Çakırözer'i kim dinleyecek?

Türkiye genelinde 300'ün biraz altında SMA hastası olduğunu belirten CHP Milletvekili Utku Çakırözer, SMA'lı çocukların ilaçlarının sistem tarafından karşılanmasını istedi

1 Aralık 2021 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir

Türkiye genelinde 300'ün biraz altında SMA hastası olduğunu belirten CHP Milletvekili Utku Çakırözer, SMA'lı çocukların ilaçlarının sistem tarafından karşılanmasını istedi. Öğrendiğimiz kadarıyla devletimiz SMA'lı çocuklara bir ilaç veriyormuş. Ancak söz konusu "ucuz" ilaç hastalığı tedavi edemiyor, hastalığın bir nebze gerilemesine neden oluyormuş. Dolayısıyla hastalığı kesin olarak gideren, ancak 2 milyon Avro maliyeti bulunan bir ilaca ihtiyacımız var ki, bu ilacı sosyal Güvenlik Kurumu karşılamıyor. Toprak bebek öğreniğnde olduğu gibi para küçük bir ihtimalle, kampanya düzenlenerek toplanıyor. Büyük ihtimalle ise para toplanamıyor ve küçücük yavrularımız, fukaralıktan ölüp gidiyor.

Sevgili hükûmetimizin 13 uçağı olduğunu biliyorum. Ancak kaç sarayı olduğunu bilmiyorum. İtibardan tasarruf etmeyen Saray'ın minicik yavrularımızın canından tasarruf etmesi ise ben dâhil hepimizi üzüyor.

İşti Utku Çakırözer de böyle bir üzüntüyü yaşamayalım ve parmak kadar çocuklarımız ölmesinler diye TBMM'ye bir önerge vermiş.Çakırözer'in sunduğu yasa teklifi kanunlaşacak mı? Pek zannetmiyorum. Zira muhalefetin verdiği bu tip teklifler AK Partili vekillerimizin ve AK Partili amcalarına bakarak oy kullanan MHP'li vekillerimizin oylarıyla reddediliyor. Elbette bu kez yanılmayı çok isteriz. İnşallah milletvekillerimizin vicdanı gâlip gelir ve çocuklarımızın ölümünün altına imza atılmış olmaz.

 

Çıtayı yükselt, pabucu dama atma

CHP'nin olaylı Bolu Belediye reisi Tanju Özcan katıldığı bir TV programında amacının Yılmaz Büyükerşen'in pabucunu dama atmak olduğunu söyledi. Şimdi bir avukat olan Tanju Özcan'ın kelimeleri daha özenli seçmesini beklerdim. Eğer aklına ilk gelen kelimeyi söylüyorsa, vay müvekillerinin başına...

Pabucu dama atmak demek, bir kişinin itibarını iki paralık etmek demektir. Yani düşmanlar arasında söylenir. Muhtemelen Tanju Özcan, "Çıtayı daha yukarı çıkartmak, Büyükerşen'in yaptıklarından daha başarılı işlerin altına imza atmak" hevesinden bahsetmiş. Elbette iddialı olmak güzel bir şey. Politikacılar, "Daha iyisini yapacağım" derlerse, bu işten biz vatandaşlar karlı çıkarız. Sayın Özcan'ın Büyükerşen'den daha başarılı işlerin altına imza atması hedefine gelince... Bu işi yapabilmesi için de fırın ekmek yemesi gerekir. Hatta evvela Türkçe öğrenmeye başlasa isabet olur.

 

Kampanya hızlanır

Trabzonspor dosyasının kapatılması için kurulan https://www.dosyakapat.com/ adresine olan ilginin, bugünden itibaren katlanarak artacağına inanıyorum. Zira Eskişehirspor yönetimi kampanyayı ay sonunda açtı. Buyüzden katılım – doğal olarak – biraz az kaldı. Ancak ayın 1'i itibarıyla taraftarlarımızın söz konusu kampanyaya gerekli ilgiyi göstereceğine eminim. Biz taraftarlara düşen, "Az – çok" demeden elimizden gelen yardımı yapmak. Elbette ortadaki ekonomik sıkıntıları biliyoruz. Ancak bir defaya mahsus ve hiç olmazsa verilen 26 liranın kimseye zararı olmaz. Eskişehirspor'u seviyorsak, gerekli yardımlarda bulunmalıyız.

6 milyon liranın yarısını bile bulsak, yöneticilerimiz işadamlarını ziyaret edip, "Ağbi bir 250 bin lira kadar atıver" deme cesaretini bulsunlar. Biz taraftar ne kadar para toplarsak, işadamlarımızı da o kadar cesadetlendiririz.

 

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
berber 1 Aralık 2021 13:15

yancılarını amigo yapmışlar, kimsenin gıkı çıkmasın diye

0 0 Cevap Yaz
Lokomotif 1 Aralık 2021 10:09

Bu "dosya kapatlara" sebep olan eski başkanlardan hiç ses seda çıkmıyor? Napıyorlar acaba bu dosyalar kapansın diye?

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi