Ahmet Ataç 15 02 2024

Hükümet 50 milyon lira alacağımıza el koydu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hükümet 50 milyon lira alacağımıza el koydu
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt meclis toplantısında AK Parti grubu tarafından  yöneltilen eleştirilere, yanıt verdi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt meclis toplantısında AK Parti grubu tarafından  yöneltilen eleştirilere, yanıt verdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt  var olan borcun abartılacak kadar fazla olmadığını aktararak, “Şuanda Odunpazarı Belediyesi’nin borçları idare edilebilir, yönetilebilir bir borçtur” dedi. Kurt ayrıca,  “Hükümet 50 milyon lira alacağımıza el koydu” diye konuştu. 

“Odunpazarı Belediyesi hiçbir şeyi saklamadan, gizlemeden, şeffaf belediyecilik anlayışını sergilemektedir” diyen Kurt, “Odunpazarı Belediyesi hiçbir şeyi saklamadan, gizlemeden, şeffaf belediyecilik anlayışını sergilemektedir ve sergileyecektir. Çok dillendirildiği için Özel kalem harcamaları bütçemizin 1,60’dır. Geçmişe bakacaksınız 2,40. Basın- yayın harcamaları 2,93 iken 3,10 oldu. Bunun abartılacak bir tarafı asla söz konusu değildir. Bunu sorgulayanlar 2014’te dolar neydi, enflasyon ne oldu. Kağıt kaça satılıyordu, asgari ücret kaçtı. Aldığımız malzeme neydi. Bunu değerlendirdikten sonra daha doğru yapılmalı” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE EKONOMİSİ İFLAS ETMİŞTİR 

Türkiye’de ekonominin iflas ettiğini aktaran Kurt, “Geçen yıl dolar 3.72 iken 5,29 oldu. ÜFE 12. 14 iken 33, 64 oldu. TÜFE 10.35’ten 20,30 oldu. Bunlar Türkiye’nin somut gerçekleri.  Biz çok iyiyiz demekle bu iş olmuyor. Gelinen nokta bellidir. Türkiye ekonomisi iflas etmiştir. Gelir oranımızın düşük olmasının sebeplerinden bir tanesi de budur. Tahsilâtta yüzde 25 oranında bir eksiklik var. Vergi borcu var adam ödemiyor. Eskiden yağmur altında kuyruğa girip para yatıranlar şimdi kaçıyor. Ödeme gücü yok” şeklinde konuştu.

SİZİN BÜROKRATLAR BEĞENDİ VE KREDİ VERDİ

Kurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuanda Odunpazarı Belediyesi’nin borçları idare edilebilir, yönetilebilir bir borçtur. Uzun vadeli 75 milyon, kısa vadeli 146 milyon. Bu borçlardan bizim için acil olan, cari piyasa borcudur. 87 bin lira. Geri kalan tarafı yapılandırılmıştır. Bunları sizin bürokratlarınız beğenmiş, doğru yapıyorsunuz demiş ve kredi vermiş. 105 aya kadar vadeli, faiz oranı 0.89. Şimdi faiz oranı 2,25. Bunu ben mi yaptım. Yanlış yönetilen bir ülkede bunun doğal olması kadar bir şey yok.”

50 MİLYON ALACAĞIMZI VAR

“Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğünün bütçesi yüksek. Normal. 2016 yılında mazot ne kadardı, 2019 yılında kaç lira. Bunları değerlendirdiğimiz zaman kendi kendini yönetebilecek bir belediye olmuştur. Devletten alacağımız var. 20 milyon lira civarında kaybımız var. 30 milyon lira çeşitli kurumlardan alacağımız var. Hükümet 50 milyon lira alacağımıza el koydu. Bu para geldiği zaman sıkıntı söz konusu değil.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
he 11 Mayıs 2019 21:30

vah yazık devletten alacağın olsun ki yalan üstelik on katı borcun vardır aha da buraya yazıyorum aksi halde davul zurna tencere tava bulur meydanlardaydınız

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi