Ahmet Ataç 15 02 2024

İş var, beğenen yok!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İş var, beğenen yok!
A
a

Kasım 2019 döneminde işsizlik önceki yılın aynı dönemine göre 1 puan artış ile yüzde 13,3 seviyesinde gerçekleşti. Vatandaşlar ise işsizlik olmadığı iş beğenmezlik olduğu görüşünde.

Sütiş Eskişehir
Kasım 2019 döneminde işsizlik önceki yılın aynı dönemine göre 1 puan artış ile yüzde 13,3 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı önceki yılın aynı dönemine göre 327 bin kişi artarak 4 milyon 308 bin kişiye çıktı. İşsizlik oranı yüzde 13,3 olurken genç işsizliği oranı yüzde 24,5 olarak gerçekleşti. Vatandaşlar ise işsizlik olmadığı kanaatinde.

BİR YERDEN BAŞLAMALI

Ünzile Kocabıyık: İşsizlik var ama iş olup da beğenmeme durumu da var. Okullardan meslek sahibi oluyorlar. Kendi dallarında iş bulmak evet zor ama bir yerden başlamaları gerekiyor.

İŞSİZLİK YOK

Levent Döner: İşsizlik diye bir şey yok. İnsanlar rahata alışmış. Herkes masa başı iş arıyor. İşsizlik olsa en az lise öğrencisinde 4 bin lira telefon var. Gelir olmasa bunları kimse alamaz.

KİME BAKARSANIZ İŞSİZ

Selim Yıldız: İşsizlik çok. Ben de bir işsizim. Yani kime bakarsanız işsiz. İşsizlikte yapılacak bir şey var mı bilmiyorum. İşsiz olarak geziyoruz. Erken yaşta emekliliğe takıldım, bekliyoruz.

GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Salim Acabay: İşsizlik gün geçtikçe artıyor. Önceden insan gücüyle çalışan yerler makineyle çalışıyor. Bunun önünü kesmek hükümetin sorunu. Gençlerimiz okuyor ve mağdur oluyor
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi