İnsanların yüzünün güldüğü kent

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İnsanların yüzünün güldüğü kent
A
a

Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği kortej yürüyüşü dün gerçekleşti. Şenlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Eskişehir bir kültür ve sanat kentidir. Eskişehir bir sanat coşkusu ile insanların nefes aldığı, mutluluk duyduğu, yüzlerinin güldüğü bir kent haline geldi. Sizlerin katkısı bunda çok büyüktür” dedi.

Sütiş Eskişehir
            Eskişehir EMITT'te tanıtılacak
Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında bu yıl 7’ncisini düzenlediği Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği kortej yürüyüşü dün gerçekleşti. 23 okuldan 450 öğrencinin kostümleri ile katıldığı kortej,  renkli görüntülere sahne oldu.

 
SİZLER SAĞLIYORSUNUZ

Şenlikte liselilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Liseli genç arkadaşlarım sizleri kent konseyinin 7 liselerarası kent konseyinin şenliğine katılmanızdan dolayı kutluyorum. Eskişehir bir kültür ve sanat kentidir. Anadolu’nun 81 ili içerisinde sanat ve kültür faaliyetlerinin en yoğun olduğu şehirlerden biridir. Onu da sizler sağlıyorsunuz. Şehirdeki tiyatrolar, senfoni orkestraları, Türk Müziği koroları, halk müziği koroları, resimler olabildiğince Eskişehir bir sanat coşkusu ile insanların nefes aldığı, mutluluk duyduğu, yüzlerinin güldüğü bir kent haline geldi. Sizlerin katkısı bunda çok büyüktür” dedi.

 
HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Lisedeyken Tiyatro Kolu kurduğunu anlatan ve salon sayısının sınırlı olduğundan söz eden Büyükerşen, “Tiyatro aslında son derece önemli bir sanattır. Tiyatro sahnesi insanların, insanlığın, toplumların aynasıdır. İnsanlar iyi ve kötü yanlarını orada görürler, orada gördükleriyle düşünürler. Gördükleriyle gülerler, ders alırlar. Tiyatro insanlara davranış biçimi verir. Bu bakımdan bu sanat dalına göstermiş olduğunuz önem için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 
ÇALIŞANLAR MEYVELERİNİ ALIR

Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ise Eskişehir liselerarası tiyatro şenliğinin amacından söz etti. Kapanoğlu, “Amacımız, sahne tozu yutanların bir daha tiyatrodan vazgeçemeyeceğine inanarak; sanatı ülkemizden eksik etmeden, bizlerden sonra da devam etmesini sağlayacak, tiyatro sanatını emanet edebileceğimiz gençler yetiştirmektir. Tiyatro eğitimi almış olan öğrenciler, bir topluluk karşısında konuşurken herhangi bir sıkıntı duymaz ve zorluk yaşamazlar. Çünkü öğrenciler tiyatro çalışmaları sayesinde  birlikte çalışmayı, kendilerine  ve yeteneklerine güven duymayı, bir takım olarak çalışabilmeyi ve birlikte hareket  etmenin önemini öğrenirler. Sıra  sahnede performanslarını sergilemeye geldiğinde ise tüm çalışmalarının meyvelerini alırlar” diye konuştu.
Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara ise her geçen yıl okulların ilgisinin daha da artmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi