İkinci kez buluştular

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İkinci kez buluştular
A
a

Eskişehir Yerli Otomobil Platformu (EYOP), ikinci kez bir araya geldi. EYOP’un herkeste heyecan oluşturduğunu ve otomotiv sektörünün önemine değinen Nadir Küpeli, “Bugün dünyada otomotiv üretiminde 16. sıradayız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Türkiye ve dünyadaki otomotiv sektörünün değerlendirildiği toplantıya Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden gelen öğretim görevlileri de katılarak sunum gerçekleştirdiler. Toplantı hakkında bilgi veren Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, EYOP’un Eskişehir’de bir heyecan oluşturduğunu belirterek, “OSB’miz, odalarımız, borsamız, esnaf birliğimiz ve işadamları derneklerimiz bir araya geldik. EYOP şehrimizde ciddi bir heyecan oluşturdu. Hedefimiz yerli otomobilin burada üretilmesiydi ama gördük ki bu oluşum birlik ve beraberliğimizi sağlamada büyük bir adım oldu” dedi.  Yerli otomobili üretecek olan gurupla görüşmelerinin sürdüğünü, bir yandan da Eskişehir’de üretime katkı verebilecek firma tespitlerinin devam ettiğini belirten Küpeli, bu sayede projeler ve işbirliklerinin başladığına vurgu yaptı.

OTOMOTİV ÜRETİMİNDE 16. SIRADAYIZ
Toplantıda Türkiye’nin yerli otomobilinin nasıl bir yapıda hayata geçirileceğinin sorgulandığını ifade eden Küpeli, “ODTÜ’den gelen hocalarımızla konuyu detaylarıyla değerlendirme imkânımız oldu. Bugün dünyada otomotiv üretiminde 16. sıradayız. Daha üst basamaklara nasıl çıkarız, rakiplerimize göre nasıl inovatif bir şeyler yaparız, daha önemlisi bunu Eskişehir’de nasıl başarırız gibi konuları değerlendirdik. Bu alanda çalışmalarımız devam edecek” dedi. EYOP’un gerçekleştirdiği ikinci geniş katılımlı toplantıya ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, EOSB Müteşebbis Heyet Başkanı İsmail Kunduracı, ETB Başkanı Ömer Zeydan, ETO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Can Apaydın, Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, MÜSİAD Başkanı Ayhan Arslan, TÜMSİAD Başkanı Ali Engiz, Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Hakan Bayar, EOSB Başkan Yardımcısı Metin Saraç katıldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Raykentli 1 Ocak 2018 02:36

Bursa'da Sakarya'da Gebze'de ki otomobil fabrikalarında çalışan bir çok Eskişehirli gencimiz var gerek idari kadrolarda gerekse üretim bantlarında ve otomotiv yan sanayi olarak da kendini kanıtlamış Eskişehir firmaları var bunlar göz ardı edilmemelidir

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi