İlk sözü Hoca verdi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlk sözü Hoca verdi...
A
a

Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Atila Tomsuk, belediye başkan adaylarının Termik Santrale karşı çıkması gerektiğini ve taahhüt vermeyen adaya oy vermeyeceklerini söyledi. Büyükerşen ise Alpu’ya termik santral yapılması asla müsaade etmeyeceğinin sözünü verdi.

Sütiş Eskişehir
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi 64. kuruluş yılı dolayısıyla gece düzenlendi. Anemon Otel’de düzenlenen geceye CHP Milletvekili Utku Çakırözer, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Atila Tomsuk, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, oda başkanları ve üyeler katıldı. Gecede konuşan Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Atila Tomsuk meslek ve meslektaşlarının sorunlarının ülke sorunlarıyla birebir aynı olduğu oda olarak her sorun için çözüm önerileri ürettiklerini söyledi. Meslektaşlarının ekonomik krizden etkilendiğini aktaran Tomsuk, “Kamuda ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımız ekonomik kriz koşullarında en çok etkilenen kesimler arasında yer alıyor. İşsizlik tehlikesi, düşük ücretlerle çalışma, güvencesiz veya sigorta primlerinin gerçek ücretler üzerinden yatırılmaması meslektaşlarımızın en büyük problemleridir” dedi.

TAAHHÜT VERMEYENE OY YOK

Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral hakkında da konuşan Tomsuk, termik santrale karşı taahhüt vermeyen belediye başkan adaylarına oy vermeyeceklerini aktardı. Tomsuk, “Şehrimizde yapılmak istenen termik santrale karşı hukuksal çalışmalarımız sürmektedir. Bu konuda TMMOB çatısında Ankara’da bir komisyon kurulmuştur. Her türlü yasal yolla termik santralin kurulmaması için çalışmaktadır. İnsanlarımız kanser olmaması için toprağımızın ve havamızın kirlenmemesi için ve Türkiye’nin en büyük ovalarından olan Alpu Ovasının kurtulması için iktidarın bu sevdadan vazgeçmesini istiyoruz. Bunun yerine yenilebilir enerji kaynaklarına dönmesini istiyoruz. Yerel seçimler yaklaşırken bütün belediye başkan adaylarından bu termik santrale karşı çıkmasını istiyoruz ve seçimden önce hepsinden taahhüt istiyoruz. Şu iyi bilinmeli ki taahhüdü vermeyen hiçbir belediye başkan adayına biz mühendisler oy vermeyeceğiz” diye konuştu.

"ASLA İZİN VERMEYECEĞİM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de yaptığı konuşmada Alpu’da yapılması planlanan kömürlü termik santrale dikkat çekti. Büyükerşen, “Makine Mühendisleri bir ülkenin kalkınmasını sağlayan, ana lokomotiftir. Pek çoğumuz bunun farkında değiliz. Her ne kadar bugün Türkiye ekonomisi inşaat beton örme kalkınması şeklinde orta yer çıkıyorsa da o binaların kullanılabilir hale gelmesinde de mutlaka makine mühendislerinin imzasın alıyoruz. Onun için ben teknolojinin gelişmesi ve kalkınmasında makine mühendislerini ve onların oynayacağı rolü, fevkalade önemsiyorum. Nitekim salona girdiğim andan itibaren, gördüğüm gençlerin makine mühendisi olduğunu öğrenince hem tebrik ettim ve hem Türkiye için ümidim bir kat daha arttı. Ama aynı zamanda da hüzünlendim. Onları büyük bir işsizlik bekliyor. İnşallah o işsizlikten yakalarını kurtarırlar diye ümit ettim.biz belediyelere de bu konuda ne düşüyorsa, yapmaya gayret edeceğiz bundan hiç birinin şüphesi olmasın. İnşallah önümüzdeki yıllar makinaların gümbür gümbür çalıştığı makine mühendislerinin Türkiye’nin petrolü yok ama makine mühendisleri var o bize yeter dedirtebilecek, bir güce sahip olduğumuzu kolaylıkla haykıracağız. Bu arada sayın Makine Mühendisleri Odası’nın taahhüdünü ilk veren de ben olayım. Alpu’da kömürlü termik santral kurulmasına asla müsaade etmeyeceğim söz veriyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından geceye katkı sunanlara plaket verildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çorbaya Tuz 3 Aralık 2018 18:49

Padisahim cok yasa isimli yazar arkadaş, olay senin dediğin gibi değil, burda tüm mühendisler adına onların iradesini ipotekleyen faşizan bir tavır var. Bende karşıyım termik santrale ve mühendisde değilim ama tüm mühendisler adına bu elemanlar nasıl taahhütte bulunuyor, üslupla ilgili bir sıkıntı görüyorum vatandaşın açıklamasında, bu makamlar birikim ve iş yapış tarzı açısından ve hukuk açısından dikkat gerektiren makamlardır. Bölücü olmamak gerekir herkes söylediği söze dikkat edecek, yada bırakıp gidecek

2 18 Cevap Yaz
gürcan 3 Aralık 2018 18:35

hadi mühendisler odasına söz geçirdin bize nasıl sözün geçer sana inat vereceğiz biz seni dinlemeyiz sözünde geçmez tınlamayız

2 17 Cevap Yaz
Padisahim cok yasa 3 Aralık 2018 16:45

Odalar bir siyasi partinin atka bahcesiyse oraya herkes mudahale etmelidir.Ziraat mühendisleri kalkipta alpu ovasina termik yapilabikir demesi odalarin birliklerin fakültelerin kimin arka bahcesi oldugunu gösteriyor.Cok sükur kendi kendini zehirlemeyi isteyen insan sayisi azda gelecekte cocuklarimiza temiz bir şehir birakacagiz.Yoksa örümcek beyinliler hlanlamadan dikerlerdi zehir santralini!!!

18 1 Cevap Yaz
Ayıp 3 Aralık 2018 15:46

Hoca sözde verir vermez de o siyasetçi, orda bir sorun yok, sorun haddini aşan odacılarda. Benim şahsi kararıma sen ne karışırsın, tüm mühendisler adına nasıl söz veriliyor o anlaşılmış değil. Sen kendi adına konuş fakat tüm mühendisler adına oy ipoteği hangi gerekçeyle düşünülebilir. Bakın düşünülemeyeceğini ifade ediyorum söylenmesi ayıptır. Herkes yetki ve sorumluluğunu bilecek. Ayrıca odayı neden siyasete alet edip bir partinin arka bahçesi yapma gayretine giriyorlar anlaşılmış değil. Ha aday olacaksan çık kardeşim aday ol makine odasını niye alet ediyorsun

5 30 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi