Hüseyin Erbay kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hüseyin Erbay kimdir?
A
a

Eskişehir’de “Türk Sanat Müziği” denilince ilk akla gelen isimlerin başında gelen Bestekâr...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de “Türk Sanat Müziği” denilince ilk akla gelen isimlerin başında gelen Bestekâr, Koro Şefi, Hoca ve Udi Hüseyin Erbay, 15 Temmuz 1948 tarihinde Sivrihisar'ın Sadıkbağı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitirdi. 1963 yılında girdiği Astsubay okulunu 1965 yılında bitirerek Personel Astsubay olarak orduya katıldı.

1965-1971 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı'nda 1971-1975 yılları arasında Erzurum Merkez Komutanlığı 1’nci Kısım Amirliğinde, 1975-1983 yılları arasında Porsuk ve Eskişehir Askerlik Şubeleri 1’nci Kısım Amirliklerinde görev yaptı.

1975 yılında Erzurum’dan Eskişehir'e tayin oldu. Hemen Halk Eğitim Merkezi TSM Korosunu kurarak çalışmalarına başladı.  1985 yılında Astsubaylık hayatına veda edip kendini tamamen Türk sanat müziği ve öğrencilerine adayarak, bu alandaki çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı.

Bu yıl 40’nci sanat yılına giren bu koroyu halen çalıştırıp ve yönetiyor. Bu arada 1983 yılında 1,5 yıl kadar görev yaptığı Kilis'te de Halk Eğitim Merkezi TSM Korosu kurdu, çalıştırdı, yönetti ve çeşitli konserler verdi.

1994-1997 yılları arasında Eskişehir Halk Eğitim Merkezi TSM Korosu ile birlikte İnegöl Mûsikî Derneği TSM Korosunu da çalıştırdı, İnegöl'de koronun yanı sıra ut dersleri de verdi. Ayrıca 65 kişiden oluşan bir çocuk korosu kurdu. Hüseyin Erbay, birbirinden değerli birçok ses ve saz sanatçısı, bestekâr, hoca ve şef yetiştirmiş bir hoca.

Nihavend ve Açelya adında iki kızı ile Boray, Eylül ve Ahmet isimli 3 torunu var.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi