İkinci eşi bulma sitesi hakkında dava açıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İkinci eşi bulma sitesi hakkında dava açıldı
A
a

Türkiye’de ikinci, üçüncü, dördüncü eş arayanlar için 'evlilikci.com' adını taşıyan bir site açılmış, sitenin basında duyulmasının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından (BTK) site kapatılmıştı. Bugün de Türk Kadın Dernekleri Federasyonu bu site hakkında dava açtı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de skandal bir olay ortaya çıktı. İngiltere ve Endonezya’dan sonra Türkiye'de de ikinci eşi bulmak için site açıldığı anlaşıldı. Evlilikci.com adını taşıyan sitenin “hakkımızda” bölümünde şu ifadeler yer alıyordu:

“Türkiye’nin ilk, dünyanın üçüncü (İngiltere ve Endonezya’dan sonra), ikinci eş bulma sitesine hoşgeldiniz… Tüm semavi dinlerin izin verdiği ve ülkemiz kültürüne uygun ikinci eş kurumu bazı sorunların çözümüdür.”

Kim tarafından kurulduğu bilinmeyen sitede Nisa suresinden yapılan alıntı:

“Nisa-3: Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin.”


Dava açıldı

Bu skandalın ortaya çıkmasının ardından kadın dernekleri şikayette bulundu, site BTK tarafından katıldı. Bugün de Türk Kadın Dernekleri Federasyonu bu site hakkında dava açtı. 

Bu sitenin kurucularının Medeni Kanunu hiçe saydıkları belirtilen dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: Dini nikahla ikinci evlilik yapılacağını, böylece günaha girmeden erkek ve kadınların ihtiyaçlarının giderilebileceğini ve neticede T.C. Anayasası ile Türk Medeni Kanunu amir hükümlerini hiçe sayarak çok eşliliği savunan sitenizdeki kullanıcı hesap ve profilleri durumun ciddiyetini ortaya koymuştur. Zira erkek hesaplarında "eşlerinden ve çevreden gizli, kendilerini sıkmayacak" kadınların arandığı, kadın hesaplarında ise "ara sıra görüşebilecekleri, dış görünüşün önemli olmadığı ancak maddi açıdan iyi durumda olan" erkeklerin arandığı belirtilerek eşleşme yapılması yönünde talepler ileri sürülmeye başlanmıştır.

''evlilikci.com" adlı sitenin kurucu/ içerik/ yer/ erişim sağlayıcılarının dini duyguları kullanarak sözde çok eşliliği övmek ve bilhassa maddi menfaatlerle kadınları siteye yönlendirmek suretiyle fuhuşa teşvik ve aracılık ettiği, bu suçu kişilerin mensup oldukları dine göre kutsal sayılan değerleri kullanarak ve internet üzerinden herkese açık ifadelerle alenen işledikleri açıkça ortadadır.

Yine belirsiz sayıda kadın ve erkek kimselerin bu suçları işlemeye tahrik edildiği, bunun da özellikle kadın bedeni üzerinden cinsiyet ayrımcılığı yapılarak ve dini ritüeller kullanılarak eyleme döküldüğü ve neticede erişim sağlayan tüm kullanıcıların bu yolla hem Türk Medeni Kanunu amir hükümlerine uymamaya hem de Türk Ceza Kanunu m.230 ve devamı maddelerinde yer alan cezai hükümleri ihlale tahrik ve teşvik edildiği de ortadadır.
 
Kaynak : Cnntürk
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi