Eskişehir sesini yükseltiyor

Sevinç Mahallesi'ne kurulması planlanan yeraltı kömür maden ocağı, Eskişehir'de ciddi tepkilere neden oldu

11 Ocak 2022 08:47
A
a
Sütiş Eskişehir

Sevinç Mahallesi'ne kurulması planlanan yeraltı kömür maden ocağı, Eskişehir'de ciddi tepkilere neden oldu. Açık konuşalım; toprağın altında bulunan madenler, denizin dibinde bulunan gazlar, bunların tamamı bizim milli hazinemizdir. Bu hazineleri çıkartıp gelir seviyemizi yükseltmek en büyük hedefimiz olmalı. Ancak toprağın altı olduğu gibi, toprağın üzeri de hazinedir. Ve yaşadığımız süreç bize gösteriyor ki en büyük zenginlik, ne kadar ekmek üretebildiğindir.

Son olarak CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de Sevinç Mahallesi'ndeki kömür madenine karşı çıktığını açıkladı. Daha önce benzer açıklamaları Belediye Başkanları Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç da yapmıştı. Eskişehir halkı, Alpu Ovası'nın kıymetini biliyor ve toprağın zehirlenmesini istemiyor. Bu konuda Eskişehirlilerin gün geçtikçe sesini yükselttiğini görüyoruz. Bu durum da Eskişehir'in ne kadar çevre duyarlılığı olduğunu göstermesi açısından olumlu bir gelişme.

 

Asıl mesele o zaten 

Hemşerimiz olan BBP Lideri Mustafa Destici  katıldığı bir televizyon programında tasarruf yaptığını belirterek, "Ben kasaba gidip 100 liralık et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı oradan parçalayıp alıyorum. Şimdi buna dikkat ediyorum. Buna herkes dikkat edebilir. Herkes bu imkanı bulamayabilir, bu ayrı mesele..." ifadelerinde bulunmuş.

Şimdi Sayın Destici öyle bir laf etmiş ki, eleştirmeye neresinden başlayacağımızı şaşırdık. Yani AK Partiye destek vererek, Ankara milletvekilliğini kapan Destici 28 bin 300 lira maaş alıyor. Ayrıca iki yılı dolduran milletvekillerimiz, aynı anda maaşlarından hariç olarak 18 bin 135 lira emekli maaşı da alıyorlar. Kendisi kuzu kestiriyor olabilir. Afiyet şeker olsun. Ancak vatandaşın kasaba gidip yarım kilo kıyma isteyecek mecali kalmadı. Asıl mesele de bu zaten...
 

Bahar Bilen'in rakibi yok

Lokantacılar Odası kongresinde Bahar Bilen, yeniden başkan seçildi. Bilindiği gibi Bahar Bilen kongreye rakipsiz olarak girmişti. Son iki senedir hem Eskişehir'de hem de Türkiye'de salgın hastalıktan kaynaklanan sıkıntılar yaşandı. Belki de bu sorunları en çok hisseden iş dallarının başında lokantacılık geliyordu. Özellikle salgın sürecinde pek çok meslek erbabı, "Şu bizim oda başkanlığı ne işe yarıyor?" demesine karşın, Eskişehir'deki lokantacılar böyle bir şey söylemedi. Bunun sebebi – kuşkusuz – Bahar Bilen'in çalışkanlığı ve özverisidir. Kendisini ve yönetim kurulu arkadaşlarını tebrik ederiz.

 

Bakkallarda fark oldu

Eskişehir Bakkal ve Bayiler Odası'nda ipi göğüsleyen aday İsmail Hakkı Ördek oldu. Ördek oyların çok büyük bir kısmını alarak güven tazeledi. Kendisini ve çalışma arkadaşlarını tebrik ederiz. İsmail Hakkı Ördek'in 512 oy aldığı seçimlerde rakipleri Mehmet Akif Öncel 182 oy alırken diğer rakibi Veysel çakır 166 oy aldı. Bütün adayları tebrik ediyor Bakkalar odası için hayırlısının olmasını temenni ediyoruz.

 

Yeniden Ali Sefa Şen

Bahar Bilen gibi bir diğer "Rakipsiz" oda başkan adayı da Ali Sefa Şen'di... Eskişehir Seyyar Tuhafiye ve İşportacılar Esnaf Odası Başkanlığı görevini yürüten Ali Sefa Şen, beklendiği gibi gövde gösterisi yaptı ve bir kere daha üyelerinden destek aldı. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seçimlerde Ali Sefa Şen güven tazeledi. Kendisini ve Yönetim Kurulu arkadaşlarını tebrik ederiz.

 

İrfan Özdemir geri sayıma geçti

Kahveciler Odası seçimleri 16 Ocak Pazar günü yapılacak. Çekişmeli geçmesi beklenen seçimlerin iddialı adaylarından biri de İrfan Özdemir. Özdemir yıllarca kahveciler Odası'nda görev yapmış ve gördüğü yanlışları hiç çekinmeden dile getirmiş bir isim. Bu açıdan bakıldığında yeni bir yönetim arayışında olan üyelerin dikkatini çekiyor. Özdemir'in bir hayli iddialı bir ekip çalışması yaptığı kulağımıza geliyor. Pazar günü yapılacak Eskişehir Kahveciler Odası seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 11 Ocak 2022 16:01

2 yılını dolduran her vekil , emekli maaşını hemen almıyor algı yapmayın lütfen

3 4 Cevap Yaz
Mustafa kelebek 11 Ocak 2022 11:02

Doyumsuz insanoğlunun gözünü doğa oyuracak

1 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi