Hip Hop'un tarihi Google Doodle!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hip Hop'un tarihi Google Doodle!
A
a

Hazırladığı Doodle'lar ile özel günleri kutlayan arama devi Google, şimdi de Hip Hop'un tarihi için bir Doodle yaptı

Sütiş Eskişehir
Arama devi Google, bugün sayfasını ziyaret eden kullanıcılarına güzel bir sürpriz hazırladı. Hip Hop'un tarihi başlıklı Doodle, 11 Ağustos 2017 gününde tüm kullanıcılara sunuldu.
Hip Hop müziğinin ortaya çıkışını, gelişimini ve önemli yapıtaşlarını kullanıcılara oldukça eğlenceli bir şekilde sunan Google, mini oyunu ile turntable üzerinden plak kontrol etme ve scratch atma gibi özellikler de sunuyor.
Fab 5 Freddy adlı DJ tarafından sunulan Doodle oyunu / animasyonunda, 11 Ağustos 1973'de dünya müzik tarihini değiştiren olay dile getiriliyor.
Bu tarihte, New York'ta bir partide DJ'lik yapan Kool Herc, turntable üzerinden plak çalarken insanlara dans etmeleri için aralar veriyor ve bu sayede farkında olmasa da "break" ve "hip hop" akımını da başlatmış oluyor.
Hip Hop'un tarihi adlı doodleda, bu kısa girişin ardından, Fab 5 Freddy kullanıcılara ekrandaki iki turntable'ı basitçe nasıl kontrol edeceğini anlatıyor.
Daha sonra plak sepetinden plak seçmeyi ve bu plaklarla scratch atmayı da gösterdikten sonra, kullanıcıyı oyunla başbaşa bırakıyor.
Oyunun amacı ise oldukça basit, verilen 10 görevi tamamlayarak, oyunu sona erdirmek.
10 görev içerisinde ise 3 plak kullanmak, birbiriyle aynı notadaki iki plağı aynı anda kullanmak, belirli bir plağı çalarken, başka bir plakta scratch atmak gibi hedefler yer alıyor.
Kullanıcı tüm bu görevleri tamamladığında ise Fab 5 Freddy tekrar araya giriyor ve kullanıcıyı kutluyor.
Google'ın, Hip Hop'un 44. yılı için hazırladığı Hip Hop'un tarihi adlı doodle, eğlenceli vakit geçirmek isteyen kullanıcıları oldukça cezbedici görünüyor.

 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi