İlginç çıkış: TÜLOMSAŞ taşınsın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlginç çıkış: TÜLOMSAŞ taşınsın!
A
a

TÜLOMSAŞ’ın Organize Sanayi Bölgesine taşınarak hem demiryolu kümelenmesine katkı sağlanabileceğini hem de boşalan arazi sayesinde şehir trafiğine çözüm üretilebileceğini söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Ektaş, TÜLOMSAŞ arazisinin Eskişehir halkının yararına kullanılabileceğini belirtti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Mehmet Ektaş, TÜLOMSAŞ’ın organize sanayi bölgesine taşınarak, mevcut alanın Eskişehir halkının yararına kullanılması talebinde bulundu. İl Binasında yapılan açıklamada Ektaş, “Şehrimiz tek merkezli çarşı yükünü kaldıramayan kalabalık ve gürültü kirliliği ile baş edemeyen ve bunun yanında ağır bir trafik ve park sorunu ile yüzleşemeyen noktaya gelmiştir. Yaşam kalitemizi yükseltmek, modern şehir yaşamına kavuşmak ve geleceğin ‘yenilenmiş’ Eskişehir’ini kurabilmek için acil olarak cesaretle atmamız gereken adımlar vardır. Bu adımlardan biri de TÜLOMSAŞ’ı Organize Sanayi Bölgesine taşımak ve ortaya çıkacak 500 bin metrekare alanı halkımızın hizmetine kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

Şehirde sıkışıp kaldı
TÜLOMSAŞ’ın şehrin içerisinde sıkışıp kaldığını dile getiren Ektaş, “TÜLOMSAŞ kendine yüksek hızlı tren setlerini imal etme konusunda hedef koymuştur. Bu hedefi gerçekleştirebilecek birikime sahiptir. Hızlı tren setlerinin Eskişehir’de üretilmesi konusu tüm halkımızın olduğu gibi partimizin de birinci önceliğidir. TÜLOMSAŞ’ın mevcut altyapı ve tesislerinin fiziksel özellikleriyle, bulunduğu alanda daha fazla büyümesin8in imkansız olmasıyla hızlı tren setleri ile tramvay ve metro setlerini kurulacak yeni tesislere ihtiyacının olduğu açıktır. Organize Sanayi Bölgesine taşınmak hem TÜLOMSAŞ’ın hem de şehrimizin geleceği açısından önemlidir. Demiryolu-OSB, TÜLOMSAŞ, URAYSİM ve yan sanayi kuruluşları ile birlikte bir demiryolu ihtisas OSB’si olabilir. Böyle bir OSB, Raylı Sistemler Kümelenmesi oluşumunun da içini doldurur, oluşuma hayat verir. Bu hem sektör hem de Eskişehir açısından çok kazançlı olur. Eskişehir’de büyük istihdam imkanı oluşabilir” diye konuştu.

Trafiğe de çözüm olur
TÜLOMSAŞ’ın kurulacak Demiryolu OSB’sine taşınmasının Eskişehir trafiğine de çözüm üreteceğini aktaran Ektaş, “TÜLOMSAŞ’ın Organize Sanayi Bölgesine taşınmasıyla; Ali Fuat Güven Caddesi, Ambarlar Sokağa, Şahin Caddesine, Çevre Yoluna ve Çevre Yolu üzerinden Tepebaşına, Zübeyde Hanım Bulvarı ise, TÜLOMSAŞ arazisi üzerinden Ali Fuat Güven Caddesine ve Ertuğrulgazi Mahallesine bağlanabilir. TÜLOMSAŞ arazisi üzerine inşa edilecek sosyal donatılar, meydan ve kültür merkezleriyle yeni bir cazibe merkezi, Hamamyolu örneği yaratılabilir. Böylece şehrimizin büyük bir bölümüne hitap edecek yeni yaşam alanıyla şehri merkezinin yükü dağıtılabilir” şeklinde konuştu. Ektaş projeyi tartışmaya açarak, Eskişehir halkının takdirine sunduklarını sözlerine ekledi.
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Osman Nuri Türkmen 20 Temmuz 2019 13:48

Katılıyorum çok geç gündeme geldi enaz 20 sene önce uygulanmaliydi

0 0 Cevap Yaz
Katılıyorum geçde olsa güzel düşünce bir an önce başlanmalı 20 Temmuz 2019 11:00

0 0 Cevap Yaz
Asım 19 Temmuz 2019 13:11

rahatsız mı olmuş yılların Tülomsaş 'ından ?

1 3 Cevap Yaz
Orhan 19 Temmuz 2019 12:57

Şehri ikiye bölen tülomsaş taşınır iyi bir planlama yapılırsa trafik biraz rahatlar

3 3 Cevap Yaz
esesli 19 Temmuz 2019 11:57

herşey para değil bir şehrin hafızası olmalı yık yeniden yap bence akıllıca değil

1 3 Cevap Yaz
REAL ESESLEE 19 Temmuz 2019 11:43

ÇOK DOĞRU BİR TESPİT ALTINA İMZAMI ATIYORUM.

3 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi