iPhone 8 fiyatları belli oldu? iPhone X Türkiye fiyatı ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç iPhone 8 fiyatları belli oldu? iPhone X Türkiye fiyatı ne kadar?
A
a

Apple iPhone 8 ve iPhone X'in tanıtımını yaptı. iPhone 8 ve iPhone X tanıtımının ardından yaklaşık Türkiye fiyatları da ortaya çıktı.

Sütiş Eskişehir
iPhone 8 ve iPhone X'in Türkiye fiyatı ne kadar? iPhone 8 özellikler neler? iPhone X özellikleri neler? iPhone 8 Türkiye'ye ne zaman gelecek? iPhone X çıkış tarihi ne zaman? Tüm sorularınızın cevabı yazımızda.

Teknoloji devi Apple'ın tüm dünyada merakla beklenen tanıtım etkinliği Steve Jobs Theater'da gerçekleştirildi. Tanıtımın açılışında Steve Jobs'un kendi sözlerinden derlenen açılış sözleri ve sonrasında Tim Cook'un anma konuşması oldukça duygusal anlara sebep oldu.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus özellikleri

Merakla beklenen an geldi ve yeni iPhone tanıtımı başladı. Hiçbir cihazın iPhone kadar hayatlarımıza etki etmediğini söyleyen Tim Cook, son 10 yılda kullanıcı deneyimi için geliştirilen yeni teknolojilerin hayatımızı değiştirdiğini de sözlerine ekledi.

Gösterilen video klip ile yeni cihazın adının iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olduğu görüldü. Ön ve arka tarafı cam olan iPhone 8, gümüş, uzay gri ve altın renklerinde gelecek. Aluminyumdan üretilen cihazın cam yüzeyi çelikle güçlendirildi ve su ile kuma dayanıkı. Cihazlar 4.7 ve 5.5 inç olarak sunuluyor.

True Tone ekran teknolojisi olan cihazlardan iPhone 8 Plus çift hoparlöre sahip. Yeni çipin adı ise A11 Bionic. 6 çekirdek CPU 64 bit 4.3 milyon transistor, %25 ile 70 arası daha hızlı bir önceki nesil çipten (A10)

Yeni GPU ise Apple imzalı, bir önceki nesilden %70 daha hızlı. Fotoğraf için kullanılan yeni çip de düşük ışıkta daha hızlı oto odaklama sunacak. Fotoğraflarda gürültü önlemeye de önem verilmiş. iPhone 8'in kamerası 12 MP kamera, yeni sensör, yeni renk filtresine sahip. iPhone 8 Plus ise 12 MP çift kameraya, lensler de 1.8 diyafram ve 2.8 diyafram ve görüntü sabitlemeye sahip.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus fiyatı ne kadar?

İphone 8’in 64 gigabyte’lık modeli 699 dolardan satışa çıkacak. Cihazın Türkiye’ye giriş fiyatı yaklaşık 2410 TL olacak. Bu miktarın üzerinden yüzde 10 TRT payı alınacak. 241 TL’lik bu payın ardından 602 TL ÖTV alınacak. Ara toplam üzerinden 585 TL de KDV ödenecek. Böylece en ucuz yeni iPhone Türkiye’de 3.838 TL’ye satılacak.

iPhone X özellkleri neler?

Apple herkesin merakla beklediği yeni iPhone’larını satışa çıkardı. Şirketin iPhone’un 10. yılına özel hazırladığı iPhone X’i kullanıcılar sabırsızlıkla bekliyor.

Dış görünüş olarak Huawei ve Samsung'u andıran iPhone X, kasa yapısı olarak orjinal iPhone'u da andırıyor.
Devasa ekranı, çift tarafta da cam yüzeyi ve çift kamerası olan iPhone X, toz ve suya dirençli. 

Uzay gri ve gri renklerinde sunulacak. Super Retina ekrana sahip olan iPhone 10, 5.8 inç ekrana, 2436x1125 458 ppi çözünürlüğe, OLED teknolojiye sahip. HDR10 ve Dolby Vision, 3D touch ve true tone özelliklerine sahip. Home tuşu olmayan cihaz, ekrana dokunarak açılabiliyor. Ana ekrana ulaşmak içinse, ekranı aşağıdan yukarı çekmeniz yetiyor.

Siri'ye ulaşmak içinse, sağdaki tuşa basmak gerekiyor. Telefon kilidini açmak içinse, Face ID özelliği kullanılıyor. Ön paneldeki infrared ve normal kamera sahibinin yüzünü tarayarak, tanımlamayı yapıyor ve cihaz kilidi açılıyor.

A11 Bionic Neural Engine, makine öğrenme algoritmaları için geliştirilmiş bir çip. Bu sayede, yüz özellikleriniz değişse, örneğin sakalınız uzasa da, cihaz bu değişikliğe adapte olup, sizi tanımayı sürdürecek.

Face ID sistemi Apple Pay ve uygulamalarla uyumlu olarak çalışacak. Animojileri kullanarak, kullanıcılar kendi yüz ifadelerini animasyon olarak paylaşabilecekler.

12 MP çift kamera, 1.8 ve 2.4 diyafram açıklığı. Daha büyük ve hızlı sensörler, çift optik görüntü sabitleyici, düşük ışıkta daha başarılı çekim vaat ediyor. Ön yüz kamerası ile Portre modunu ve Portrait Lightning'i kullanmak mümkün olacak.

iPhone 7'den 2 saat daha uzun pil ömrüne sahip. iPhone X Kablosuz şarj özelliğine sahip. 

Dünyanın 55 ülkesinde 3 Kasım Cuma gününden itibaren iPhone X satışa sunulacak. Cihazın Türkiye’de ne zaman raflarda olacağı ise henüz belli değil. Fakat belli olan bir şey var ki Türkiye ‘dünyanın en pahalı’ iPhone’unu satmaya devam edecek.

iPhone X Türkiye fiyatı ne kadar?

Şöyle ki 999 dolar olarak belirlenen 64 GB’lık iPhone X’in satış fiyatı bugünkü kurdan hesaplandığında Türkiye’ye gelişi 3.450 TL civarında olacak. Bu miktarın üzerinden 345 TL TRT payı, 862 TL ÖTV ve bu ara toplamın yüzde 18’i kadar da KDV alınacak. Ara toplamın KDV’sinin de 838 TL olduğu var sayıldığı zaman iPhone X Türkiye’ye yaklaşık 5.500 TL’ye gelecek. ABD’de satış fiyatı 999 dolar olan iPhone X Türkiye’de yaklaşık 1600 dolara satılacak. 256 GB’lık iPhone X’in Türkiye fiyatının 7000 TL civarında olması bekleniyor.

iPhone 8 iPhone 8 Plus ve iPhone X tanıtımı canlı anlatım

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi