INSOS Enerji bu kez Eskişehir’i aydınlattı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç INSOS Enerji bu kez Eskişehir’i aydınlattı
A
a

Güneş Enerji Santrallerinin projelendirilmesi, kurulması ve işletilmesi süreçlerini tek elden yapan INSOS Enerji Yatırım Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde 31 Mart tarihinde gerçekleştirdiği INSOS INFODAY kapsamında bölge sanayicilerini Endüstriyel Çatı Güneş Enerji Sistemleri ve Güncel Mevzuat ve Teknolojileri hakkında aydınlattı.

Sütiş Eskişehir
Yenilenebilir enerji tesislerinin kurulumundan işletmesine 2016 yılından beri önemli projelere imza atan INSOS Enerji A.Ş. Genel Müdürü Osman Alper Sezen, “Türkiye çapında son iki yıldır Güneş Enerji Santralleri (GES) yatırımlarında büyük bir talep patlaması yaşadık. Şu anda 28 şehirde, toplam 400 santral ve 450 MW kurulu güç ile INSOS Enerji Türkiye’nin lider anahtar teslimi GES firması haline geldi. Başarımızın sırrı ise %80 den fazlası mühendis olan ekibimiz ile müşterimizin coğrafi konumundaki atmosfer şartlarını, çatı yapısını, bulunduğu dağıtım bölgesindeki imkanları ve güncel mevzuatı çok iyi analiz ederek, tamamen dijital araçlar yardımı ile gerçeğe en yakın proje simülasyonlarını yapabilmemizdir. Yani biz terzi usulü dediğimiz şekilde çalışırız, asla genel varsayımlar ile hesap yapmayız’’ dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Teknik Meslek Lisesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe 100’ün üzerinde sanayici, bölge finans kurumlarından temsilciler, sivil toplum kuruluşları ve enerji sektöründen firmalar katıldı. Endüstriyel Çatılarda Güneş Enerji Santralleri mevzuatı, yapım süreçleri, doğru İSG önlemleri, malzeme seçimleri ve sonrasında sunulan İşletim & Bakım Hizmetleri konularında bilgi aktaran INSOS Enerji Genel Müdür Yardımcısı Akif Aydın ‘’GES projenizi emanet edeceğiniz partner firmayı seçer iken, onların mühendislik, İSG ve proje yönetimi kabiliyetlerini, güncel mevzuatlara hakimiyetlerini, analiz ve tasarımda hangi araçları, nasıl kullandıklarını, uzaktan işletim ve bakım hizmetlerini nasıl yaptıklarını iyi anlamalıyız. Endüstriyel tesisler için GES kurmak ve bunları verimli çalıştırmak, arkasında ciddi bir ekip ve yüzlerce Megawatt tecrübe gerektirir’’ diyerek katılımcıların sorularını yanıtladı. 
INFODAY kapsamında Eskişehirli yatırımcılar bir taraftan INSOS Enerji’den doğru proje yönetimi, doğru tasarım ve iyi mühendislik örnekleri hakkında bilgi alır iken, diğer taraftan Güneş Enerji Santrallerini oluşturan önemli ürün teknolojilerini de işin sahiplerinden dinleme şansı buldular. Etkinlikte PEM Enerji yetkilisi Huawei Inverter teknolojileri, Daxler Enerji yetkilisi Güneş Paneli teknolojileri hakkında sunumlar yaptılar, katılımcıların sorularını yanıtladılar. 
INSOS Enerji bu yıl başlattığı INFODAY etkinliklerine Kütahya ve Eskişehir’in ardından her ay yeni bir ili ziyaret ederek devam edecek. INSOS Enerji Stratejik Planlama Direktörü Nejdet Tuhan Baş ‘’INSOS markasını sanayicilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz. Bunun için fuarları beklememize gerek yok, biz her şehirde kendi fuarımızı INFODAY formatında yapıyoruz zaten. Bu şekilde hem bölgeyi yakından inceliyor hem de Güneş Enerjisi yatırımları ile ilgilenen firmaları doğrudan ziyaret ederek hızlı-analiz, faydalı tavsiyeler ve ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz’’ dedi. 

Eskişehir OSB’de gerçekleşen INFODAY’in en etkileyici kısmı INSOS Enerji’nin GES projelerinin kusursuz tasarımlarında kullandığı ve Türkiye’de tek olan ‘’3D Tasarım & Simülasyon’’ hizmetinin sunumu oldu. INSOS Enerji Dijital Dönüşüm ve Yeni Teknolojiler Yöneticisi Cem Çetintaş ‘’Sanal Ortamda çatıya çıkıp çizilen çözümün 10 yıllık NASA verilerinden alınan güneş ışınımları ile test edilmesi, panel açılarını değiştirip, gölge unsurlarını gidererek maximum verimliliğinin bulunması bizler için 15 dakikalık bir işlem haline geldi. Binlerce metre karelik yüzeylerin drone çekimlerini dakikalar içinde kusursuz tasarımlara çevirerek işlerimizi daha hızlı ve kaliteli yapıyoruz, müşterimize en ideal çözümü bu şekilde hazırlıyoruz’’ diyerek 3D gözlükleri ve el kumandaları ile dijital boyuta geçerek sanal tasarımları nasıl yaptığın anlattı. Yakın gelecekte projede görev alan INSOS mühendislerinin, müşterilerin teknik ekipleri ile Metaverse ortamlarda toplantılar yaparak, GES projelerini birlikte inceleyebilecekleri, alternatif senaryoları değerlendirebilecekleri bir yapıya geçeceklerinin bilgisi katılımcı firmaların büyük ilgisini çekti. 

Etkinlik sunumların ve soru-cevap bölümünün ardından INFODAY katılımcılarına teşekkür niteliğinde olan INSOS Teknoloji Ödülleri çekilişi ile devam etti. Talihli 10 kişiye INSOS Powerbank, 1 kişiye Iphone ve 1 kişiye de Ipad hediye edildi. INFODAY açık büfe yemek ve networking bölümü ile tamamlandı. 

INSOS INFODAY ekibi, enerji maliyetlerini düşürmenin yollarını arayan Türkiye’nin sanayicilerine yüksek verimli güneş enerjisi yatırımları ve teknolojilerinin anlatılmasının amaçlandığı bu etkinliği her ay başka bir ilde devam ettireceklerini belirterek, Eskişehir OSB Yönetimine ve Eskişehirli Sanayicilere ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi