İmamoğlu boşuna dolaşmıyor

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bilecik’te düzenlenen bir temel atma törenine katıldı. Komşumuz Bilecik’teki tören ES TV ekranlarından da canlı olarak yayınlandı. Törene Eskişehir’den Kazım Kurt ve Ahmet Ataç da katıldı

31 Ocak 2023 07:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bilecik’te düzenlenen bir temel atma törenine katıldı. Komşumuz Bilecik’teki tören ES TV ekranlarından da canlı olarak yayınlandı. Törene Eskişehir’den Kazım Kurt ve Ahmet Ataç da katıldı.
AK Partiler Ekrem İmamoğlu’nun yurt gezisine çıkmasını eleştiriyor. Aynı AK Partililer – sanki bir suç işliyormuş gibi – ve gizli bir bilgiyi paylaşırcasına, “İmamoğlu Cumhurbaşkanı olmak için gezi düzenliyor” ifadelerinde bulunuyor.
Öncelikle İmamoğlu Cumhurbaşkanı olmak isteyebilir ve bir kampanya yürütebilir. Ne yani AK Parti’den izin mi alması gerekiyor? Ayrıca AK Partililer sanırım unuttular; İmamoğlu hakkındaki “Ahmak Davası”nı bizzat kendileri destekledi. Yani endişe etmesinler; İmamoğlu Cumhurbaşkanı olamayacak. Saray çok akıllı; karşısına kimlerin çıkıp kimlerin çıkmayacağını şansa bırakmıyor…
Peki o halde İmamoğlu ne için yurt gezisine çıkıyor?
Cevap CHP Genel Başkanlığı için…
Muhtemelen önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak.
Eğer ki Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse zaten mesele kalmaz; CHP için yeni bir genel başkan seçmek gerekir. Yok Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybederse, işte o zaman kendisi ve etrafındaki “Kerameti kendinden menkul” politbürosu bir daha CHP’den içeri adım atamaz.
Yani İmamoğlu boşuna dolaşmıyor. Bir sonraki dönemin CHP Genel Başkanı olmak istiyor. Eskişehir örgütünün katar katar Bilecik’e göç edip, Ekrem İmamoğlu’yla fotoğraf çektirme yarışına girmesinin boşuna olduğunu mu düşünüyorsunuz?
 

Genel af geliyor

Saray yönetimi seçim öncesi bütün doğru hamleleri yapıyor. Millet İttifakı ise bütün hataları gerçekleştiriyor. Bütün bunlara karşın Cumhur İttifakı, ancak yüzde 40’a yaklaşmayı başardı.
Yani Saray açısından bakacak olursak; olmuyor, olmuyor, olmuyor…
Şimdi iktidarın yapacağı daha ne kaldı? EYT meselesi çözülüyor. Hayali toplu konut hamleleri tam gaz devam ediliyor. Haftada üç kere doğalgaz, iki kere petrol ve bir kere altın madeni bulunuyor. Merkez Bankası harıl harıl para basarken vergi afları birbirini kovalıyor. Rusya’dan veresiye alınan gaz ile, Arap dostlarımızın masaya attığı bahşişler ile ekonomi Mayıs 14’e kadar ayakta tutulmaya çalışılıyor.
Geriye bir genel af kaldı. Ki yakında hapishanelerin kapıları da ardına kadar açılacaktır…
 

Pazarcıdan al haberi

Üreticiye sorarsanız tarımsal ürünlerin fiyatları çok düşük. Çiftçimiz artan maliyetleri bile karşılayamıyor. Vatandaşa sorarsanız fiyatlar çok yüksek. Artık bazı ürünleri kiloyla almak hayal oldu. Türkiye’nin bolluk ve bereket dolu günleri geride kaldı. Yeni Türkiye’de alışveriş taneyle…
Her ne kadar A Haber gibi Saray medyası artan fiyatlardan dolayı “Kötü kalpli pazarcılar”ı suçlasa da gerçekler öyle değil. Pazarcılar da ailelerini geçindirmeye çalışıyor ve onların da durumu hiç iyi değil.
Bütün bu beceriksiz ekonomi yönetimi yetmezmiş gibi kuraklık da eklendi. Bu sene son yıllarda gördüğümüz en kurak kışı geçiriyoruz. İşte piyasanın nabzını çok iyi tutan pazarcılar da bu kuraklığa değiniyor. Şu anda fiyatlar pahalı da olsa piyasada ürün olduğuna dikkat çeken pazarcılar, seneye ürünlerin de bulunmayacağını söylüyor.
Acilen önlem almamız ve kuraklık karşısında neler yapacağımızı masaya yatırmamız lazım. Yoksa seneye şu an yediğimiz bütün ürünleri iki katı para vererek bile bulamayacağız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
GÜRBÜZ 31 Ocak 2023 17:29

Cumhur ittifakı yüzde 40 a yaklaştı derken yüzde 60 a demek istediniz sanırım.

5 5 Cevap Yaz
Acil 31 Ocak 2023 10:59

Genel af zaruri hâl almıştır

7 0 Cevap Yaz
Nurullah 31 Ocak 2023 09:48

Kerem bey Ihlamurkent - vadişehir - söğütönüne giderseniz toplu konutların hayali olmadığını görürsünüz.

8 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi