Hoca aday mı?

Cihan Yıldırım yazdı

18 Ağustos 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Her şeye rağmen yerel seçimlere ‘moralli’ giden AK Parti’nin adayları merak ediliyor. Özellikle de Büyükşehir adayı... İktidar Partisi, Büyükerşen’e karşı üç kez kaybettiği Büyükşehir ‘almak’ istiyor.
2004’te Faruk Karaçay, 2009’da Prof. Dr. Hasan Gönen ve son olarak 2014’te Harun Karacan... AK Parti’nin Büyükşehir adayıydı. Hiçbiri başarıya ulaşamadı. Büyükşehir’i kazanmak şöyle dursun önce Tepebaşı ardından Odunpazarı kaybedildi.
AK Parti, 24 Haziran’ın moraliyle yerel seçimlere gidiyor. Öte yandan tarihinde görülmemiş bir şekilde parti içi mücadele var.
Bu ortamda bazı isimler aday adayı ya da ‘aday’ olarak öne çıkıyor!
Doğal olarak 2011’den beri ‘hayatımızda olan’ Nabi Avcı’nın da ismi gündemde.
Nabi Hoca için ‘Büyükşehir Adayı’ deniyor. Hoca, bu konuda ne dedi? Seçimden sonra ESGROUP’a yaptığı ziyarette bu ‘iddiayı’ kendisine sorduk. Gülümseyerek, sürekli bir yerlere yakıştırıldığını ifade eden Hoca “Bi ara TRT Genel Müdürlüğü için ismim geçti. Sonra Meclis Başkanlığı için...” dedi.
Her zamanki esprili üslubuyla “Biz bu tür şeyleri duyduğumuz zaman ‘hayırlısı olsun, biz ne görev verilirse yaparız gibi şeyler söyleriz’ diye konuştu.
Sonra sözü belediye başkan adaylarına getirerek “Merak etmeyin ben size yakışıklı, genç, enerjik, dünyadan haberi olan adaylar bulurum” dedi. O tanımda ‘gençlik’ dışında saydığı kriterler kendisi için de geçerliydi. Ama ‘mevzuyu’ fazla uzatamadık. Gerçi ‘gençlik’ kavramı da yerine göre değişkenlik gösterebilir!
Giderek artan bir şekilde “Nabi Hoca, Büyükşehir adayı mı” sorusuna cevap arıyoruz.
Şöyle ‘etrafa’ bi bakalım...
Teşkilata bakarsak Hoca aday gibi... Büyük kesim Hoca’yı destekliyor, aday olmasını istiyor.
Kenti gezince de ‘Hoca aday’ gibi bir algıya kapılıyoruz... Her yerde Hoca’nın vesile olduğu hizmetler, projeler... Statta, yeni yapılan kütüphanede, Dede Korkut Parkı’nda, bazı apartmanların duvarlarında Nabi Hoca’nın boy boy fotoğrafları var.
Hoca’nın saha performansı da ‘aday olacağına’ dair tahminleri güçlendiriyor. Son seçimde ve sonrasında daha fazla sahada görüyoruz.
Hoca’ya yakın isimler de ‘Hoca aday olacak’ türü konuşmalar yapıyor...
Karşı taraftan yapılan ‘yüklenmelere’ bakınca da ‘Hoca aday’ diyesim geliyor. Rakibin hedefinde kim varsa aday olma ihtimali vardır diyorum. Nabi Hoca, son zamanlarda ‘hedef’ durumunda...
Tüm bunları alt alta yazınca Nabi Hoca’nın adaylığa yakın olduğu görülüyor. Tüm ‘olumlu’ emarelere rağmen Hoca’nın aday olacağını düşünmüyorum. Nabi Hoca gibi bir insanın Büyükşehir adaylığına sıcak baktığını zannetmiyorum.
Hoca’nın ‘adaylığını’ doğru da bulmuyorum!
Türkiye’nin faydalanacağı bir ismi Eskişehir’e, belediye işlerine ‘hapsetmek’ memleket için iyi olmaz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ismet 19 Ağustos 2018 23:26

Türkiyenin yararlanacağı sayın Büyükerşen neden belediye başkanı olarak kaldı neden cumhurbaşkanı adayı yapılmadı.

2 3 Cevap Yaz
Es 19 Ağustos 2018 14:50

sayın Yılmaz Hocam Allah uzun ömürler versin. Ama yaşınız 90’a yaklaşmış iken bence dinlenme zamanınız geldi.Bana göre artık makamınızı gençlere Emanet etme zamanı.Eskişehir için yaptıklarınız ve kazandırmış olduğunuz eserler için teşekkür ederim.

2 1 Cevap Yaz
Eses 18 Ağustos 2018 20:44

Konu başlığı hoca olunca çoğu yorumcu Büyükerşen diye yüklenmiş. Bahsedilen sayın Nabi Avcı. Gerçi Akplilerin yıllardır Büyükerşenin yaşını eleştirip Avcıyı aday göstermesi acayip.

3 4 Cevap Yaz
Asaf 18 Ağustos 2018 17:22

71 evler-cevreyolu cikisi neden acilmiyor.Millete eziyet cektiriyorsun belediye.Trafik isiklari ihtiyaclara cevap veremiyor

7 5 Cevap Yaz
Nihat 18 Ağustos 2018 15:15

90 a ayak basmak üzere olan bir şahıs üzerinde bu kadar spekülasyon yapılmamalı! Partisinin ahı gitmiş vahı kalmış! Eskişehir kaybettiği yıllarını geri alacak! Bazı zamanlar öyle cahil insanlar çıkıyor ki ''Tramvayı Türkiye ye Büyükerşen getirmiş'' diyebiliyor! Bunu diyen de neredeyse 70 yaşlarında amcalar. Yani birileri hala cilala sa da artık ne cila tutuyor ne de boya! Plansız yapılan tramvay hatları, daraltılan yollar, genişletilen kaldırımlar! Kaldırıma çıkan motosikletler! En önemlisi de akmayan, ağır çekim çalışan trafik! Bu küçük şehrin ne kadar plansız işlerle daraltılıp yaşanmaz hale getirilmeye çalışıldığının açık bir göstergesidir. Bu arada Eskişehir e kent merkezine ya da çevresine bu mevcut belediye 20 yıldan beri neden bir tek yol yapmadı? Bu kadar çok methiye düzenler bunu bir açıklasın. Şehrin içindeki yollar ve köprüleri dahi hızlı tren geçtiği için devletin yaptırdığı bir şehirde birileri hala ''yörük sırtından kurban kesmeye çalışıyor.''

10 15 Cevap Yaz
Gizemli 18 Ağustos 2018 13:41

Hocanın karşısına kimi çıkarırsanız çıkarın hüsrana uğrar bu zamana kadar olduğu gibi bana gore hocayı devirecek tek kişi ahmet araç bunun için ahmet araç i akp ye çekmek lazim onun harici herkes fos

13 5 Cevap Yaz
26 18 Ağustos 2018 13:08

boykot!

4 5 Cevap Yaz
eses 18 Ağustos 2018 12:58

Hasan Gönen nerden kazanacak ESOGÜ yü yönetemeyip istifa etmek zorunda kaldı.

3 16 Cevap Yaz
Necmi 18 Ağustos 2018 12:30

Ak partiden Melih Gökçek aday gösterelim de Eskişehir belediyecilik neymiş, herkes görsün

11 12 Cevap Yaz
Eskişehir'in çocuğu

20 yılda o at gözlüklerini cikarsaydin gorurdun kentparkin sazovanin eski ve yeni halini yeşillikleri yolları her şeyi turisti neyse ki cahilliğine veriyorum

11 11
eskişehirspor 18 Ağustos 2018 11:15

olsunda bu seçim alsın boyunun ölçüsünü.herkese üstten bakan sayın hocamız.

15 8 Cevap Yaz
eses 18 Ağustos 2018 10:51

olsa da olmasa da garanti bir oy eksik çıkacaktır.

9 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi