Hisarcıklı Kadınların Gözleme Hayrı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hisarcıklı Kadınların Gözleme Hayrı
A
a

Hisarcık’Lı Kadınların Türbe İçin Sonbahar Hayrı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Şehitler Mahallesinde, hayırsever kadınlar tarafından Ahi Beyi Seydi Resul Türbesi için hayır amaçlı gözleme yapılarak halka dağıtıldı.
Şehitler Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen geleneksel Ahi Beyi Seydi Resul Türbesi için sonbahar dönemi gözleme hayrı sabah erken saatlerden itibaren Seydi Resul Türbesi önünde başladı. Burada kurulan saclarda hayırseverlerin getirdiği un ve yağdan gün boyunca imece usulü pişirilen yağlı gözlemeler ilçe halkına dağıtıldı.
Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, gözleme yapan kadınları ziyaret ederek verdikleri emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Başkan Çalışkan daha sonra Şehitler Mahallesi Muhtarı Mehmet Özkan ile birlikte sacın başına geçerek bir süre gözleme pişirdi.
Hisarcık’ta birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın bir başka olduğunu söyleyen Başkan Çalışkan,” Seydi Resul Türbesi sonbahar hayrı için bir araya gelerek, hayır gözlemelerinin hazırlanmasında ve pişirilmesinde emek harcayan bayan kardeşlerimizin ellerine sağlık. Yardımlarıyla destek olan bütün halkımızdan da Allah razı olsun. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketlerden korusun” dedi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi