Ahmet Ataç 15 02 2024

Hizmet ediyoruz diye rahatsız oluyorsunuz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hizmet ediyoruz diye rahatsız oluyorsunuz!
A
a

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde AK Parti grubu 2023 yılı yatırım programı ve Performans programına ret oyu verdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti’lere sert çıktı. Kurt, “Hizmet bizim birinci görevimizdir. Rahatsız oluyorsunuz, biz Emek Mahallesine hizmet ettikçe. Emek mahallesini sömürmüşsünüz. Artık bu işler değişti” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclis Toplantısı Eylül ayı 2’nci oturumu Başkan Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk 9 maddesi oy birliği ile meclisten geçti. 10’uncu maddede yer alan ‘Yenikent Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Kültür Merkezi İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmet Alımı İşi’ ihalesinin yıllara sari olarak ihaleye çıkabilme yetkisinin Başkan Kurt’a verilmesi konusuna AK Parti ret oyu verdi. AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, ret gerekçelerini, “Böyle bir projenin belediyede çalışan arkadaşlarla beraber eğer İller Bankasıyla yapamayacaksanız müşavir firmalarla yapılması, bu paranın belediyede kalması açısından bu maddeyi oy çokluğuyla düşündük” ifadeleriyle aktardı.

BAĞIMSIZ DENETİM OLMALI
Başkan Kurt, esas amacın Yenikent Kapalı Pazaryerinin sağlıklı bir şekilde denetiminin yapılması olduğunu vurgulayarak, “Esas amacımız İller Bankası kanalıyla bu işin gerçekleştirilmesidir. Yazışmalarımız devam ediyor. İller Bankası’nın bu hizmeti kabul edip etmeyeceği konusunda bir garanti almışlığımız söz konusu değil. Ama bunun paralelinde daha önce danışmanlık hizmeti alma konusunda bir meclis kararımız var. Bunun yıllara sari olması konusunda eksikliğimiz kalmış. İller bankası olumlu cevap vermediği takdirde mutlaka bağımsız ve objektif bir denetimin olması gerektiğini düşünüyoruz. Denetimin bağımsız ve objektif bakabilen firma veya şirket tarafından gerçekleştirilmesini isteriz. Şaibe altında kalmamak için isteriz” şeklinde konuştu. Madde oy çokluğuyla meclisten geçti. 

İNSAFLI DAVRANILDI
11’inci maddede yer alan 2022 yılı gelir tarifesi ulaşım hizmetleri ile ilgili ücretlerin güncellenmesi konusu AK Partili Meclis üyeleri tarafından reddedildi. Özcan, bu maddeye sadece cenaze hizmet aracıyla ilgili detay nedeniyle ret oyu verdiklerini belirtti. Özcan, “Şu anki 3 liranın bile maliyetlerinizi karşıladığını düşünüyoruz” dedi. Başkan Kurt, “Türkiye’de enflasyonun yüzde 181 olduğu ortamda mazot fiyatının 26-25 arası gidi geldiği bir günde bizim cenaze hizmetlerimizin kilometre maliyetlerinin 7,70 olduğunu vurgulayarak düşüncenize katılmadığımızı belirtmek istiyorum. Sosyal belediyecilik adına hemşerilerimizin ekonomisi düşünülerek insaflı davranılmıştır. 2 ay sonra mazotun fiyatını bilmediğimiz için temkinli davranmaya çalışıyoruz. Keşke buna gösterdiğiniz tepkileri diğer şeylere de gösterseniz” yanıtını verdi. Madde oy çokluğuyla meclisten geçti. 
 
ESKİŞEHİRLİLER BİZE GÜVENİYOR EKSİKLERİMİZİ TAMAMLIYOR
Başkan Kurt, eleştirirken olaylara gerçekçi bir şekilde yaklaşılması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye şu anda 2002’deki pozisyondan ekonomik hukuki ve sosyal olarak daha geri bir konumda. O nedenle yapılacak işlerin ölçülebilmesi konusunda bu dikkatle eleştirilmesini tavsiye ediyorum. Yatırım oranlarının düşük olmasının nedeni Odunpazarı Belediyesi’nin kötü yönetimi değil, Türkiye’nin kötü yönetimi. Yatırımın bütçe içindeki oranın yüzde 24’lerde kaldığını söylüyor Sayın Yoldaş. Personel giderinin yüzde 50’ye yaklaştığı bu ortamda bu oran bile büyük bir iş. Günlük cari işleri döndürebilmek bile bir başarı. Mazotun geldiği fiyat belli, elektriğin geldiği fiyat belli. Biz 2019 seçimlerinde vermiş olduğumuz sözlerin arkasındayız ona rağmen. Görün, gezin, Eskişehir’de yaşıyorsunuz. Şu aşamada ‘Güneş Enerji Sistemi için iz bedeli koymuşsunuz’ diyorsunuz. Niçin koyduk? Acaba hükümet aklını başına alır da normalleşir mi diye koyduk. Biz sadece ihtiyacımız kadar güneş enerjisi üretmek zorundayız. O zaman ben niye yatırım yapayım? Bu yatırımı biz yapalım ki biraz ara kazanalım diye düşünüyoruz. Bu şartlar altında bundan sonra Güneş Enerji Sistemi belediyeler yapmaz. Eleştiride bu noktalara dikkatli bakmak lazım. Yüzme havuzu spor salonu başlayacak ama Türkiye’nin ekonomik şartları yatırımcıları bu işlerden kaçırıyor. Hiç merak etmeyin taahhütlerimizin arkasındayız ve yerine getireceğiz. 10 yıldır engellemeye çalışıyorsunuz. 2014, 2019 meclisinde de Yenikent’i çok tartıştık. Davalarla bu hakkı aldık. Siz gönlünüzce Yenikent Pazaryeri yapılsın diye el kaldırmış değilsiniz. İhalesini gerçekleştirdik. İnşallah gelir bu şartlar altında. Bu konuda hiç kimsenin tereddüt etmesine gerek yok. Normal şartlarda yürüyebilme imkanı yokken biz inşaat yapıyoruz ve bunların kaynaklarını da buluyoruz. Eskişehirli hemşerilerimiz bize güveniyor. Eksiğimizi tamamlıyor. Kaynak böyle yaratılır” şeklinde konuştu.

RİSK HER ZAMAN VAR
Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emek Mahallesi’nde park yapacak alan vardı da biz mi yapmadık? Gelin gösterin yapalım. Kamulaştırma yapmayın diyor. Biz o bağış paralarıyla başka işler yapmıyoruz. FETÖ’cülere peşkeş çekmiyoruz. O konulara girerseniz batarsınız. Ciddi anlamda bir imar plan çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında diğer sözlerimizin de tamamını yerine getireceğimizi düşünüyoruz. Türkiye’de şu anda akşam mevcut olan mevzuatın sabaha kalıp kalmayacağı belli değil. Bu risktir. Her zaman vardır çünkü tek adam. Bu ciddi bir sorundur bu da bizim bütün yatırımlarımızın riskidir.” Madde oy çokluğuyla meclisten geçti. 13’üncü maddede 2023 Yılı Performans Programı ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Rapora AK Partili meclis üyeleri ret oyu verdi. 

ESKİŞEHİR’DEKİ BELEDİYELER SINIFTA KALMIŞTIR
AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, “Bu mecliste FETÖ ile ilgili konuşmalar olursa ben çok incitici açıklamalar yapmak zorunda kalacağım. Kimse burada kriz var, dolar, mazot edebiyatı yapmasın. Sayın başkan 8 yılda yapmadığı gideri 2023 yılında yapacak. Buna nasıl inanacağız bilmiyorum. Önümüzdeki yıl Odunpazarı tarihinin en büyük borçlanmasıyla karşı karşıya kalacaksınız. Personel gideri çok olan belediyenin çok fazla yatırım yapma ihtimali yoktur dediniz. AK Parti 435 işçiyle size burayı teslim etmiş. 450 tane Ak Partili işçiyi kapının önüne koyarak AK Parti’nin taşeron dahil size teslim etmiş olduğu belediyede 800 fazla var. Bu yıl e imara geçme çabalarınızdan kaynaklı sorunlardan dolayı yılbaşından bu yana Odunpazarı’nın eski imardaki çok önemli hizmetlerine gölge düşürecek seviyede ruhsat süreleriniz 6 aya kadar uzamıştır. Bu konuda önleminizi almanızı tavsiye ederim. Vaatlerinizi hiç söylemiyorum şu anda. Bu konuyla ilgili bir anlaşmazlık var. Ben sizi Eskişehir’i gezdirirsem AK Parti’nin yatırımlarını görüp mahcup olursunuz. Bir dahaki toplantıya bir hazırlık yapsınlar, bu taahhütlerinizin hangisi yerine getirildi bir istatistik, kamuoyuna bilgi versinler. Bağış yapanları sadece takdir ederiz, eleştirmeyiz. Ekonomide büyüme var. Bugün Avrupalılar evet bizi kıskanıyor. Avrupa’da kışın kullanılacak gaz yok. Ne yapıyorlar? Adamlar kışın Türkiye’de atlatmak için otel ve dairelere bakıyorlar. Sosyal belediyecilik durumunda Eskişehir’deki belediyeler bize göre sınıfta kalmıştır” ifadelerini kullandı.

HEDEFLERİMİZLE HAZIRIZ
Başkan Kurt, “Eleştiriye saygımız sonsuz. Hiç sıkıntımız yok. Her türlü eleştirinin cevabını veririz. Biz demokrasiden böyle anlıyoruz. Herkes özgürce konuşsun. Pandemi ciddi bir gerçek ve birçok dengeyi bozdu. Kriz evet var, dünyada ver ama Türkiye’deki kriz dünyadaki krizin belki 50 katı. Rusya’daki enflasyona bakın, Ukrayna’daki enflasyona bakın bir de Türkiye’dekine bakın. Türkiye’de resmi rakamlarla bile yüzde 80’lerde. 2023’te bunlar niye artıyor? Biz geliyoruz, biz hazırlanıyoruz. 2023’e kadrolarımızla, planlarımızla, programlarımızla, hedeflerimizle hazırız. 450 AKP’liyi attınız demek kadar böyle bir günah yok. Asla olamaz. Odunpazarı belediyesinde çalışıyorken adalet ve kalkınma partili olduğu için işten atılan bir tek kişi gösteremezsiniz. Gösterin, insanı töhmet altında bırakmayın. Biz büyün işçi ve memurlarımızın özgürce siyaset yapması için siyasi partilere üye olması gerektiğini savunuyoruz. Şeffaf, açık, yasal… Hiçbir engel yok, gelsin. Partiler nitelik kazansın. Biz onları atmayız. O dönemde haksızlığa uğramış bir çok sağcı arkadaşımızı biz yönetici yaptık. Biz odunpazarı belediyesini teslim aldığımız zaman toplam işçi sayısı bin 630. Biz şu anda hepsi dahil bin 800 kişi. 10 yılda pek çok iş yapmışız, birim açmışız, yeni elemanlara ihtiyaç duymuşuz onları almışız. Her yıl nisanda kamuoyuna hesap verme toplantısı yaparım. Dolayısıyla size ayrıca birtakım bilgileri zaten mecliste veriyoruz” şeklinde konuştu.

YÖNETEMİYORSUNUZ
“Yönetimlerde siz olmasaydınız bu krizler olmazdı” diyen Kurt, “Bize bu kadar iş düşüyorsa kabahat hükümetin. Hiç konuşmayın, yönetemiyorsunuz, yanlış yönetiyorsunuz, 5’li çetenin dışında iş yapan yok. Halk merkezlerimiz Cumhuriyet Halk Partisinin ofisleri gibi çalışmıyor. Orası particilik yeri değil. Ben militan bir partiliyim ama hizmet ederken sosyal demokrat bir militan nasıl hizmet etmesi gerekiyorsa öyle ederim. Hizmet bizim birinci görevimizdir. Rahatsız oluyorsunuz, biz Emek Mahallesine hizmet ettikçe. Emek mahallesini sömürmüşsünüz. Artık bu işler değişti. Biz halkın belediyesiyiz. Sizin giremediğiniz yere biz gireriz. Biz halkımıza hizmet etmek için uğraşıyoruz. Biz camilerimize yazı yazmışız; morg ihtiyacı olanlar bize başvursun. Hiçimse başvurmamış. E o zaman biz niçin 2023’e morg hizmeti koyalım? Gerek kalmadı, o yüzden kaldırdık. Ezbere ve suçlayıcı olanlarla yanlışlarınızı söylemeye çalıştım” dedi. Bir sonraki toplantının 3 Ekim’de yapılmasına karar verildi.

 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
AaAa 8 Eylül 2022 20:56

Büyükköy Eskişehir.

0 1 Cevap Yaz
Alanönulü 8 Eylül 2022 09:26

Sayın Kazım Kurt, hizmet hizmet hizmet demekle hizmet olmuyor. Lütfen, Alanönü mahallesine bir heyet ile gelin ve bizim yönettiğiniz belediyeden alamadığımız hizmetleri görün. Apartmanların olduğu yere değil, Beleş Tevfik(Tevfik Elbir) parkının civarındaki dar sokakların halini bir görün. Eski tarafından kazılıp bırakılan toz duman sokaklar, Bakımsız ve ot bürümüş trafo etrafı yeşil alanlar, kırık dökük kaldırımlar, yarısı yanık ve çökme tehlikesi olan ahşap evler, süpürge yüzü görmeyen sokaklar, yabani ot dolu kaldırımlar. Koskoca yaz geldi geçti, kayda değer bir belediye hizmeti alamadık. Biz alanönü mahallesi sakinleriyiz, niye mahallemize hizmet yok ? Hele yoğun yağmur sonrası bayırlı sokaklardan her yere taş yağıyor. Terk edilmiş viran bir köy gibi buralar. Hani siz nerdesiniz ?

2 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi