İLAÇ DEVİ NOVARTİS'E SORUŞTURMA

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İLAÇ DEVİ NOVARTİS'E SORUŞTURMA
A
a

Uluslararası medyada yer alan rüşvet iddiaların ardından Sağlık Bakanlığı dünyaca ünlü ilaç üreticisi Novartis hakkında soruşturma başlattı.

Sütiş Eskişehir
Bloomberg'de yer alan habere, Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan rüşvet iddiları nedeniyle Novatis hakkında soruşturma başlattı. İddiaların ardından bir açıklama yapan Novartis iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

İsimsiz bir ihbarcı, İsviçre merkezli ilaç şirketi Novartis'i bir danışmanlık şirketi üzerinden Türkiye'de rüşvet dağıtarak toplam 85 milyon dolar değerinde yeni iş ve rekabet avantajı sağlamak ile suçlamıştı.

İKİ İLACIN TÜRKİYE'DEKİ İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ İDDİASI

Novartis'in elde ettiği yeni iş ve rekabet avantajı, şirketin ürettiği ilaçların kamu hastaneleri satın alma listelerine eklenmesi ve iki ilacın Türkiye'deki isimlerinin kamu izniyle değiştirilmesinden oluşuyor. İddiaya göre, iki ilacın Türkiye'deki isimlerinin  değiştirilmesi başka ülkelerde ilaçların fiyatlarının düşürülmesinin önüne geçiyor.

NOVARTİS İDDİALARI YALANLADI

Novartis Türkiye, basında yer alan 'rüşvet' haberleriyle ilgili olarak, "Novartis Türkiye ile ilgili asılsız iddialar, ismi belli olmayan bir kişiye ait eski bir şikayete dayanmaktadır" açıklamasında bulundu.

Novartis Türkiye'den yapılan açıklamada, "2013 yılında bu konuyla ilgili yürütülen iç soruşturmada bu iddiaların tamamen asılsız olduğu ortaya çıkmıştır" denildi.Açıklama şu şekilde:
"Novartis Türkiye ile ilgili asılsız iddialar, ismi belli olmayan  bir kişiye ait eski bir şikayete dayanmaktadır. 2013 yılında bu 
konuyla ilgili yürütülen iç soruşturmada bu iddiaların tamamen asılsız olduğu ortaya çıkmıştır.2014 yılında Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu iddialarla ilgili bir soruşturma açmıştır. Novartis soruşturma sürecinde tüm kurumlarla tam işbirliği sonucunda tüm iddiaların asılsız olduğu sonucuna  varılmıştır ve Bakanlık tarafından hiçbir aksiyona gerek görülmemiştir.
Standart raporlama uygulamalarımız çerçevesinde tüm iddialar ve soruşturma sonuçları SEC (Securities and Exchange Commission – Amerika’da Yolsuzlukla Mücadele Kanunu’na uygunluğu denetleyen kurum) ve yerel makam-mercilere raporlanmıştır. Novartis olarak tüm iş süreçlerimizde yüksek standartlardaki etik uygulamalara, mevzuat ve uyumluluk kurallarına uygun hareket ediyor, bu çerçevede tüm iddiaları ciddiyetle ele alıyoruz."
Kaynak : Habertürk
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi