İnce'den sonra Türkiye'de her şey karıştı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İnce'den sonra Türkiye'de her şey karıştı
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Muharrem İnce’nin aday gösterilmesiyle beraber Türkiye’de her şey karıştı. Bütün hesaplar yeniden yapılmaya başlandı” dedi.

Sütiş Eskişehir
ES TV yayınına katılan Başkan Kurt, ES TV Genel Yayın Yönetmeni ve ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş’ın sorularını yanıtladı. Kurt, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce hakkında şöyle konuştu: “23 Nisan gibi erken ve baskın seçim kararı verildi. O tarihten itibaren değişim ihtiyacı hissedilmeye başladı. Sade vatandaş ‘artık yeter’ diye bir arayış içine girdi. İlk zamanlarda Meral Akşener’e doğru bir hamle olmak üzereydi ki CHP Genel Başkanı mucize bir iş yaparak Muharrem İnce’yi aday gösterdi. Muharrem İnce’nin aday gösterilmesiyle beraber Türkiye’de her şey karıştı. Bütün hesaplar yeniden yapılmaya başlandı. Şu anda benim gördüğüm halk müthiş bir biçimde Muharrem İnce’ye doğru o dip dalgası dedikleri dalgayı akıtmaya başladı.

Diğerleri Sıhhiye’ye cesaret edemedi
“Ben şimdiye kadar mitinglerinde bu kadar kalabalık toplayan bir aday görmedim. Biz eskiden köylerden, ilçelerden, komşu illerden adam taşırdık. Öyle kalabalık yapmaya çalışırdık. Bu sefer asla bunu yapmıyoruz. İnsanlar kendiliğinden geliyor. Demek ki bir değişim rüzgârı yakalanmış. Bunu da körükleyen, ateşleyen Muharrem İnce diye söylemek lazım. Eskişehir mitinginde şimdiye kadar dolmamış yerlerin dolduğunu, şimdiye kadar gelmemiş kimselerin geldiğini gördüm. Parti örgütü olarak çok büyük çaba harcayarak getiremediklerimizin geldiğini ördüm. Bu olağanüstü bir şeydi. İftar sofrasının da yağmura rağmen dolu olduğunu gördüm. Sokaktan müthiş bir talep var. Muharrem İnce de bunun karşılığını veriyor. Hiçbir parti Sıhhiye Meydanı’nda miting yapmaya cesaret edemedi. Sayın Cumhurbaşkanı Odunpazarı’nda bile yapmaya cesaret edemedi. Vilayet Meydanı’nda yaptı. Bunu da Eskişehirliler ve diğer partililer değerlendirir.”

Kurt, CHP’nin kaç vekil çıkaracağının sorulması üzerine “Dört vekil çıkardık gibi hissediyorum. Ama iki gün içinde olağanüstü bir şey olur mu olmaz mı bilmiyorum. Dağılım ve dağılımdaki denge önemli. Ben bizim dörde vekile en yakın parti olduğumu düşünüyorum. AK Parti’nin iki vekilde kalacağını tahmin ediyorum” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi