iPhone 8 iPhone 8 Plus ve iPhone X tanıtıldı... İşte iPhone 8 özellikleri ve fiyatı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç iPhone 8 iPhone 8 Plus ve iPhone X tanıtıldı... İşte iPhone 8 özellikleri ve fiyatı
A
a

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X büyük merakla bekleniyordu. Apple yeni iPhone serisini tanıttı ve fiyatlarıyla birlikte özelliklerini de açıkladı...

Sütiş Eskişehir

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X tanıtıldı... İşte özellikler ve fiyatı


Teknoloji devi Apple'ın tüm dünyada merakla beklenen tanıtım etkinliği Steve Jobs Theater'da gerçekleştirildi. Tanıtımın açılışında Steve Jobs'un kendi sözlerinden derlenen açılış sözleri ve sonrasında Tim Cook'un anma konuşması oldukça duygusal anlara sebep oldu.
Tim Cook, merakle beklenen ürünleri tanıtmaya başlamadan önce, Amerika'yı etkisi altına alan fırtınaya dair bir açıklama yaptı ve Apple'ın fırtınadan etkilenenlere yardım amaçlı bir oluşumda yer aldığını söyledi.
Daha sonra Apple'ın "yeni ev"i olan kampüs hakkında açıklamalarda bulunan Tim Cook, Steve Jobs Theater'ı da içeren Apple Park'ı tanıttı, kilometrelerce asfalt alana, 9 bin ağaç dikerek yeşerttiklerini ve %100 geri dönüşümlü enerjiden güç aldığını söyledi.
Ziyaretçi merkezinin bu yıl içinde açılacağını belirten Cook, ziyaretçileri burada özellikle sanal gerçeklik konusunda deneyim yaşamaya davet etti. Aynı zamanda bu merkezde açılacak Apple Store'un da büyüklüğünün altını çizdi.
Ürünlerin tanıtımından önce, Apple Retail konusunda yapılan yenilikler anlatıldı. Artık büyük mağazalarda düzenlenecek Today At Apple (Bugün Apple'da) etkinlikleri ile kullanıcılara cihazları ve yazılımların inceliklerini detaylı olarak anlatacaklar.

Apple Watch
Merakla beklenen tanıtımda ilk ürün sahne alan ürün Apple Watch oldu. Tim Cook, Apple Watch Series 2'nin bir öncekine göre %50 daha fazla satıldığını söyledi. Artık dünyanın 1 numaralı saatinin Apple Watch olduğu ve kullanıcı memnuniyetinin %97 olduğunun da altı çizildi.
Spor ve egzersiz konusunda yenilikler anlatıldı. Özellikle kalp atış hızı sayacında dinlenme anındaki rakamı, egzersiz sonrasında kalp atışının normale dönüş süresini de görebilecek kullanıcılar.
Apple Heart Study ile kullanıcıların kalp datalarını inceleyerek olası kalp krizi 
WatchOS 4 19 Eylül'de kullanıcılara sunulacak.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3 nihayet hücresel bağlantıya sahip olacak. Artık koşuya sadece saatiyle çıkabilecek kullanıcılar. Telefon numarasının değişmesi de gerekmeyecek, hem saat hem telefonda kullanılabilecek.
Apple Watch Series 3 ve Apple Music ile Apple'ın kullanıcılarına sunduğu 40 milyon şarkıyı saatlerinden dinleme şansına sahip olacaklar.
Çift çekirdekli işlemci, %70 daha hızlı. Siri Apple Watch Series 3'te konuşabilecek. W2 çipi, %50 daha az enerji ile %85 daha başarılı kablosuz bağlantı sunuyor. 
Ekranı tamamen anten işlevine sahip olan saatin içinde de elektonik SİM bulunuyor, bu sayede boyutu Series 2 ile aynı.
Apple Watch Series 3, 329 dolar fiyata hücresel olmadan, 399 dolar fiyata da hücreselle, 15 Eylül'de siparişler başlayacak, 22 Eylül'de de satışa sunulacak.

Apple TV
Tim Cook, Apple Watch Series 3'ün ardından, Apple TV konusuna geçti ve Apple TV 4K'yı duyurdu. Yeni Apple TV 4K, 4K'nın yanı sıra, HDR'ı da destekliyor. Ürün HDR 10 standardını ve Dolby Vision'ı destekliyor.
A10X cipine sahip olan Apple TV 4K, bir öncekine nazaran 2x CPU ve 4X GPU performansına sahip. 4K filmler, HD ile aynı fiyatta olacak. Eğer listenizde film varsa, bunları da Apple herhangi bir ücret olmadan 4K'ya yükseltecek.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı!
Merakla beklenen an geldi ve yeni iPhone tanıtımı başladı. Hiçbir cihazın iPhone kadar hayatlarımıza etki etmediğini söyleyen Tim Cook, son 10 yılda kullanıcı deneyimi için geliştirilen yeni teknolojilerin hayatımızı değiştirdiğini de sözlerine ekledi.
Gösterilen video klip ile yeni cihazın adının iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olduğu görüldü. 
Ön ve arka tarafı cam olan iPhone 8, gümüş, uzay gri ve altın renklerinde gelecek.
Aluminyumdan üretilen cihazın cam yüzeyi çelikle güçlendirildi ve su ile kuma dayanıkı. Cihazlar 4.7 ve 5.5 inç olarak sunuluyor.
True Tone ekran teknolojisi olan cihazlardan iPhone 8 Plus çift hoparlöre sahip.
Yeni çipin adı ise A11 Bionic. 6 çekirdek CPU 64 bit 4.3 milyon transistor, %25 ile 70 arası daha hızlı bir önceki nesil çipten (A10)
Yeni GPU ise Apple imzalı, bir önceki nesilden %70 daha hızlı.
Fotoğraf için kullanılan yeni çip de düşük ışıkta daha hızlı oto odaklama sunacak. Fotoğraflarda gürültü önlemeye de önem verilmiş.
iPhone 8'in kamerası 12 MP kamera, yeni sensör, yeni renk filtresine sahip
iPhone 8 Plus ise 12 MP çift kameraya, lensler de 1.8 diyafram ve 2.8 diyafram ve görüntü sabitlemeye sahip.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ne kadar olacak?
64-256 GB iPhone 8 699 dolar
64-256 GB iPhone 8 Plus 799 dolar
15 Eylül ön sipariş, 22 Eylül sipariş, 19 Eylül'de ise yeni İOS kullanıcılara sunulacak.

"Akıllı telefonun geleceği" iPhone X de tanıtıldı
İlk iPhone'dan 10 yıl sonra, teknolojiyi gelecek 10 yıla taşımak için sözleriyle başlayan tanıtım videosunda iPhone X tanıtıldı.
Dış görünüş olarak Huawei ve Samsung'u andıran iPhone X, kasa yapısı olarak orjinal iPhone'u da andırıyor.
Devasa ekranı, çift tarafta da cam yüzeyi ve çift kamerası olan iPhone X, toz ve suya dirençli. 
Uzay gri ve gri renklerinde sunulacak. Super Retina ekrana sahip olan iPhone 10, 5.8 inç ekrana, 2436x1125 458 ppi çözünürlüğe, OLED teknolojiye sahip.
HDR10 ve Dolby Vision, 3D touch ve true tone özelliklerine sahip.
Home tuşu olmayan cihaz, ekrana dokunarak açılabiliyor. Ana ekrana ulaşmak içinse, ekranı aşağıdan yukarı çekmeniz yetiyor.
Siri'ye ulaşmak içinse, sağdaki tuşa basmak gerekiyor. Telefon kilidini açmak içinse, Face ID özelliği kullanılıyor. Ön paneldeki infrared ve normal kamera sahibinin yüzünü tarayarak, tanımlamayı yapıyor ve cihaz kilidi açılıyor.
A11 Bionic Neural Engine, makine öğrenme algoritmaları için geliştirilmiş bir çip. Bu sayede, yüz özellikleriniz değişse, örneğin sakalınız uzasa da, cihaz bu değişikliğe adapte olup, sizi tanımayı sürdürecek.
Face ID sistemi Apple Pay ve uygulamalarla uyumlu olarak çalışacak.
Animojileri kullanarak, kullanıcılar kendi yüz ifadelerini animasyon olarak paylaşabilecekler.

Tanıtımda zor anlar yaşandı!
Tanıtımda kullanılan Face ID'li ilk iPhone X, kullanıcının yüzünü tanımadı ve ekran kilidi açılmadı. İkinci cihaz ise biraz daha az sorun çıkardı, sonunda kilidi açıldı.

Kamera
12 MP çift kamera, 1.8 ve 2.4 diyafram açıklığı. Daha büyük ve hızlı sensörler, çift optik görüntü sabitleyici, düşük ışıkta daha başarılı çekim vaat ediyor.
Ön yüz kamerası ile Portre modunu ve Portrait Lightning'i kullanmak mümkün olacak.

Pil ömrü
iPhone 7'den 2 saat daha uzun pil ömrüne sahip.

Kablosuz
iPhone X Kablosuz şarj özelliğine sahip. 

Fiyat
64 ve 256 GB seçenekleri olan iPhone X, 999 dolar'dan başlayan fiyata sahip olacak, 27 Ekim'de ön siparişler alınacak, 3 Kasım'da ise teslimat başlayacak.

 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi