İlkokul Öğrencilerine Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlkokul Öğrencilerine Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi
A
a

Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği Trafik Büro Ekipleri İlkokul Öğrencilerine Trafik Güvenliği Ve Trafik Kuralları İle İlgili Eğitim Verdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya’nın Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği Trafik Büro ekipleri, ilkokul öğrencilerine trafik güvenliği ve trafik kuralları ile ilgili eğitim verdi.
Eğitimde, trafiğin tanımı, insan hayatındaki önemi, trafik işaretleri, anlamları, karayolunda yayaların doğru hareket tarzları, yaya geçitlerinde öğrencilerin hareket tarzı, emniyet kemeri ve kask kullanımının önemi anlatıldı. Öğrencilere, okul servis araçlarında dikkat edilmesi gerekenler belirtildi.
Verilen eğitimle ilgili yapılan Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği’nden yapılan açıklamada, "İnsanın en kutsal hakkı yaşam hakkıdır. Trafik kazaları ülkemizde bu hakkı tehdit eden en büyük faktörlerdendir ve bu tehdidin ortadan kalkmasında çözüm ise eğitimdir, insanların bilinçlendirilmesidir. Trafikte bilinç ve sorumluluk kişiye ne kadar erken yaşta kazandırılırsa sonuç da o kadar etkili olacaktır. Bu doğrultuda Pazarlar ilçemizde Trafik Büro ekipleri tarafından Pazarlar İlkokulu öğrencilerine trafik güvenliği ve trafik kuralları ile ilgili eğitimler verdik. Geleceğin sürücülerini yetiştirmek ve trafik kültürünü yerleştirmek amacıyla verdiğimiz eğitimlerde trafikte sakin ve saygılı olma, sürücülere hoşgörü gösterme, sabırlı olma, birbirini uyarma, öfke kontrolü, emniyet kemeri kullanımı konularına yer verildi. İlçemizdeki tüm İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik trafik eğitimleri vermeye devam edeceğiz " denildi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi