İlkbahar ne zaman başlıyor? Google’dan “İlkbahar geldi ” doodle’ı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlkbahar ne zaman başlıyor? Google’dan “İlkbahar geldi ” doodle’ı
A
a

İlkbahar mevsimi için Google özel ‘İlkbahar geldi” doodle’ı hazırladı. Google’ın hazırladığı bu doodle nedeniyle herkes ilkbahar ile ilgili arama yapmaya başladı. Koronavirüs sebebiyle dışarıda vakit geçiremediğimiz bu günlerde herkesin merak ettiği, baharın başlangıcı normalde 21 Mart diye bilinirken neden Google 19 Mart’ta “İlkbahar geldi” doodle’ı hazırladı? Bütün sorunların

Sütiş Eskişehir
İlkbahar geldi mi? İlkbaharın başlangıcı ne zaman? Gibi sorular Google kullanıcıları tarafından aranıyor. Bu sabah Google’ı açan herkes Google’ın “İlkbahar geldi” doodle’ı ile karşılaştı. Peki ilkbahar geldi mi? İşte 2020 ilkbahar başlangıcının tarihi…

İLKBAHAR NE ZAMAN BAŞLAR?

İlkbahar her sene 21 Mart gününde başlar ve 23 Haziran yaz ekinoksuna kadar sürer. Normalde bu yıl 2020 senesinde ise ilkbahar 21 Mart Cumartesi günü başlaması bekleniyordu. Ancak bu tarih aslında yaklaşık bir tarihtir. Google’ın “İlkbahar geldi” doodle’ı da bundan dolayı yayımlandı. Bu tarih senden seneye bazı ufak farklılıklar gösterebilmektedir. Mesela geçen yılda olduğu gibi 2020’de Kuzey Yarımküre ekonoksu 20 Mart saat 03.50’de yaşamaya başlayacak.

ilkbahar ne zaman baslar 19 03 2020

21 MART (İLKBAHAR) EKİNOKSU NEDİR?

21 Mart Ekinoksunda güneş ışınları ekvatora 90 derecelik dik açıyla gelir. Bu olayla beraber gündüz ve gece birbirine eşitlenir. Kuzey ve Güney kutbu da aynı zamanda gündoğumu hattına girer. Böylelikle gün ışığı her iki yarımkürede eşit olarak paylaşılır. İlkbahar Ekinoksuyla beraber Güney Yarımkürede gündüzler gecelerden daha uzun olmaya başlar. Kuzey Yarımküredeyse geceler gündüzlerden daha uzun olmaya başlar.

21 MART’TA NE OLUYOR?

21 Mart’tan itibaren Kuzey Kutbunda 6 ay gündüz, Güney Kutbunda ise 6 ay gecenin süreceği günler başlar. Gündüz ve gece süreleri birbirine eşitlenir.

İLKBAHARIN ÖZELLİKLERİ

İlkbahar, kış ile yaz arasında mevsimdir. Kuzey Yarımkürede Mart ve Haziran ayları arasında yaşanmaktadır. İlkbahar geldiğinde ağaçların çiçek açtığı görülür. Hava sıcaklıkları da bu dönemde artmaya başlar. İlkbahar mevsiminin gelmesiyle kış ayları boyunca yağan karlar erimeye başlar. Bu aylarda bol yağmur yağışları meydana gelir. Böylelikle barajlar, göller gibi su yatakları su ile dolmaya başlar.

google doodle ilkbahar geldi 19 03 2020

TÜM EKİNOKS TARİHLERİ

  • 21 Mart Ekinoks: Gece ve gündüz eşit hale gelir, Kuzey Yarımkürede ilkbahar başlar, Güney Yarımkürede sonbahara başlar.
  • 21 Haziran Yaz gündönümü: Senenin en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı gündür. Kuzey Yarımkürede yaz başlar, Güney Yarımkürede kış başlar.
  • 23 Eylül Ekinoks: Gece ve gündüz eşit hale gelir. Kuzey Yarımkürede yaz sona erer, sonbahar başlar. Güney Yarımküre ise bahara geçer.
  • 21 Aralık Kış gündönümü: Senenin en uzun gündüzü, en kısa gecesinin yaşandığı gündür. Kuzey Yarımkürede kış başlar, Güney Yarımkürede yaz başlar.

ekinoks-tarihleri 19 03 2020

BAHAR YORGUNLUĞU NEDİR?

Güneşin daha dik gelmesi ile ısınan denizlerden suyun daha fazla buharlaşması ve bununla birlikte artan nem bahar yorgunluğuna sebep olmaktadır. Hava sıcaklığı ile artan nem oranı kendimizi daha yorgun hissetmemize neden olmaktadır. Nem artılı burun, boğaz ve orta solunum yollarında ödeme sebep olarak akciğere giden oksijen miktarını azaltmaktadır. Oksijenin azalması nedeniyle vücut çeşitli bölgelerdeki kan damarlarını büzmektedir. Bundan dolayı da gastritler artar, tiroit hormon salgısı azalır. Hipertansiyon ve kalp krizleri artış gösterir. Ciltte kuruma meydana gelir. Saç dökülmeleri artar. Yorgunluk artar ve baş dönmesi görülür. Nefes darlığı ve hareket etmede güçlükler yaşanabilir.

bahar yorgunlugu nedir 19 03 2020

BAHAR YORGUNLUĞUNDAN KORUNMA YOLLARI

Bahar yorgunluğu hisseden kişiler için tatil yapmak önemlidir. Sabahları aç karnına en az 5 dakika yürüyüşler yapılabilir. Sabahları ayrıca 10-15 dakika boyunca açken egzersiz yapılabilir. Meyve ve sebze tüketimi artırılmalıdır. Gün içerisinde en az 3 litre su tüketilmelidir. Uyku süreleri düzenlenmeli ve düzenli uyku uyunmalıdır. Kola, kafein ve alkol de azaltılmalıdır.

DOODLE NEDİR?

Google özel günlerde doodle yayımlar. Tatilleri, yıl dönümlerini doodle aracılığı ile kutlar. Ayrıca bilim insanlarını anmak amacıyla da doodle yayımladığı olur. Doodle, Google’ın logosunda gerçekleştirdiği eğlenceli değişikliklerdir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi