oy olsa : 562.000 %20 fark=112.500 bu rakama siz inanıyormusunuz. seçim günü tekrar görüşelim.

5 3
Cemal

4-5 gün daha hayallerle yaşayın. Sandık doğruyu söyler . Eskişehir sadece adalardan ibaret değil

8 4
Mustafa kelebek 26 Mart 2019 11:51

Gerçekten bu akp adayları eskisehiri yönetecek kapasiteleri olduğunu inanan insan varmı acaba oy verecek olanlar Yerelle genel seçimi karıştıran eskisehir in geleceğini goremiyen seçmen olur kanatindeyim.

5 19 Cevap Yaz
polat

siz insanları böyle hor gördükçe küçümsedikçe insanlar chp den uzaklaşıyor.

13 4
Nurullah 26 Mart 2019 11:50

bizler Türk halkı olarak her zaman güler güzlü bir yapıya sahibiz. her güleni Chp seçmeni zannetme hocam. ayrıca durum iyi de o yüzdenmi Adalarda algı anketi yapılıyor.

21 5 Cevap Yaz
erhan 26 Mart 2019 11:45

Ali bey sizi tebrik ederim yine hocanin reklamini yaomissiniz koluna girin birde kenar mahallere goturun sehir merkezden ibaret degil..

18 6 Cevap Yaz
SELAMİ 26 Mart 2019 11:33

Hoca alırrrrr. 1 nisanda herkes çil yavrusu gibi dağılır.

12 22 Cevap Yaz
Esnaf 26 Mart 2019 10:21

Bu işler sarı çizmeleri giyip, valiliğin yaptıklarını sahiplenerek, on bin kişiye iş vereceğim demekle olmuyor. Haydi siz de çıkın er meydanına da, boyunuzun ölçüsünü hep beraber görelim!

15 28 Cevap Yaz
Vural

ortada valiliğin yaptığı işi sahiplenen yok burada vurgulanmak istenen hükümet desteğiyle yapılabilecek işler vurgulanıyor.

14 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi