Honduras'a var, Eskişehir'e yok!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Honduras'a var, Eskişehir'e yok!
A
a

TBMM’de Guatemala ile Honduras’a uçak seferlerinin başlatılmasına  ilişkin uluslararası anlaşmaların görüşmelerinde Eskişehir’deki Hasan Polatkan Havalimanı gündem oldu.  CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Guatemala ile Honduras’a seferler başlatılırken, Eskişehir’de tarifeli uçak seferlerinin başlatılmamasını eleştirdi

Sütiş Eskişehir
TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te Guatemala ile Honduras’a uçak seferlerinin başlatılmasına ilişkin uluslararası anlaşmaların görüşmeleri sırasında söz alarak Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’ndan tarifeli uçak seferlerinin başlatılması çağrısında bulundu. Guatemala’ya uçulması için TBMM’de anlaşmalar görüşülürken Türkiye’nin hiçbir yerinden Eskişehir’e uçulamadığına dikkat çeken Çakırözer, şöyle konuştu: “Tabii ki başka ülkelere seferler başlasın, ülkeler arası ilişkilere katkı sağlasın ama biz Guatemala'ya uçulsun diye çalışırken bugün Türkiye'nin hiçbir noktasından memleketim Eskişehir'e uçulamıyor. Eskişehir deyip geçmeyin. Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Yılmaz Büyükerşen'in vizyonu ve hayata geçirdiği projeleri sayesinde Türkiye'de ailelerin en fazla seyahat ettiği turizm merkezinden bahsediyorum. Yılda 500 bin kişi Balmumu Müzesini, 500 bin kişi Masal Şatosunu, 800 bin kişi Hayvanat Bahçesi’ni, 150 bin kişi Bilim Deney Merkezi’ni ziyaret ediyor. Her yıl 140 bin kişi bizim Porsuk Nehri üzerinde gondol seyahati yapıyor. 3 üniversitemizde 80 bin öğrenciye ev sahipliği yapan eğitim merkezi, raylı sistemler ve havacılıkta yüksek teknoloji merkezi Eskişehir'imizden bahsediyorum. Benzer şekilde 900 bin hemşehrimiz de bırakın Honduras'ı Eskişehir'den şuraya, İzmir'e, Trabzon'a, Diyarbakır'a uçamıyor hem de otuz iki yıllık uluslararası uçuşlara açık yüksek standartta havalimanımız olmasına rağmen.”

VATANDAŞIMIZI PAHALI UÇAĞA MAHKUM ETTİNİZ
Çakırözer, “Ağrılı, Vanlı, Samsunlu alın teri döken emekçilerimiz var Eskişehir'de, memleketlerine haftada bir uçak konulamaz mı? Konulmuyor. 250 bin Emirdağlı kardeşimiz var, haftada iki gün Belçika'ya uçak konulamaz mı? Konulmuyor. Tarifeli uçak konulmuyor, "charter" uçaklarında Brüksel ile Eskişehir arasında kendi vatandaşımızı 500, bilemediniz 600 avroya mahkûm ediyoruz, ayıptır, günahtır bu yapılan” dedi.

POLATKAN İSMİ BÖYLE YAŞATILMAZ
Hasan Polatkan Havalimanı’ndan yıllardır tarifeli uçak seferlerinin başlatılmadığına dikkat çeken Çakırözer, “Hasan Polatkan'ı anmak sadece ismini havaalanına vermekle olmuyor. O havalimanını işler hâle, hizmet eder hâle getirebilirseniz ancak, gerçek anlamda merhum Polatkan'ı anmış oluruz. Ama bakıyoruz, yıllardır Hasan Polatkan Havalimanı'mızdan tek bir tarifeli uçak seferi başlatılmış değil” diye konuştu.

ADI ZAFER, UÇAN YOK
İktidarın Zafer Havalimanı’na verdiği destekleri de gündeme getiren Çakırözer, “Madem isimlerden başladık, bir başka havalimanımız daha var: Zafer Havalimanı. Ama sadece adı Zafer! Geri kalan tüm icraatı fiyasko” eleştirisinde bulundu. Çakırözer, “Yurt içinden, yurt dışından herkesin merak ettiği, uçmak istediği Eskişehir'imize tarifeli sefer yok, Zafer Havalimanı'na ise uçak var ama uçan yok. Müteahhide, uçmayan yolcunun parası ödeniyor. 2012'den bu yana on yılda 46 milyon avro ödendi şirkete, 2044 yılına kadar da 208 milyon avro daha ödenecek. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine devleti soyan bir düzen yok” dedi.

MAYIS’TA 61 YOLCU UÇMUŞ
Çakırözer, yolcu uçmayan Zafer Havalimanı işletmecilerine sağlanan garantiyle yüz binlerce işsize istihdam yaratılabileceğine, iş yapamayan yüz binlerce esnafın kredi borçları silinebileceğine, yüz binlerce çiftçinin bankalarda takibe düşen kredi borçlarının da silinebileceğini söyledi. Zafer Havalimanı’na 2021 yılı için 1 milyon 317 bin kişilik yolcu garantisi verildiğini hatırlatarak, “Mayıs ayına kadar sadece 61 yolcu uçmuş. Yazıktır günahtır, bu durumun izah edilebilir bir yanı yoktur. Madem Honduras’a, Guatemala'ya hava seferleri başlatabiliyorsak Eskişehir'imizden de Anadolu'nun diğer illerinden de tarifeli uçak seferlerimizin bir an önce başlatılmasını sağlamalıyız” çağrısını yaptı.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cafer çelik 3 Haziran 2021 23:15

Zafer havaalanı esasen yolcu amaçlı değilde daha çok lojistik ve kargo amaçlı yapılmıştır. Kütahya , afyon , uşak hatta manisanın çevreye yakın ilçelerinin ihracat ürünlerinin sevk ve idare edilmesi içindir ve yapılmaktadır. Yolcu sayısını baz alırsanız olmaz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi