İktidar partisi Eskişehir'de yenildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İktidar partisi Eskişehir'de yenildi
A
a

CHP İl Başkanı Recep Taşel, ES TV’de yayınlanan ‘Seçime Doğru’ programına konuk oldu. ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş’ın sorularını yanıtlayan Taşel, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 50 oy almasının yeterli olmadığını dile getiren Recep Taşel, “Hedefimiz hem 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde 1. parti olmak hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek oyu almaktı. İkisini de başardık gibi görünüyor ancak Eskişehir’de yüzde 50 üzerinde oy almış olmamıza rağmen eksik görüyoruz. Dokunamadığımız yerlere dokunacağız, ifade etmekte zorlandığımız yerlerde kalan günlerimizi verimli kullanarak, oyumuzu yüzde 60 civarına taşımayı hedefliyoruz” dedi.

ESKİŞEHİR’DE YENİLDİLER

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehir’den 3 milletvekili çıkarmasını beklediğini aktaran Taşel, “7 olan milletvekili sayımız 6’ya düşmüş olmasına rağmen CHP’nin 3 milletvekili çıkarması önemlidir. Millet İttifakı’nın 4 milletvekili çıkarması değerlidir. İktidar partisi Eskişehir’de yenilmiştir.  1. sıraya bakanı koymuştur, 2. sıraya eski bir bakanı koymuştur. Eşitsiz bir şekilde yarışmış olmamıza rağmen bu başarıyı Millet İttifakı olarak gösterdik” ifadelerini kullandı.


KARALAMA KAMPANYASI

Alpu ve Seyitgazi’de oyların düşük çıkmasıyla ilgili yapılan karalama kampanyalarının kırsalı olumsuz etkilediğini belirten Taşel, “Son 1 hafta, üzerimizden çok ciddi oyunlar oynandı. PKK’lılar yapıştırması, her yere etiket dağıtılması gibi… Çoğundan şikayetçi olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapmış olmamıza rağmen bugün bile Odunpazarı bölgesinde karalama kampanyaları devam ediyor. Kırsal kesimdeki yurttaşlarımız bundan daha yoğun etkileniyorlar. Bizim bunu tersine çevirmemiz mümkün. Kendimizi ifade edip oralarda ki kayıpları yerine koymayı planlıyoruz. İlçe başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Sayın Belediye Başkanımızla da bir görüşme yapacağım. Sahaya inerek kendimizi doğru ifade edeceğiz. Oralardaki yurttaşlarımıza alışveriş kartları dağıtıldı, hatta ‘alışveriş kartlarında keşke daha yüksek meblağlar olsaydı’ dedik. Küçük altın ve alışveriş kartlarından çok bahsediliyor. Özellikle bazı ilçelerimizde PKK’lı söylemlerinden çok etkilenildiği söyleniyor. Biz bunları masaya yatırdık. Her birinden 8’er 10’ar puan yükseldiğimizi 28 Mayıs’ta göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi