İşleri her gün daha kötüye gidiyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşleri her gün daha kötüye gidiyor
A
a

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle paket servis hizmeti veren esnaf, durumdan şikayetçi. Paket servisin kendilerini kurtarmadığını söyleyen Yunus Özkaykı, “Zor zahmet çeviriyorduk dükkânı. Şimdi hiç çeviremeyeceğiz. İçeriden, cepten yiyeceğiz her şeyi. Zaten cepte de bir şey kalmadı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Artan vaka sayıları nedeniyle aralarında Eskişehir’in de bulunduğu 58 kırmızı ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başladı. Kafe, lokanta ve restoranların da paket servisi ile hizmet vermesi kararı alındı. Paket servisin kendilerini kurtarmadığını söyleyen esnaf ise, ramazan ayında da kapalı olacaklarını, en azından paket servis hizmetinin gece 24.00’a kadar uzatılması gerektiğini ifade etti.

MALİYETLER ARTTI
İsmail Adaylar: “Sıkıntılarımız var. Paket servis kurtarmıyor. İstediğimiz şekilde satamıyoruz. İstediğimiz ortam hala oluşmadı. Hala eski ekonomik sıkıntılar katlana katlana gidiyor. Hala mağduruz. Büyüklerimizin bize kolaylık yapması lazım. Durumlar iç açıcı değil. Bize maddi konularda yardım bekliyoruz. Sigorta primlerinde, dükkân kiralarında destek lazım. Ramazan ayında da korkuyoruz. Masa sandalyenin kalkması az buçuk olan işi iyice kırdı. Paketten de istediğimiz randımanı alamıyoruz. Maliyetler arttı. Çok yorulduk.”

PAKET SERVİS KURTARMIYOR
Yunus Özkaykı: Daha önceki kısıtlamalarda da kurtarmıyordu. Mecburen ayakta durmak zorundayız. Kendi ailemiz var yanımızda çalışan insanlar var. Kredilerimiz var. Her şeyin fiyatı arttı. 18 lira olan sıvı yağ, şu an en düşük fiyatıyla 68 lira. Her şey ortada. Biz zaten ramazan ayının ilk 15 günü iş yapamazdık. Zor zahmet çeviriyorduk dükkânı. Şimdi hiç çeviremeyeceğiz. Ya nasip diyeceğiz. İçerden, cepten yiyeceğiz her şeyi. Zaten cepte de bir şey kalmadı. Arabamız vardı sattık. Onunla idare ettik. Şimdi ne yapacağız diye düşünüyoruz. Paket servisin gece 24.00’a kadar sürmesini istiyoruz.”

CEPTEN YİYORUZ
Nuri Nabızade: “Bizi paket servis kurtarmayacak. Bir taraftan bir destek olması lazım. Burada 8, 9 tane çalışan var. Herkesin borcu var. Kredi borçlarımız var. En azından cumartesi açık olsaydık. Mecbur katlanıyoruz yapacak bir şey yok. Ramazanda da kapalıyız. Bu da bizi etkileyecek. Kapatamıyoruz da. Kapatınca da sıkıntı. Kiramız, vergimiz gelmeye devam ediyor. Paket kurtarmadığı için gece 24.00’a kadar açık olsan iki üç tane fazladan satarsın belki. Gece 24.00’a kadar bekleyince elemana ekstra para vermen lazım. Elektrik, gaz çalışacak. Kredi aldık. Cepten yiyoruz.”

24.00’A KADAR UZATILSIN
Feridun Erşen: “Bir ay iyiydi. Açılınca toparlamaya başlamıştık. Hafta içi hiç olmazsa kendimizi biraz kurtarıyorduk. Şu anda hafta sonu olunca paket servis de yok. iş yapamıyoruz. İşler iyice günden güne kötüye gidiyor. Paket servis kurtarmıyor. Ramazan ayında da kapalıyız. Nasıl olacak bilmiyoruz. Durum kötü yani. Bu saate kadar daha iş yapamadık. Akşama kadar beş ekmek, altı ekmek satsak canımıza con con. Paket servis geçen dönem gece 24.00’a kadar. Şimdi yine öyle olmalı. Üç ekmek üç ekmektir. Ne kadar satsak bizim için kâr.” 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İcabına bakmalı 3 Nisan 2021 16:10

Ben bugüne kadar, coğrafya kaderdir cümlesinden daha saçma sapan ve gerçekliği olmayan bir söz duymadım. Coğrafya değil, seçim sandığı kaderdir... Belki kurunun yanında yaşta yanıyor lakin esnafta bugünlerini unutmasın, zamanı geldiğinde sandıkta, bugünleri kendisinin biçare geçirmesini sağlayanlara, hak ettiği cevabını vermekten başka kozu yok esnafın. Bu kozunu iyi değerlendirirse kendi hayrına olur

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi