İkinci el araçta dikkat!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İkinci el araçta dikkat!
A
a

Eskişehir’de 35 yıldır oto elektrik ustalığı yapan Murat Kısakaya, otomobillerde bulunan kilometre sayaçlarının düşürüldüğünü ve kilometresi oynanan aracın piyasa değerinin ciddi miktarda düştüğünü belirterek, vatandaşlara araç alırken dikkat edilmesi gereken önemli uyarılarda bulundu

Sütiş Eskişehir
Araçların kilometre sayaçlarında görünen yüksek kilometrenin düşürülmesi, kanunlara aykırı olmasına rağmen yaygınlaşmış durumda. Küçük miktarlarda para ödenerek yapılan işlemler, aracı alan kişiye ciddi boyutlarda masraf açabiliyor. Otomobil piyasasında nitelikli dolandırıcılığa giren kilometre düşürme yöntemi, kolay kolay anlaşılamayacağı için de vatandaşların çok dikkatli olmaları gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda ise Adana’da satın aldığı aracın kilometresini düşürüp fiyatını artırarak satan 3 kişi, Nitelikli Dolandırıcılık Suçu’ndan 2 yıl 6’şar ay hapis cezası almıştı. Konuyla ilgili oto elektrik ustası Murat Kısakaya, vatandaşların kilometreye aldandığını söyledi. Kısakaya, “Genellikle oynanıyor. Araç alırken dikkat etmeleri gereken kilometre gözetmeden eğer düşük modelse motoruyla aportasına baktıracaklar. Kilometre ile oynanan arabanın direksiyon simitleri ve vites topuzlarında yıpranma olur.
Onlardan belli eder. Herkes bu konuda görüyoruz kilometreye aldanıyor. Genellikle de hep düşürülüyor kilometreler. 2000 model bir arabanın 100 binde olması imkansız. Vatandaşta kilometre hastalığı var. Kilometreyi 5664’e mesaj göndererek ya da servislerden modelli araba alıyorlarsa kontrol ettirirlerse daha iyi olur” dedi.

ARAÇLAR ELDE KALIYOR
Kilometresi oynanmış araçların satışlarında sorun yaşandığını vurgulayan Kısakaya, “Satışında genelde sıkıntı olur. Çünkü hileli mala giriyor. Mesela aracın normal piyasası 30 liraysa o araba 20 lira yapar. Kimse almak istemez. Almıyor da. Milletin elinde kalıyor. Kilometreyle oynayanlara hapis cezası var. Eğer öyle bir şey olursa mahkemeye başvurdukları zaman hak talep edebiliyorlar. Çünkü nitelikli dolandırıcılığa giriyor. Fenni muayene onu yazmıyor. Fenni muayene ilk etapta kusur yazıyor, ikincide yazmıyor. Kim kilometre düşürdüyse o belli oluyor. Kim ne zaman aldıysa o aracı hangi tarihte, o kişinin bulunup cezasını çekmesi lazım” diye konuştu.

 
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi